Home Academy (147)

Kroonenberg laat zien hoe de aarde écht werkt aan de hand van de drie klimaatextremen die de aarde de laatste 250 miljoen jaar heeft meegemaakt.
€ 34,00
Dit hoorcollege is een wandeling met zevenmijlslaarzen door de geschiedenis van de westerse wijsbegeerte, van Plato tot Wittgenstein.
€ 45,99
Een gratis Home-Academy lezing over het belang van de persoon Hitler voor de opkomst en ondergang van het Derde Rijk
€ 0,00
Een hoorcollege moderne geschiedenis van de V.S.
€ 21,99
Leo Samama behandelt het oeuvre, zijn excentrieke levensstijl en de tragiek van de doofheid van Beethoven.
€ 27,95
Wetenschapsfilosofie houdt zich bezig met de aard, status en ontwikkeling van wetenschappelijke kennis. Herman Philipse behandelt vragen van de wetenschapsfilosofie en plaatst dit vakgebied in een historisch perspectief.
€ 46,00
Deze gratis lezing van Maarten van Rossem biedt de luisteraar een inleiding in de wereldgeschiedenis op grote schaal.
€ 0,00
Het moderne China roept in het Westen veel vragen op. Chinakenner Henk Schulte Nordholt behandelt op heldere wijze de geschiedenis en de ontwikkelingen van het moderne China, van 1800 tot nu.
€ 27,95
Chopin was een groot vernieuwer en heeft enorm veel invloed gehad op latere generaties componisten en pianisten. Zijn populariteit is nooit afhankelijk geweest van mode. Prachtige muzikale biografie.
€ 11,95
Marius van Leeuwen behandelt in deze gratis lezing de christelijke feesten uit het najaar, waaronder het Allerzielen.
€ 0,00
Icke toont de meest fundamentele zaken uit de klassieke mechanica aan de hand van herkenbare en praktische voorbeelden.
€ 27,95
Een hoorcollege Europese Cultuur in de 20e eeuw. De eeuw waarin schokkende gebeurtenissen elkaar snel opvolgden, wordt door Von der Dunk met passie uiteen gezet.
€ 27,95
De Nederlandse identiteit bestaat volgens sommige mensen niet, maar Nederland kent wel degelijk collectieve eigenaardigheden. Herman Pleij analyseert deze en plaatst ze in een cultuurhistorisch perspectief.
€ 27,95
Hoorcollege over het leven van Charles Darwin. Braekman behandelt de ontwikkeling van de evolutietheorie en zet uiteen hoe we kunnen nadenken over diverse actuele discussies daarover.
€ 27,95
In 1939 startten de Amerikanen in het geheim het project dat zou leiden tot de atoombom. Een boeiend en multidisciplinair college over de atoombom en de nucleaire wapenwedloop.
€ 27,95
28 augustus 2015:
Er zijn veel nieuwe thrillers uitgekomen van bestsellerauteurs als Saksia Noort, Lars Kepler, Jo Nesbø en Harlan Coben. Bekijk ook de twee nieuwe luisterboeken van Tomas Ross: een roman over de moord op Theo van Gogh en een thriller rond de heropening van het Rijksmuseum.