Klachten en herroepingsrecht

Waar mensen werken worden fouten gemaakt. Heel af en toe kan daardoor iets niet gaan zoals wij eigenlijk graag zouden willen. Wij hebben graag tevreden klanten, en daarom willen wij - ook als het niet helemaal gaat zoals u verwacht - graag uw klacht in behandeling nemen. Daar kunnen wij van leren en daardoor wordt Luisterrijk beter en (nog) klantvriendelijker. 

Op deze pagina leest u over onze klachtenprocedure en het herroepingsrecht. 

Vertel het ons
Wij nemen elke klacht in behandeling. Bij voorkeur ontvangen wij een mail op klantenservice@luisterrijk.nl met daarin uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en een beschrijving van uw klacht. Schriftelijke klachten worden natuurlijk ook in behandeling genomen. Ons postadres is Luisterrijk Webwinkels BV, A. Hofmanweg 5a, 2031 BH Haarlem, Nederland.

En dan
Na ontvangst van uw mail of brief krijgt u van ons binnen twee werkdagen een ontvangstbevestiging per e-mail. We nemen elk klacht serieus. Luisterrijk maakt zelf geen luisterboeken, en daarom moeten we bij een klacht wellicht contact opnemen met een toeleverancier (een uitgever) of met één van onze technische partners (bijvoorbeeld als het om een downloadprobleem of een internetbetaling gaat). Dat kan soms langer dan een dag duren, maar we houden u per mail op de hoogte van de afhandeling. Normaal gesproken kunnen wij een klacht binnen 5 werkdagen afhandelen.

Ik heb afgerekend, maar nu wil ik de aankoop terugdraaien. Kan dat?
Na betaling is de digitale inhoud direct, zonder wachttijd, beschikbaar om te downloaden. U heeft bij uw bestelling aangegeven hiervan op de hoogte te zijn. In de Algemene voorwaarden, die elke klant voor betaling moet accepteren, is het herroepingsrecht dan ook uitgesloten. De reden is eenvoudig: u betaalt bij Luisterrijk niet voor een (fysiek) product, maar voor een (download)dienst. Dergelijke diensten zijn vrijgesteld van het herroepingsrecht, omdat digitale inhoud - in tegenstelling tot de aanschaf van een fysiek product - niet teruggenomen kan worden.

Wij zijn echter coulant: als u wel heeft afgerekend, maar de download nog niet heeft gestart, kan u tot 14 dagen na aankoop een refund aangevragen. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact op met klantenservice@luisterrijk.nl. Ook als u per ongeluk een download heeft gekocht die u al eerder bij ons heeft aangeschaft, heeft u recht op een refund. Neem ook dan zo snel mogelijk contact op met klantenservice@luisterrijk.nl.

Geschillencommissie
Luisterrijk is aangesloten bij Thuiswinkel.org, de branche-organisatie van webwinkels. Onze klanten kunnen zich ook altijd vervoegen tot de geschillencommissie van Thuiswinkel.org. Mocht u er met ons niet uitkomen dan heeft u tot twaalf maanden nadat het duidelijk is dat er een geschil is ontstaan, de mogelijkheid om de geschillencommissie in te schakelen. Het klachtengeld bedraagt 25 euro. U krijgt dit (gedeeltelijk) terug als u (gedeeltelijk) in het gelijk wordt gesteld. Meer informatie kunt u vinden op www.geschillencommissie.nl

Bent u niet tevreden met de afhandeling van uw klacht? Dan kunt u deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Tevens kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (ec.europa.eu/consumers/odr/).