Maarten van Rossem (19)

Kijk voor meer informatie over Maarten van Rossem op
 persoonlijke website  Twitter  Facebook 
1
2
volgende >
Gratis lezing van Maarten van Rossem over het belang van de persoon Hitler voor de opkomst en ondergang van het Derde Rijk.
€ 0,00
In zijn hoorcollege over de moderne geschiedenis van de Verenigde Staten van Amerika zet Maarten van Rossem op humoristische wijze de ontwikkeling van de V.S. in de 20e eeuw uiteen.
€ 22,00
Deze gratis lezing van Maarten van Rossem biedt de luisteraar een inleiding in de wereldgeschiedenis op grote schaal.
€ 0,00
Geschiedenis en ontwikkeling van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in de tweede helft van 20ste eeuw, vanaf 1960 (toen John F. Kennedy en Richard Nixon tegen elkaar streden) tot 2016.
€ 10,00
In 1939 startten de Amerikanen in het geheim het project dat zou leiden tot de atoombom. Een boeiend en multidisciplinair college over de atoombom en de nucleaire wapenwedloop.
€ 25,00
De Verenigde Staten zijn een zeldzaam succesvol experiment van twee eeuwen. Vier tophistorici geven een verhelderend beeld van deze zeer intrigerende geschiedenis.
€ 29,95
De Verenigde Staten zijn een zeldzaam succesvol experiment van twee eeuwen. Vier tophistorici geven een verhelderend beeld van deze zeer intrigerende geschiedenis. Deel 4 van 4
€ 9,99
Analyse over het ontstaan, het verloop en de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog. Over wapentuig, tanks, infanterie en het ontstaan van militaire concepten die pas in de Tweede Wereldoorlog zouden worden toegepast.
€ 25,00
Op zijn eigen onnavolgbare wijze geeft Maarten van Rossem een overzicht van ons alomvattende verleden en toont de samenhang tussen wetenschapsgebieden die gewoonlijk zelden met elkaar in verband worden gebracht.
€ 25,00
Maarten van Rossem plaatst het leven van Hitler in een historische context. Hoe was het mogelijk dat één persoon zo verschrikkelijk veel invloed kon vergaren in zo'n korte tijd?
€ 25,00
Visie op de ontstaansgeschiedenis van het industriële westen. De ontwikkelingen die de industriële revolutie in Engeland mogelijk maakten en waarom die juist in Engeland en niet in China plaatsvonden.
€ 20,00
Maarten van Rossem behandelt in dit college de geschiedenis van het Westerse kapitalisme in de afgelopen eeuw, van de Great Depression tot nu.
€ 25,00
Hoorcollege van historicus Maarten van Rossem over de wereldgeschiedenis van de strijd tussen Oost en West.
€ 25,00
Maarten van Rossem behandelt in dit hoorcollege de rol van geschiedenis en geschiedenisstudie in een samenleving die niet verder kijkt dan de dag van morgen.
€ 5,00
Maarten van Rossem laat zien hoe de politieke biografieën van twee van Ruslands beruchtste leiders met elkaar en de Russische geschiedenis verbonden zijn.
€ 25,00
1
2
volgende >