Audiotours downloaden bij Luisterrijk

Downloadshop voegt nieuwe categorie toe

Haarlem, vrijdag 4 april 2008 – Luisterrijk introduceert een nieuwe categorie downloads: vanaf nu kunnen internetters audiotours downloaden bij de webwinkel. De gesproken reisgidsen leiden toeristen langs interessante plekken in geliefde steden zoals Amsterdam, Parijs, Londen, Berlijn, Barcelona en Praag.

De vakantieperiode zit er weer aan te komen. Menigeen bladert alweer de reisfolders door, of zoekt op internet naar een favoriete bestemming voor de komende zomer. Luisterrijk biedt haar reislustige klanten een noviteit: voortaan kunnen zij audiotours downloaden. Nu al zijn er van 16 toeristische trekpleisters gesproken gidsen verkrijgbaar. De komende maanden zal dit aantal verder stijgen. 

Luisterrijk heeft hiervoor contracten gesloten met AudioCityTours en SoundSeeing om audiotours als download te kunnen aanbieden. Beide bedrijven produceren en verkopen audiotours. 

- AudioCityTours specialiseert zich in leuke en leerzame tours. De producent kiest hierbij voor een mix van geschiedenis, architectuur, cultuur, nachtleven, gastronomie en trivia. De makers omschrijven de tours als ‘on the beaten track with off beaten track information’. De meeste audiotours van AudioCityTours zijn Engelstalig, met uitzondering van de tour over Rembrandt. Deze is ook in het Nederlands te downloaden.

- SoundSeeing, onderdeel van Shoebox Media, ontwikkelde Nederlandstalige audiotours van de top tien toeristische steden van Europa: Parijs, Amsterdam, Praag, Barcelona, Istanbul, Lissabon, Londen, Berlijn, Rome en Wenen. Elke tour staat stil bij tien tot achttien highlights van de betreffende stad. Iedere tour bestaat uit één tot twee uur cultureel en historisch luisterplezier.

De audiotours zijn per direct te downloaden bij Luisterrijk in de vorm van mp3-bestanden. Bij veel tours wordt ook een plattegrondje meegeleverd van de wandelroute. Op de site www.luisterrijk.nl is van iedere tour een gratis voorproefje te beluisteren.

Luisterrijk is de grootste mp3-downloadshop van luisterboeken in Nedeland. De webwinkel wil een zo’n groot mogelijk aanbod van geluidsmateriaal opbouwen. De toevoeging van audiotours past binnen dit beleid. Het publiek weet Luisterrijk te waarderen: onlangs won Luisterrijk een Thuiswinkel Awards publieksprijs in de categorie Cd’s/dvd’s, boeken, tijdschriften & games klein. 

---- Einde persbericht ---- 

Over Luisterrijk
Luisterrijk is de grootste mp3-downloadshop voor luisterboeken in Nederland en Vlaanderen. Deze onafhankelijke internetboekwinkel biedt vele honderden luisterboeken met korting aan in mp3-formaat. Consumenten kunnen de luisterboeken (na elektronische betaling) downloaden en ze vervolgens direct beluisteren, op een iPod- of andere mp3-speler zetten of branden op cd. De website biedt alle vormen van gesproken woord, variërend van literatuur tot hoorcolleges en van kinderboeken tot thrillers, van vrijwel alle uitgevers in Nederland en Vlaanderen. Luisterrijk is dag en nacht bereikbaar en te vinden op www.luisterrijk.nl.