Eerste luisterboek van Nico Dijkshoorn als downloadprimeur

DIJKSHOORN LEEST! van schrijver en dichter Nico Dijkshoorn eerst als mp3 download, in augustus als luisterboek. 

Amsterdam/Haarlem, 15 juli 2010 - Het luisterboek DIJKSHOORN LEEST! van Nico Dijkshoorn wordt direct uitgebracht als mp3-download. Dijkshoorn promoot zijn eigen luisterboek via sociale media als Twitter en weblogs. In augustus volgt het luisterboek in de boekhandel. 

DIJKSHOORN LEEST! is opgenomen voor een live publiek in het Bonbontheater van Uitgeverij Rubinstein, bevat 12 korte verhalen en een groot aantal gedichten uit het grote oeuvre van deze veelschrijver. 

Op internet is er steeds meer belangstelling voor het luisterboek. Zeker in de vakantieperiode zijn de verkopen beter dan gemiddeld. Traditioneel verkoopt luisterboekenwinkel Luisterrijk, de grootste aanbieder op dit gebied, veel downloads in deze periode. Samen met Uitgeverij Rubinstein biedt Luisterrijk nu tijdelijk exclusief het nieuwe luisterboek van Nico Dijkshoorn aan als mp3-download. In augustus zal ook het luisterboek verschijnen. 

Het luisterboek is te downloaden via deze link. Hier is ook een luistervoorbeeld te beluisteren. 

Voordelen van downloads
Veel mensen geven de voorkeur aan een download boven een cd. De downloads kunnen op hun iPod of andere mp3-speler worden geplaatst, want het gaat om mp3-bestanden die op iedere mp3-speler werken. De directe levering, bijvoorbeeld vlak voor een lange reis, is eveneens een groot voordeel. De prijs ligt bovendien lager dan de cd-versie. Ook zijn de bestanden geoptimaliseerd voor een mp3-speler, inclusief een afbeelding van de kaft en een inhoudsopgave. Uitgeverijen geven ook steeds vaker de voorkeur aan het leveren van downloads, omdat deze nooit uitverkocht zijn. Tevens zijn digitale downloads (via Luisterrijk) veilig want elk downloadbestand is voorzien van gepersonaliseerde kenmerken om misbruik tegen te gaan, iets dat bij cd’s niet het geval is. 

---- Einde Persbericht ---- 

Over Rubinstein
Rubinstein is opgericht in 1985 en bestaat uit drie onderdelen: Uitgeverij Rubinstein, Rubinstein Media en Rubinstein Royalty Management. De uitgeverij heeft een lange en rijke ervaring met het uitgeven van boeken, audio- en audiovisuele producten. Naast de luisterboeken, waarin Rubinstein marktleider is, worden onder meer de beroemde Gouden Boekjes uitgegeven. Rubinstein richt zich als erkend uitgever, met de titels op diverse kanalen. Van boekhandel, webshops, downloadwinkels, entertainment en speelgoedwinkels tot warenhuizen, supermarkten en benzinestations. 

Over Luisterrijk
Luisterrijk is de grootste mp3-downloadshop voor luisterboeken in Nederland en Vlaanderen. Deze onafhankelijke internetboekwinkel levert meer dan 1100 luisterboeken als legale mp3-download, met prijzen die gemiddeld 20% lager zijn dan de cd-versies. Consumenten kunnen de luisterboeken (na elektronische betaling) zonder wachttijd downloaden en ze vervolgens direct beluisteren, overzetten op een iPod, iPad en elke andere mp3-speler of branden op cd. De website biedt alle vormen van gesproken woord, variërend van literatuur tot hoorcolleges, van audiotours tot managementboeken en van kinderboeken tot thrillers in verschillende talen, waaronder het Nederlands, Vlaams, Fries, Engels, Duits en streekdialecten. De distributieafdeling Luisterhuis levert hetzelfde aanbod aan andere webwinkels. De bestanden zijn voorzien van 'social DRM', een geavanceerde, maar zeer gebruiksvriendelijke vorm van beveiliging die misbruik tegengaat zonder de klant te belemmeren. 

Luisterrijk heeft contracten met vrijwel alle uitgevers in Nederland en Vlaanderen en is winnaar van een Thuiswinkel Award 2008 (publieksprijs) en 2009 (vakprijs Innovatie Award). De winkel is gecertificeerd door Thuiswinkel.org en wereldwijd dag en nacht bereikbaar op www.luisterrijk.nl.