Luisterrijk - de download shop voor luisterboeken - MP3-luisterboek goedkoop downloaden

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

Luisterboeken vanzelfsprekend
Luisterboeken, vanzelfsprekend!
Geen tijd om boeken te lezen? Dan zijn luisterboeken iets voor u. Droom weg terwijl u luistert naar een spannend verhaal of boeiend betoog, voorgelezen door de auteur of een professionele stem. Tot voor kort werden luisterboeken verkocht op cassette of CD, maar de iPod-generatie downloadt ze liever bij Luisterrijk, de downloadshop voor luisterboeken.
Hieronder de geschiedenis van het luisterboek in het kort.


Steeds meer uitgevers besluiten luisterboeken te produceren. Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een luisterboek. Sommige mensen luisteren nu eenmaal liever dan dat ze lezen. Het luisteren naar een boek kan bovendien op plekken waar lezen lastig zou zijn: op de fiets, in de auto, tijdens het sporten of als u aan het strijken bent...

Stijgende populariteit
Het luisterboek is in de laatste jaren steeds meer in de belangstelling komen te staan. In 2006 waren er nog geen 400 luisterboeken te koop in de winkel. Nu (mei 2013) zijn dat er al bijna 1800, in diverse categorieën. Denk aan romans, thrillers, kinderboeken, managementboeken, hoorspelen, documentaires en hoorcolleges. Het publiek reageert positief. Zo werden er in de eerste helft van 2007 al meer dan 132.000 luisterboeken verkocht. De media pikte het fenomeen al vroeg op. TV-programma NOVA zond al in 2005 een reportage over luisterboeken uit

Dat het luisterboek populair werd heeft lang geduurd. Al meer dan twintig jaar geleden kwam Maurits Rubinstein op het idee om luisterboeken op de markt te brengen. Hij richtte uitgeverij Rubinstein. Het is nog altijd de grootste uitgever van luisterboeken. Het eerste project van deze neef van schrijfster Renate Rubinstein was de opname van het boek Nee heb je. Inderdaad, een boek van Renate Rubinstein die zij zelf voorlas. Daarmee werd er voor het eerst in ons land een luisterboek verkocht voor volwassen lezers (luisteraars). De echte doorbraak in ons land kwam met de Nederlandse luisterboeken van Harry Potter. Er gingen er vele duizenden van over de toonbank. Consumenten kunnen bij Luisterrijk inmiddels honderden luisterboeken van Rubinstein downloaden.

Lange files
In de Verenigde Staten is het fenomeen luisterboek al decennia lang populair. Vermoedelijk komt dit door de grote afstanden die de Amerikanen afleggen in hun auto. Een luisterboek is dan een welkome afleiding. In de VS bestaat zo’n acht tot tien procent van de boekenmarkt uit audioboeken. Zo ver zijn we nog niet in Nederland, maar het gaat de goede kant op – mede dankzij de lange files. De lijst met auteurs waarvan luisterboeken te koop zijn, is indrukwekkend. Voorbeelden zijn Jan Wolkers, Freek de Jonge, Margriet de Moor, Lieneke Dijkzeul, Nelleke Noordervliet, Herman Koch, Heleen van Royen, Saskia Noort, Yvonne Keuls, Max Pam, Jeroen Brouwers en Willem de Ridder.

Naast de luisterboeken vinden ook opnames van hoorcolleges gretig aftrek. Uitgever Home-Academy nam hierin het voortouw en kwam met tientallen hoorcolleges over allerhande onderwerpen. Voorbeelden zijn colleges over de Islam, Amerika, Beethoven en virussen. Het zijn stuk voor stuk vooraanstaande hoogleraren die ze geven, waaronder Maarten van Rossem, Herman Philipse en Paul Cliteur. Hoorcolleges downloaden is eveneens mogelijk bij Luisterrijk.

Beeldende klanken
Een bijzondere variant op het luisterboek is het hoorspel. In vroeger dagen razend populair op de Nederlandse radio. De introductie van televisie deed het hoorspel uiteindelijk de das om, maar nog altijd denken velen met weemoed terug naar de beeldende klanken van een mooi geproduceerd hoorspel. Uitgeverij De Hoorspelfabriek nam het initiatief om hoorspelen op de markt te brengen. Het gaat zowel om oude hoorspelen die ooit op de radio werden uitgezonden, als om nieuw materiaal. Ook de uitgeverij Audiolect bracht twee hoorspelen uit die nog niet zo lang geleden door de KRO werden uitgezonden. Ook hoorspelen downloaden kan bij Luisterrijk.

Bij iedere productie – luisterboek, hoorcollege of hoorspel – is één onderdeel essentieel: een prettige stem. De meeste uitgeverijen geven er de voorkeur aan dat de schrijver zelf het luisterboek voorleest. Soms is dit niet mogelijk, bijvoorbeeld als het een vertaald boek is. In zulke gevallen kiest een uitgever voor acteurs, radiopresentatoren of meestervertellers. Tot de laatste categorie behoren mensen als Willem de Ridder en Jan Meng. De laatste werd bekend doordat hij de Nederlandse luisterboeken van Harry Potter voorlas. Een interview met Meng vindt u op deze site. De stemmen van deze voorlezers geven het luisterboek een extra dimensie mee.

Mp3-speler
Het moge duidelijk zijn: het luisterboek zit in een stroomversnelling. Het aantal luisterboeken op de Nederlandse markt stijgt, net als de verkoopcijfers. Luisterboeken downloaden via internet is de laatste noviteit. Luisterrijk was eind 2006 de eerste webwinkel met een breed aanbod van downloadbare luisterboeken. Downloaden maakt het overzetten van de luisterboeken op een mp3-speler kinderspel. U downloadt de bestanden direct naar uw computer en zet ze eenvoudig over op uw mp3-speler of usb-stick om ze in de trein, op de fiets, in de auto of tijdens het sporten te beluisteren. Doordat er geen CD meer aan te pas komt, krijgt u bovendien minstens 20 procent korting...
Luisterboeken downloaden, vanzelfsprekend!

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

 
Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW