Luisterboek downloaden - Koek & ei van Jan Moraal

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789047603177 -

Koek & ei

De radiostrip
Het beroemde hoorspel Koek & ei gaat over de beslommeringen van een gezin aan de ontbijttafel, met Ko van Dijk in de rol van kantoorbediende Albert de Koning.

Spreker(s):

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
10-01-2009

ISBN:
9789047607656

Speelduur:
5 uur 4 min

Bestandsgrootte:
323 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 13,55
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Het hoorspel (of radiostrip, zoals de Avro het noemde) Koek & ei gaat over de beslommeringen van een gezin aan de ontbijttafel. Hoofdpersoon is Ko van Dijk in de rol van kantoorbediende Albert de Koning. Hij heeft hoogdravende dagdromen waarover hij op gloedvolle wijze kan vertellen. Verder schuiven aan: Conny Stuart als zijn vrouw Jo de Koning-Spruyt, Joop Doderer als Opa Bobby (‘De pindakaas is op!’) en Johan Kaart als Opa Roel Spruyt (‘Nou zou ik wel eens een mok sterke thee lusten, maar dan ook een mok!’) Iedere aflevering start (de fans zullen het zich herinneren) met Dean Martin’s ‘How do you like your eggs in the morning?’

Koek & ei werd voor publiek opgenomen in het Minerva-paviljoen en werd door de Avro uitgezonden tussen 1958 en 1961, altijd op donderdagavond. Van de ongeveer 145 uitzendingen zijn helaas maar weinig professionele opnames bewaard gebleven. De meeste banden zijn in het verleden gewist. De 12 afleveringen op dit luisterboek zijn gerestaureerde amateuropnamen.

Cast
Albert de Koning: Ko van Dijk
Jo de Koning-Spruyt: Conny Stuart
Opa Bobby: Joop Doderer
Opa Roel Spruyt: Johan Kaart
Mijnnie Koude: Enny de Leeuwe

Regie: Karel Prior en Flip van der Schalie
Productie ism Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en AVRO.

Inhoud
Aflevering 1: De volkstuin
Aflevering 2: Zelfkritiek
Aflevering 3: Grootvaderdag
Aflevering 4: De conferencier
Aflevering 5: De rondvlucht
Aflevering 6: De diamant
Aflevering 7: Jo, de psychiater
Aflevering 8: Appie wordt operazanger
Aflevering 9: Paramaribo
Aflevering 10: Vreemden
Aflevering 11: Appie vertrekt naar Paramaribo
Aflevering 12: Filmen

Over de auteur
Jan Moraal, auteur van de radiostrips – hij vond ‘hoorspel’ een te beperkte omschrijving – Biels & Co en Koek & ei, was een tekstuele duizendpoot. Hij maakte naam met honderden radioproducties, waarvan de hoorspelserie Koek & ei (geschreven samen met Geert Elfferich, waarin onder anderen Conny Stuart, Joop Doderer en Johan Kaart de vaste acteurs waren) wellicht de bekendste was. Hij werd in 1928 geboren in Velsen, en al op 19-jarige leeftijd produceerde hij zijn eerste hoorspel. De legendarische VARA-regisseur G. de Vries jr. herkende het talent en liet het hoorspel twee keer herschrijven voor hij het goedkeurde. Althans, hij dacht dat het herschreven was, maar volgens de overlevering kreeg hij drie keer exact dezelfde hoorspeltekst voor zich. Hoe dan ook, de VARA nam Moraal in dienst als vertaler en bewerker van hoorspelen. Via de jeugdafdeling was hij in de (pionier)jaren vijftig ook nog voor de televisie actief (Mallemolen). In diezelfde periode en bij dezelfde omroep ontmoette hij ook zijn latere echtgenote, met wie hij twee kinderen kreeg.

In 1956 verruilde Moraal de VARA voor de AVRO, met onder meer vijf jaar Koek en Ei tot gevolg. Ook maakte hij voor de AVRO radioprogramma’s als het humoristische Vanavond Laat (onder de naam Lubbert), samen met Dick Poons, wekelijks in het uur voor Candlelight op Hilversum 3. En de (radio)journalist Jan Moraal werkte onder meer voor AVRO Magazine, AVRO’s Radio Journaal en Slag bij Nieuwspoort. Achter de schermen was hij ook betrokken bij de bekende televisieactie Open het dorp; de oproep om luciferdoosje met geld in te leveren, ontsproot aan zijn brein.

De enorme schrijfdrang, die Jan Moraal dagenlang zware shag en Kelly light rokend in zijn ‘hok’ hield, beperkte zich bepaald niet tot de Gooise media. Zo schreef hij eind jaren zestig columns voor De Telegraaf (onder de naam Moeilijk Heden) en hij was tot kort voor zijn overlijden de vaste dagdichter van het Nieuwsblad van het Noorden (onder de titel Moraal van de Dag). In 1982 constateerden de artsen een agressieve vorm van longkanker, en acht maanden later overleed Jan Moraal, slechts 54 jaar oud.
(Bron: www.bielsenco.nl)
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 39,60
Leer binnen een maand de beginselen van het Spaans alléén door te luisteren en de teksten na te spreken.
€ 19,10
In een uur krijgt u de essentie van Coveys ideeën voorgeschoteld. Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt telkens weer jonge generaties aan te spreken. Verkorte versie
€ 15,95
Het beroemde komische hoorspel uit de jaren zeventig, met onder meer Ko van Dijk als August Biels. Voor degelijke uitvoering en verantwoorde vormgeving, beleefd aanbevelend: Biels & Co!
€ 10,35
In dit luisterboek staan twaalf vrolijke liedjes over Nijntje en haar vriendjes, inclusief de titelsong van de nieuwste televisieserie en tien karaokeversies om zelf mee te zingen. Leeftijd: 2+
€ 16,99
Het heeft iets geruststellends, in het voorbijgaan binnenkijken bij anderen, terwijl ze zich veilig wanen in hun eigen huis...
€ 14,95
Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan het weer gebeuren? Zijn de oorzaken van de crash van 2008 weggenomen, of is de financiële wereld nog altijd een tijdbom in het hart van onze samenleving?
€ 39,60
Leer binnen een maand de beginselen van het Italiaans alléén door te luisteren en de teksten na te spreken.
€ 17,50
In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW