Luisterboek downloaden - Vlaamse Sprookjes van Geert van Istendael

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789054441762 -

Vlaamse Sprookjes

Van Istendael leest zijn favoriete Vlaamse sprookjes voor op dit luisterboek. Gemeend geestig, voor zowel Vlamingen als Nederlanders.

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
08-11-2007

ISBN:
9789047607540

Speelduur:
3 uur 32 min

Bestandsgrootte:
146 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 11,95
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Vlaamse sprookjes zijn in Vlaanderen en in Nederland weinig bekend. Dat is jammer want de Vlaamse sprookjesschat is rijk en gevarieerd. Machtige tovenaars, listige duivels, de domme jongen die toch de prinses krijgt… het zijn herkenbare verhaalmotieven die je in heel Europa aantreft. De Vlamingen hebben de sprookjes aangevuld met de wonderlijkste elementen uit Waalse en Franse verhalen.

Van Istendael verzamelde de Vlaamse sprookjes in nauw overleg met Professor Top van de Katholieke Universiteit Leuven en herschreef ze in een krachtig idioom. Hij leest zijn favorieten voor op dit luisterboek. Gemeend geestig, voor zowel Vlamingen als Nederlanders.

Zag een haas een pad.
'Lui beest!' riep de haas.
'Wie? Ik?' vroeg de pad, 'Ik, lui? Ik zwoeg de godganse dag.'
'Gij blijft zitten waar ge zit,' riep de haas, 'waarom doet ge niet gelijk ik? Sla uw poten uit, 't zal u deugd doen, lui beest!'
En de haas was weg.


Fragment uit: De haas en de pad

Inhoud
Van Klaas Klaveren Negen
Ondank is 's werelds loon
De haas en de pad
Van de Amerikaanse tovenaar
Van de schone prinses die nooit gelachen had
Het paard van vuur en vlam
Van de slimme boerendochter
Van de jongen die aan de duivel verkocht was
De rechter en de oude bedelaar
Het betoverd pachthof
Van Bulte Wollekes en Lamme Speelman
Der kerkzangers van Sint Goedele
Onze-lieve-heer en Sint Pieter bij de leugenaars brug
De gouden vogel, het gouden paard en de prinses
Van Dulle Griet en Peetje Mekrul
Het paardje Malegijs
Daneelke
Van Krekel de waarzegger
Jan Pikkedang
De kraai en de puit
Van Jan boven Jan
De visserszoon en de prinses
Van Boer Bezemen, Boer Blâren en Boer IJzer
De klamper en de kleine vogeltjes

Over de auteur
Geert van Istendael (1947) groeit op in een uitgesproken katholiek, internationaal gericht en erudiet milieu. Van Istendael studeert sociologie en wijsbegeerte aan de Katholieke Universiteit Leuven en werkt nadien als wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van de ruimtelijke ordening voor het Nationaal Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek. In 1978 wordt hij journalist en nieuwslezer bij de Belgische Radio en Televisie. Daar profileert hij zich vooral als kenner van de Belgische en Duitse geschiedenis en politiek. Hij debuteert in 1978 met Bomen wijzen niet maar wuiven.

Grote bekendheid kreeg Van Istendael als auteur van goed gedocumenteerde en niet het minst voor buitenlanders leerzame boeken over België en Brussel. In zijn veelgelezen boek Het Belgisch labyrint of De schoonheid der wanstaltigheid (1989) analyseert de schrijver op onovertroffen manier zijn geboorteland. Zoals de Franse symbolist Baudelaire ruim een eeuw geleden in de wanstaltigheid van België schoonheid vond, zo ziet Van Istendael de tragische grandeur van zijn Arm Brussel.

Ook in Bekentenissen van een reactionair (1994), Anders is niet beter (1997) en Nieuwe uitbarstingen (1999) legt de essayist een grote polemische gedrevenheid aan de dag. Ook in deze boeken schrijft de democratische reactionair zijn woede van zich af, woede om de koterijen en kloterijen die in het licht absurde België onuitroeibaar blijken te zijn.
(bronnen: Radio Vlaanderen Internationaal en Nedweb)

Recensies
'... Van Istendaal heeft een prettige stem om naar te luisteren... Een mooi en geestig luisterboek voor liefhebbers van dit genre...' (NBD/Biblion)

'... De ervaren ex-journalist weet de verhalen uitstekend voor te dragen, met duidelijke articulatie, een geod ritme, en veel variatie in toonhoogte, accenten en stemmetjes...' (Leeswolf)
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 22,00
In zijn hoorcollege over de moderne geschiedenis van de Verenigde Staten van Amerika zet Maarten van Rossem op humoristische wijze de ontwikkeling van de V.S. in de 20e eeuw uiteen.
€ 35,00
Herman Philipse behandelt een selectie van grote westerse filosofen over ethiek, waaronder Plato, Aristoteles, Descartes, Hobbes, Spinoza, Hume, Kant, Nietszche en Levinas.
€ 25,00
Zijn wij ons brein? Bestaat de vrije wil? We weten steeds meer over de werking van onze hersenen. Maar hebben we daardoor ook meer kennis van ons bewutzijn en onze vrije wil?
€ 25,00
In 1939 startten de Amerikanen in het geheim het project dat zou leiden tot de atoombom. Een boeiend en multidisciplinair college over de atoombom en de nucleaire wapenwedloop.
€ 25,00
Herman Philipse spreekt in deze serie colleges over voorbeelden van dwalingen en drogredenen die zijn ontleend aan de rechtspraktijk, aan religie en aan het dagelijks leven.
€ 23,95
Marc Reynebeau schetst een helder overzicht van het naoorlogse België. Hij behandelt niet alleen de grote lijnen en structuren maar ook hoe de kleine man en de grote geschiedenis op elkaar inwerken.
€ 23,95
Katniss en Peeta hebben de Hongerspelen gewonnen in weerwil van het Capitool en de wrede regels die er gelden. De overwinning heeft verstrekkende gevolgen. 'Vlammen' is het zinderende vervolg op 'De Hongerspelen'. Leeftijd: 12+
€ 35,00
Wetenschapsfilosofie houdt zich bezig met de aard, status en ontwikkeling van wetenschappelijke kennis. Herman Philipse behandelt vragen van de wetenschapsfilosofie en plaatst dit vakgebied in een historisch perspectief.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW