Luisterboek downloaden - Spaanse Burgeroorlog van Eric Storm

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

Luisterboek

Spaanse Burgeroorlog

Een hoorcollege over de strijd om Spanje: 1936 - 1939
Eric Storm geeft in vier colleges een helder overzicht van de oorzaken van het uitbreken van de Spaanse Burgeroorlog, het verloop van de strijd en de gevolgen van Franco’s overwinning voor Spanje.
 
Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
28-02-2013

ISBN:
9789085308935

Speelduur:
4 uur 15 min

Bestandsgrootte:
153 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 25,00
 
Beschrijving
Tussen 1936 en 1939 werd Spanje verscheurd door een burgeroorlog. Republikeinen en nationalisten streden op leven en dood. Ze werden daarin gesteund door een keur aan politieke en religieuze groeperingen, waaronder socialisten, anarchisten, communisten, fascisten, monarchisten en autoritaire militairen. Ook het buitenland bemoeide zich met de strijd, zoals Duitsland en de Sovjet-Unie.

Eric Storm geeft in vier colleges een helder overzicht van de oorzaken van het uitbreken van de burgeroorlog, het verloop van de strijd en de gevolgen van Franco’s overwinning voor Spanje.

Inhoud
College 1. De twee Spanjes: historische achtergronden
H1. De twee Spanjes
H2. De religieuze kwestie en de sociale kwestie
H3. De politieke rol van de militairen en de regionale verdeeldheid

College 2. De Tweede Republiek en het uitbreken van de burgeroorlog
H4. De Tweede Republiek: hervormingen (1931 – 1933)
H5. De Tweede Republiek: conservatief intermezzo (1934 – 1935)
H6. Het uitbreken van de burgeroorlog: juli 1936

College 3. Het verloop van de Burgeroorlog
H7. Buitenlandse hulp en het beleg van Madrid (najaar 1936)
H8. Ontwikkelingen in het nationalistische kamp (1936 – 1939)
H9. Ontwikkelingen in het republikeinse kamp (1936 – 1939)

College 4. De nasleep van de oorlog
H10. Repressie in het nationalistische en republikeinse kamp
H11. Het verloop en einde van de oorlog
H12. De dictatuur van Franco en de herinnering aan de Burgeroorlog: 1939 – 1975

Over de auteur
Dr. Eric Storm is universitair docent Europese Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Hij promoveerde op Het perspectief van de vooruitgang. Denken over politiek in het Spaanse fin de siècle, 1890-1914.

Hij is gespecialiseerd in de 19e en 20e eeuwse geschiedenis van Spanje en publiceerde verschillende internationaal vergelijkende studies op het terrein van de cultuurgeschiedenis en het proces van natievorming, zoals The Culture of Regionalism: Art, Architecture and International Exhibitions in France, Germany and Spain, 1890-1939 (2010).
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 25,00
Analyse over het ontstaan, het verloop en de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog. Over wapentuig, tanks, infanterie en het ontstaan van militaire concepten die pas in de Tweede Wereldoorlog zouden worden toegepast.
€ 25,00
Op zijn eigen onnavolgbare wijze geeft Maarten van Rossem een overzicht van ons alomvattende verleden en toont de samenhang tussen wetenschapsgebieden die gewoonlijk zelden met elkaar in verband worden gebracht.
€ 25,00
Maarten van Rossem laat zien hoe de politieke biografieën van twee van Ruslands beruchtste leiders met elkaar en de Russische geschiedenis verbonden zijn.
€ 25,00
In 1939 startten de Amerikanen in het geheim het project dat zou leiden tot de atoombom. Een boeiend en multidisciplinair college over de atoombom en de nucleaire wapenwedloop.
€ 25,00
Maarten van Rossem plaatst het leven van Hitler in een historische context. Hoe was het mogelijk dat één persoon zo verschrikkelijk veel invloed kon vergaren in zo'n korte tijd?
€ 25,00
Het moderne China roept in het Westen veel vragen op. Chinakenner Henk Schulte Nordholt behandelt op heldere wijze de geschiedenis en de ontwikkelingen van het moderne China, van 1800 tot nu.
€ 25,00
Nederlands bekendste historicus Maarten van Rossem analyseert het ontstaan, het verloop en de gevolgen van het omvangrijkste gewapende conflict dat de wereld gekend heeft.
€ 25,00
Maarten van Rossem behandelt in dit college de geschiedenis van het Westerse kapitalisme in de afgelopen eeuw, van de Great Depression tot nu.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW