Leo Samama (13)

Kijk voor meer informatie over Leo Samama op
 persoonlijke website  Twitter  Facebook 
In zes colleges van een uur geeft Leo Samama een uiteenzetting van het leven, het denken en het werk van de grootmeester Bach. Met diverse muziekfragmenten.
€ 27,50
Leo Samama behandelt het oeuvre, zijn excentrieke levensstijl en de tragiek van de doofheid van Beethoven.
€ 25,00
Muziek is een kunstvorm die een verhaal vertelt, maar wat horen we als we naar klassieke muziek luisteren? Dit college behandelt de belangrijkste kenmerken en bouwstenen van de westerse muziekkunst.
€ 35,00
Aan de hand van filosofische gedachten over muziek vraagt Leo Samama zich af welke rol muziek speelt in het leven van de mens, toen en nu. Is zij louter doelmatig, nuttig, een gereedschap, of is muziek een soort BTW op ons bestaan?
€ 27,50
Samama plaatst het leven en werk van Debussy in een cultuur-historisch perspectief en illustreert zijn college met voorbeelden van CD en de piano.
€ 25,00
Leo Samama schetst in deze gratis lezing een helder beeld van het belang van kunst en cultuur en waarom deze ondersteund moeten worden. Bijdrage aan het nationale kunst- & cultuurdebat.
€ 0,00
In dit acht uur durende hoorcollege van Home Academy neemt Leo Samama de luisteraar mee door de geschiedenis van de westerse klassieke muziek.
€ 35,00
Leo Samama analyseert de muziek van Mahler en schetst de cultuur-historische context van het Oostenrijks-Hongaarse rijk waarin deze Joodse componist zich in de 19e eeuw ontwikkelde.
€ 25,00
Leo Samama behandelt in vier uur het leven en werk van deze unieke en veelzijdige componist die al bij leven internationale bekendheid genoot. Hij gebruikt daarbij tal van muziekvoorbeelden.
€ 25,00
Leo Samama geeft een compleet beeld van het leven en werk van Mozart; met aandacht voor zijn reizen, zijn belangrijkste composities en zijn leven en illustreert zijn college met muziekvoorbeelden.
€ 25,00
Schubert was de eerste componist wiens afzetmarkt bovenal een burgerlijk niet onderlegd publiek betrof. Zijn werken werden dan ook voornamelijk in het schoollokaal, de kerk en vooral het drinklokaal uitgevoerd.
€ 27,50
De muziek van de eigenzinnige Amerikaans-Frans-Russische componist Igor Stravinsky weet ook nu nog vele muziekliefhebbers te inspireren. Samama illustreert zijn college met muziekfragmenten.
€ 25,00
Leo Samama gaat in dit hoorcolleges uitgebreid in op de vele facetten van het leven en werk van Wagner. Daarbij komen zeer veel aspecten aan de orde, maar ligt de nadruk bij de kern van zijn oeuvre, namelijk zijn opera’s.
€ 27,50