Gratis luisterboek bij Luisterrijk

Lydia Rood schrijft doktersroman over gezondheidzorg in Afrika

Haarlem, 13 augustus 2007 - Een gratis doktersroman van Lydia Rood. Luisterrijk biedt in samenwerking met ontwikkelingsorganisatie NCDO het boek Belofte onder het Zuiderkruis, een romantische lovestory over passie en gezondheidszorg in Afrika. De titel was in gedrukte vorm al een groot succes en is vanaf nu ook gratis te downloaden, bij Luisterrijk.

De vriendinnen Charity en Diane werken als verpleegkundige in een klein plattelandshospitaaltje in Kenia. Diane maakt geen geheim van haar gevoelens voor de sexy arts Winslow, op wie Charity stiekem ook verliefd is. Wie krijgt de dokter? En heeft hij naast zijn verantwoordelijke werk wel tijd voor een serieuze relatie?

Belofte onder het Zuiderkruis is een fictief verhaal, maar het is meer dan dat. Het is ook een realistische weergave van de gezondheidszorg op het Afrikaanse platteland. Hiervoor reisde schrijfster Lydia Rood naar Kenia en ontmoette er artsen op wie ze de personages in haar verhaal baseerde. Ze zag met eigen ogen tegen welke problemen deze artsen aanlopen en hoe ze met hun enorme inzet een wereld van verschil maken voor de lokale bevolking. 

Lydia Rood schreef de roman op verzoek van Dokters van de Wereld, Simavi en AMREF Flying Doctors. Het boek werd mede mogelijk gemaakt door uitgeverij Harlequin. Doel van het boek is het Nederlandse publiek op een verrassende manier bewust te maken van de noodzaak van een betere gezondheidzorg in ontwikkelingslanden. 

Behalve de gedrukte versie, werd er ook een luisterboek van gemaakt, ingesproken door de schrijfster zelf. Luisterrijk biedt dit luisterboek nu gratis aan in samenwerking met NCDO. Voor iedereen die liever luistert dan leest, en zich door de schrijfster zelf wil laten meevoeren naar Kenia. Het luisterboek is gratis als mp3-bestand te downloaden op www.luisterrijk.nl. Zo is dit lekkere en belangrijke verhaal voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar. 

Over Luisterrijk
Luisterrijk is de downloadshop voor luisterboeken. Deze onafhankelijke internet boekwinkel biedt luisterboeken aan in mp3-formaat. Consumenten kunnen ze downloaden en vervolgens direct beluisteren. De website biedt alle vormen van gesproken woord, varierend van literatuur tot hoorcolleges en van kinderboeken tot thrillers. Luisterrijk biedt inmiddels meer dan 200 luisterboeken aan in digitaal formaat die consumenten direct kunnen downloaden na elektronische betaling. Luisterrijk is te vinden via www.luisterrijk.nl

Initiatief van NCDO
Belofte onder het Zuiderkruis is een initiatief van NCDO in samenwerking met de ontwikkelingsorganisaties Dokters van de Wereld, Simavi en AMREF Flying Doctors. Met de doktersroman willen de organisaties de noodzaak voor een betere gezondheid in ontwikkelingslanden op een verrassende manier onder de aandacht brengen. Meer informatie: www.ncdo.nl.