Downloadshop Luisterrijk wint Thuiswinkel Award

Luisterboeken downloaden is populair

Haarlem, 4 maart 2011 - Het legaal downloaden van luisterboeken via internet kan op veel waardering rekening bij de consument. De waardering is zo groot dat Luisterrijk op donderdagavond 3 maart een Thuiswinkel Award won. De downloadshop voor luisterboeken ontving de publieksprijs in de categorie Boeken & Tijdschriften XS. Het is de derde maal dat Luisterrijk een Thuiswinkel Award, een initiatief van branchevereniging Thuiswinkel.org, in de wacht sleept. 

In een bomvolle zaal werden op 3 maart de Thuiswinkel Awards XS uitgereikt door Annemarie van Gaal, een van de bekendste en succesvolste Nederlandse zakenvrouwen. Het was voor het eerst dat Thuiswinkel.org koos voor een aparte avond waarop de prijzen werden uitgereikt aan de ‘kleine’ webwinkels met een omzet tot 3 miljoen euro. Er werden prijzen in 18 categorieën verdeeld. 

In de categorie Boeken & Tijdschriften was de concurrentie hevig, maar uiteindelijk beoordeelden consumenten Luisterrijk met de hoogste cijfers. Hiervoor deed het onafhankelijke bureau Q&A Research & Consultancy in januari en februari onderzoek onder klanten van alle genomineerde webwinkels. In totaal deden ruim 300.000 consumenten daar aan mee. Volgens hen stond Luisterrijk in de categorie Boeken & Tijdschriften op nummer 1. 

Luisterboeken, de verzamelnaam voor gesproken boeken, hoorcolleges, hoorspelen, audiocursussen en audiotours, worden steeds populairder. Omdat vrijwel iedere consument een mp3-speler heeft wordt wacht- en reistijd opeens een stuk leuker en nuttiger. Dirkjan van Ittersum, oprichter van Luisterrijk: 'Veel mensen luisteren graag naar een spannend verhaal of een leerzame cursus tijdens een lange reis, het sporten of gewoon in bed. En downloaden is niet alleen goedkoper dan het kopen van een cd, maar ook handiger omdat de luisterboeken meteen op de mp3-speler gezet kunnen worden.' 

Het is niet voor het eerst dat Luisterrijk in de prijzen valt. In 2010 werd Luisterrijk gekozen tot Downloadwinkel van het Jaar 2010 in de categorie Boeken. In 2008 won Luisterrijk net als nu een Thuiswinkel Award publieksprijs en in 2009 won Luisterrijk een vakprijs bij de Thuiswinkel Awards. De webwinkel mocht toen de Innovatie Award in ontvangst nemen. 

Voor Luisterrijk is deze prijs een bevestiging dat het legale aanbod en het gebruiksgemak van de downloadshop aansluit bij de wensen van de consument. Luisterrijk levert inmiddels ruim 1100 luisterboeken in mp3-formaat. Het aantal klanten dat Luisterrijk bedient is inmiddels de 18.000 gepasseerd. Huub van de Pol, commercieel directeur: 'Als dank voor de waardering die wij ontvingen van onze klanten, zijn er bij Luisterrijk de komende dagen enkele spectaculaire aanbiedingen te vinden. Ik raad iedereen aan onze website in de gaten te houden.' 

Meer informatie op www.thuiswinkelawards.nl en www.luisterrijk.nl

---- Einde Persbericht ---- 

Over Luisterrijk
Luisterrijk (www.luisterrijk.nl) is de grootste mp3-downloadshop voor luisterboeken in Nederland en Vlaanderen. Deze onafhankelijke internetboekwinkel levert meer dan 1100 luisterboeken als legale mp3-download, met prijzen die gemiddeld 20% lager zijn dan de cd-versies. Consumenten kunnen de luisterboeken (na elektronische betaling) direct downloaden en ze vervolgens beluisteren, overzetten op een iPod, iPhone, iPad of andere mp3-speler of branden op cd. De website biedt alle vormen van gesproken woord, variërend van literatuur tot hoorcolleges, van audiotours tot managementboeken en van kinderboeken tot thrillers in verschillende talen, waaronder het Nederlands, Vlaams, Fries, Engels, Duits en streekdialecten.

Daarnaast heeft Luisterrijk een digitale distributieafdeling Luisterhuis die luisterboekendownloads levert aan andere webshops en wederverkopers. 

Luisterrijk heeft contracten met vrijwel alle uitgevers in Nederland en Vlaanderen. De winkel is wereldwijd dag en nacht bereikbaar op www.luisterrijk.nl en verstuurt wekelijks een nieuwsbrief aan meer dan 18.000 klanten in binnen- en buitenland. 

Luisterrijk is partner in de organisatie van de Week van het Luisterboek, die in 2011 voor de zesde keer gehouden wordt van 15 t/m 26 juni.