Jorgo De Groof

Foto Jorgo De Groof

Jorgo De Groof (1980) is geboren in het Belgische Brasschaat en de zoon van een Belgische vader en een Griekse moeder. Als kind luisterde hij graag naar cassettes met verhaaltjes en sprookjes. En, in tegenstelling tot de meeste van z’n klasgenoten, schreef hij mét plezier opstellen, verhalen en liedjes - die zijn moeder vervolgens met nóg meer plezier controleerde op spelling en zinsbouw. En dat schrijven is hij, in allerlei vormen, altijd blijven doen.

In 2005 studeerde hij af aan het RITS in Brussel, in de 3-jarige richting ‘Geluid voor film, tv & radio’. Sindsdien heeft hij freelance sounddesign en muziek gemaakt voor zowat alle soorten media: tv, film, animatie, radio, theater, games, muzikale prentenboeken, stockmuziek, …
Grote commerciële producties, maar ook kleine intieme projecten passeerden langs zijn creatief oor. Maar in al dit ‘gewone opdrachtwerk’ ontbrak het voor hem aan de juiste vorm van zelfexpressie.

Daarom richtte hij in 2013 Koesterende Klank op - toen begonnen als productiehuis voor op maat gemaakte audioreportages en persoonlijke hoorspelen als geschenk. Later kwamen daar de hoorspel-workshops bij - die hij vandaag nog steeds geeft. En met deze eerste uitgave met Sinterklaasverhalen en Sinterklaasliedjes, wil hij het startschot geven voor een nieuw hoorspel-label. Een merk dat net een beetje anders is dan je gewend bent.

Jorgo De Groof is zelf papa van twee jonge kinderen en heeft dus het ideale testpubliek in huis!