Luisterboek downloaden - Reis door de Wiskunde van Frits Beukers

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

Luisterboek

Reis door de Wiskunde

Een hoorcollege wiskunde voor alfa's
Dit college maakt duidelijk dat wiskunde ook leuk en praktisch kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan cryptografie, het berekenen van kansen bij sportwedstrijden óf waarom het weer zo moeilijk te voorspellen is.
 
Spreker(s):
Frits Beukers

Uitgever:

Jaar van uitgave:
2004

ISBN:
9789461490506

ISBN cd-versie:
9789085300120

Speelduur:
2 uur 15 min

Bestandsgrootte:
63 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 15,95
  Let op: nog niet of niet meer leverbaar.
Beschrijving
In deze boeiende lezing neemt Frits Beukers u mee langs getallen, breuken en oneindigheid. Beginnend bij het imago dat wiskunde bij veel mensen heeft en waarvan de basis vaak op middelbare scholen wordt gelegd. Wiskunde zou saai zijn en stoffig. Dat wiskunde ook leuk en praktisch kan zijn, maakt hij met deze lezing duidelijk. Denk bijvoorbeeld aan cryptografie, het berekenen van kansen bij sportwedstrijden óf waarom het weer zo moeilijk te voorspellen is. Beukers laat in zes hoofdstukken zien dat wiskunde een zeer divers en boeiend vakgebied is.

Dit college is opgenomen in samenwerking met het Studium Generale programma van de Universiteit Utrecht, zie www.sg.uu.nl.

Inhoudsopgave
Hoofdstuk 1: Wat is Wiskunde
Hoofdstuk 2: Getallen: hele getallen, priemgetallen en beroemde problemen
Hoofdstuk 3: Oneindigheid: zijn er meer breuken dan hele getallen?
Hoofdstuk 4: Meetkunde: eindig of oneindig? Zit er een grens aan ons heelal?
Hoofdstuk 5: Chaos: grenzen aan de voorspelbaarheid van natuurlijke verschijnselen
Hoofdstuk 6: Cryptografie

Over de spreker
Frits Beukers studeerde aan de universiteit van Leiden waar hij ook promoveerde. Na een jaar doorgebracht te hebben op het Institute for Advanced Study te Princeton werd hij in Leiden aangesteld als wetenschappelijk medewerker in de wiskunde. In 1986 werd hij benoemd tot universitair hoofddocent aan de universiteit van Utrecht. Van zijn hand verschenen een groot aantal artikelen op het gebied van getaltheorie, waaronder Getaltheorie voor beginners. Hij schreef het boekje Pi, wat speciaal bedoeld is voor een niet-wiskundig publiek.

Recensies
De Gelderlander (13-11-2004)
Dr. Frits Beukers hoofddocent aan de Universiteit Utrecht geeft een lezing wiskunde voor alfa's. Aan de hand van voorbeelden uit het alledaagse leven - zoals het voorspellen van de uitslag van sportwedstrijden - probeert hij de luisteraar er van te overtuigen dat wiskunde helemaal niet saai en stoffig is, maar juist leuk en praktisch. Voor mensen die op de middelbare school zijn afgehaakt, probeert Beurkers de deuren naar een nieuw bewustzijn op een kier te zetten. Als toetje geeft hij een leuke uitdaging mee, een vorm van hoofdrekenen voor in de file: probeer eens wat moeilijker priemgetallen te vinden. Onder de 100 lukt dat meestal wel. Maar probeer eens priemgetallen te vinden die bestaan uit vier of vijf cijfers. Is het getal 1027 bijvoorbeeld door meer getallen deelbaar dan alleen 1 en zichzelf?

Vrij Nederland (01-01-2005)
...erg inzichtelijk en enthousiasmerend (en speciaal voor alfa's!) is 'Reis door de wiskunde' (2cd's) door Frits Beukers. Autorijden is weer een tijdlang feest.

Over de auteur
Prof. dr. Frits Beukers (1953) studeerde aan de universiteit van Leiden waar hij ook promoveerde. Na een jaar doorgebracht te hebben op het Institute for Advanced Study te Princeton werd hij in Leiden aangesteld als wetenschappelijk medewerker in de wiskunde. In 1986 werd hij benoemd tot universitair hoofddocent aan de universiteit van Utrecht. Van zijn hand verschenen een groot aantal artikelen op het gebied van getaltheorie, waaronder Getaltheorie voor beginners. Hij schreef het boekje Pi, wat speciaal bedoeld is voor een niet-wiskundig publiek.
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 46,00
Wetenschapsfilosofie houdt zich bezig met de aard, status en ontwikkeling van wetenschappelijke kennis. Herman Philipse behandelt vragen van de wetenschapsfilosofie en plaatst dit vakgebied in een historisch perspectief.
€ 46,00
Om de wording van onze moderne westerse cultuur te begrijpen is er nauwelijks een fascinerender onderwerp dan de verhouding tussen wetenschap en godsdienst.
€ 46,00
De twintigste eeuw heeft een vrijwel onuitputtelijke rijkdom aan filosofische ideeën opgeleverd. Er leefden in deze eeuw meer filosofen dan in alle voorgaande eeuwen tezamen.
€ 34,00
College over de psychologische factoren die het kritisch denken bemoeilijken. Hoe we helderder kunnen leren denken en ons kunnen behoeden voor foute vormen van redeneren.
€ 43,60
Een filosofisch onderzoek naar de verschillende religieuze en atheïstische beschouwingen, met aandacht voor grote denkers als Calvijn, Wittgenstein en Kierkegaard.
€ 27,95
Op zijn eigen onnavolgbare wijze geeft Maarten van Rossem een overzicht van ons alomvattende verleden en toont de samenhang tussen wetenschapsgebieden die gewoonlijk zelden met elkaar in verband worden gebracht.
€ 46,00
Herman Philipse behandelt de relatie tussen ethiek en evolutie vanuit diverse wetenschappelijke invalshoeken: historisch, biologisch, filosofisch, speltheoretisch en antropologisch.
€ 27,95
Nederlands bekendste historicus Maarten van Rossem analyseert het ontstaan, het verloop en de gevolgen van het omvangrijkste gewapende conflict dat de wereld gekend heeft.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

 
Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW