Griet Wiersma

Foto Griet Wiersma

Griet Wiersma (1950) is een zangeres van het Friese levenslied. Ze werd geboren als jongste dochter van Wietse en Anna Bieringa en trouwde in 1979 met Leo Wiersma. In 1989 begon zij aan een zangcarrière naast haar werk als taxichauffeur. Na een auditie bij De Happy Tuners werd Wiersma uitgekozen uit acht dames. Nadat de band was gestopt, ging zij verder met het duo Challenge.

Bij een van de optredens van Challenge was Teake van der Meer aanwezig. Dit resulteerde in 2000 in optredens met Teake en Minze Dijksma in heel Friesland. In 2001 volgde de show 40 jier Lytse Teake, waarvoor nieuwe nummers geschreven moesten worden. Een van de nummers was Frysk Hynder. Dit nummer werd zo ontvangen dat er een mini-cd van Frysk Hynder werd opgenomen. Deze werd goed verkocht en samen met producer Fred van Vugt werd het album Frijheid gemaakt. Na het succes van de cd’s gaf Wiersma haar werk als taxichauffeur op, omdat het niet meer te combineren viel met de optredens.

In 2004 werd Werom yn 'e tiid opgenomen, een cd met oude Friese liedjes. In 2005 volgde de cd Sirkel fan’t libben met net als op Frijheid allemaal liedjes uit het leven gegrepen.