Luisterboek downloaden - En verder geen leed van Liliane Pelzman

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

En verder geen leed

Oorlogsherinneringen van Sonja Kiek-Rosenstein Cohen
De oorlogsbelevenissen van Sonja Kiek-Rosenstein Cohen en haar bizarre tocht via Theresienstadt, Auschwitz, Birkenau en Birnbäumel. Na de oorlog bleek dat ze alles verloren had, wat haar dierbaar was.
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
22-11-2008

ISBN:
9789461494818

Speelduur:
4 uur 53 min

Bestandsgrootte:
136 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 15,00
Niet meer leverbaar.
 
Beschrijving
Dit is het aangrijpende verhaal van een jonge joodse vrouw die op een fatale dag in 1943, amper twintig jaar oud, lopend naar kantoor opgepakt werd tijdens de laatste grote razzia in Amsterdam, in een legertruck werd gesmeten en in een beestenwagon naar Westerbork werd afgevoerd. Wij volgen haar op haar bizarre tocht via Theresienstadt naar Auschwitz – waar haar ouders, haar jongere zusje kleine Judie en haar echtgenoot Hermann worden vergast – naar Birkenau en Birnbäumel, waar ze in januari met haar lotgenoten wordt bevrijd door de Russen. Deze oorlogsbelevenissen van Sonja Kiek-Rosenstein Cohen zijn met groot invoelingsvermogen op papier gezet door haar dochter Liliane, als catharsis en opdat wij niet vergeten.

Nb: Er is ook een Engelstalige versie van dit luisterboek onder de titel And No More Sorrow.

Bezoek ook de website over dit boek op www.andnomoresorrow.com.

Over de auteur
Liliane Pelzman (1953) is geboren en opgegroeid in Nederland, woonde in Engeland en Israel en nu in Californie. Liliane behaalde een graad aan de Universiteit van Tel Aviv en een master in journalistiek aan de University of Southern California. Ze was lid van de Hollywood Foreign Press Corps en werkte 15 jaar als journalist. Ook schreef ze diverse screenplays.

Liliane is de dochter van Sonja Kiek Rosenstein Cohen, een Joodse vrouw die in de Tweede Wereldoorlog alles verloor wat haar dierbaar was. Ze voerde intensieve gesprekken over de oorlog met haar moeder, wat resulteerde in het indrukwekkende oorlogsverslag En verder geen leed (And No More Sorrow), dat in april 2006 verscheen.

Born and raised in Holland, Liliane Pelzman (1953) lived in England, Israel and now in Southern California, where she appreciates a sense of freedom different from anywhere in the world. Her home in California is a sanctuary from painful memories. With an undergraduate degree from Tel Aviv University and a master’s degree in journalism from the University of Southern California, Liliane was member of the Hollywood Foreign Press Corps, working as a television and print journalist for 15 years. She has also written several screenplays.

Liliane is the daughter of Sonja Kiek Rosenstein Cohen, a Jewish woman who lost everthing she had in WW2. She had exstensive conversations with her mother about the war. This resulted in the impressive story And No More Sorrow (En verder geen leed), published in April 2006.

Recensies
Over de Engelstalige versie And No More Sorrow is onder meer het volgende geschreven:

'Recounting the atrocities of the past to ensure that they aren't repeated is an essential and noble purpose that takes courage.' (Arnold Schwarzenegger, Governor of California)

'Truth be told' (Douglas L. Grice, Congressional Chief of Staff, Clinton Administration)

'And No More Sorrow is a powerful story, beautifully told' (Rabbi David Wolpe, Sinai Temple, Los Angeles)

'And No More Sorrow is a gripping read with an upbeat tone thanks to ultimate forgiveness.' (Jack Polak, Chairman Emeritus of the Anne Frank Center USA)
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 15,95
Schelvis wordt in 1943 bij een razzia in Amsterdam opgepakt en via Westerbork naar Sobibor gedeporteerd. Dan volgt een martelgang langs kampen in Polen en Duitsland. Zijn belevenissen mogen niet vergeten worden.
€ 21,55
Het spannende, maar ook geestige verhaal over het recht op vergelding en het overschrijden van grenzen als de deuren naar een normale rechtsgang zijn dichtgeslagen.
€ 9,99
'De vliegeraar' groeide uit tot een internationale bestseller en met meer dan 1 miljoen exemplaren was het in 2007 het best verkochte boek in Nederland.
€ 15,95
Elsjen komt in 1767 in de gevangenis van Assen terecht, omdat ze wordt verdacht van het vergiftigen van haar man. Hier wacht ze achtendertig nachten op haar berechting. Gebaseerd op waar gebeurd verhaal.
€ 19,94
De grote historische roman van Jan de Hartog over het levensverhaal van Jan Wandelaar, 'schipper naast God'. Twaalfdelig hoorspel, met onder meer Piet Römer als Jan Wandelaar.
€ 19,94
Twee mannen, twee vrouwen, twee zoons – wie durft een beslissing te nemen over de toekomst van zijn eigen kind? Weergaloze roman over de vraag in hoeverre je als ouder verantwoordelijk bent voor de daden van je eigen kind.
€ 15,15
Het verhaal over leven met een echtgenoot die leed aan depressiviteit, maar bovenal een portret van twee mensen die zielsveel van elkaar hebben gehouden.
€ 15,15
Zwartkomische roadtrip over Allan, een man die het avontuur op zijn hoogbejaarde leeftijd niet schuwt. Verkorte versie.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW