Peter Adriaenssens

Foto Peter Adriaenssens

Peter Adriaenssens (1957) is zonder enige twijfel ’s lands bekendste kinderpsychiater. Zowel in de geschreven pers als op televisie komt hij regelmatig aan het woord over de opvoeding van kinderen en jongeren. Journaliste Annelies Rutten noemde hem in Het Nieuwsblad ‘het morele geweten voor twijfelende ouders. De man die – met immer begripvolle blik – durft te zeggen dat kinderen best wel ettertjes kunnen zijn en opvoeden een helse klus is die een mens al eens tot razernij kan drijven.’

Adriaenssens is ook deeltijds hoofddocent aan de Katholieke Universiteit Leuven, kliniekhoofd kinderpsychiatrie Universitaire Ziekenhuizen Leuven en directeur van het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Vlaams-Brabant.

Hij is ook de auteur van verschillende artikelen, verhandelingen en boeken over jongeren en opvoeding. Recente boeken van zijn hand zijn Van hieraf mag je gaan (2009) over het opvoeden van tieners en Laat ze niet schieten (2010), een vlijmscherpe analyse van wat er vandaag fout gaat met onze jongeren en wie daar verantwoordelijkheid voor draagt.