Luisterboek downloaden - Jij en ik en mijn rode fiets van Jujja Wieslander

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789047606796 - BA
9789045114309 - BB

Jij en ik en mijn rode fiets

23 liedjes om te luisteren, te zingen, te dansen en te spelen
23 liedjes om te luisteren, te zingen, te dansen en te spelen, inclusief een boekje (pdf) met alle teksten en bladmuziek. Leeftijd: 0-4

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
12-11-2010

ISBN:
9789047610595

Speelduur:
0 uur 41 min

Bestandsgrootte:
41 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 10,35
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Generaties Zweedse kinderen zijn opgegroeid met de liedjes van Jujja Wieslander en kunnen ze woord voor woord meezingen. De Zweeds-Nederlandse illustrator Marit Törnqvist koos de mooiste uit: gedichten over een winkel waar niks te koop is, het besluipen van een geheimzinnige man, een beer zonder armen en benen, en over een domme schoen die aan je verkeerde voet gaat zitten. Hans en Monique Hagen bewerkten de teksten. Floor Minnaert maakte nieuwe arrangementen, waarmee ritme, klank en inhoud van de Nederlandse liedjes prachtig in balans zijn.

Inclusief e-book (pdf) met alle teksten en bladmuziek.

Tekst: Jujja & Tomas Wieslander
(Tekst)bewerking: Hans & Monique Hagen
Muziek: Jujja & Tomas Wieslander
Zang: Dafne Holtland, Imme Hagen, Floor Minnaert
Arrangementen: Floor Minnaert
Illustraties: Marit Törnqvist

Muzikanten: Sanne van Delft (contrabas), Ro Krauss (altviool, viool, bratsch, gitaar en mandoline), Emma Buijs en Dewi Minnaert (in de boot), Wijnand Ott (klassiek gitaar) en Floor Minnaert (Bb en G klarinet, saxofoons, blokfluiten, percussie, mondharp, eitje, accordeon, cajon, piano, anklung en duduk)

Inhoud
1 Hoi weer
2 Papa en mama
3 Bruintje beer
4 Ik ben een boom
5 Vergeten
6 Niet bij mij, niet bij jou
7 Bim bam balans
8 Ziek
9 Wakker in de nacht
10 Springtouwlied
11 Lowie
12 Als de druppels vallen
13 Jij en ik
14 Flodderie fladderie flop
15 Domme schoen
16 De hut is klaar
17 Geheimzinnige man
18 Bloed uit mijn knie
19 De zwarte grotten
20 Niks naks noks
21 Berencadeau
22 Spat stil
23 Dag mooie dag

Over de auteurs
De Zweedse kinderboekenschrijfster Jujja Wieslander (1944) heeft in eigen land een status die vergelijkbaar is met die van Annie M.G. Schmidt in Nederland. Generaties Zweedse kinderen zijn opgegroeid met haar liedjes en kunnen ze woord voor woord meezingen.
Hans Hagen (1955) was leraar Nederlands, speldocent en redacteur van een jeugdtijdschrift voor hij full-time schrijver werd. Hij kreeg de Gouden Griffel voor De dans van de drummers en vier Zilveren Griffels voor Het gouden oog, Het is nacht, we gaan op jacht, De kat en de adelaar en Zwaantje en Lolly Londen. Daarnaast kreeg hij ook drie Vlag en Wimpels, o.a. voor het eerste deel uit de Jubelientje-serie. Verkocht werd bekroond met de Glazen Globe en de Woutertje Pieterse Prijs.

De boeken Koning Gilgamesj en Maliff en de wolf bewerkte Hans met muzikant Erik Karsemeijer tot 'Vertellingen in woord en klank', (familie) voorstellingen voor scholen, bibliotheken en theaters.

Met Monique Hagen schreef hij twee prentenboeken: Banaan en De opruimspin, en de vier dichtbundels Daar komt de tijger, Misschien een olifant, Jij bent de liefste en Van mij en van jou.

Monique en Hans schreven ook een informatief boek over paarden: Het paardenboek. Het verscheen mei 2005. Ze spelen met het idee een tweede deel te schrijven, omdat lang niet alles over paarden in het eerste boek paste.

Boeken van Hans Hagen zijn in elf landen in dertien talen vertaald.
Monique Hagen (1956) volgde een opleiding tot kleuterleidster, ging naar de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar in Utrecht en vervolgens richtte ze met een aantal anderen de jeugdtheatergroep Stennis op. Ze presenteerde vijftien jaar lang Klokhuis. Voor Taptoe en Okki schreef ze informatieve stukjes over allerlei onderwerpen. Haar eerste gedichtje was een slaapverhaaltje voor haar dochtertje Imme. Samen met Hans schreef ze onder andere de dichtbundels Daar komt de tijger, Misschien een olifant en Jij bent de liefste.
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 39,60
Leer binnen een maand de beginselen van het Spaans alléén door te luisteren en de teksten na te spreken.
€ 19,99
In een uur krijgt u de essentie van Coveys ideeën voorgeschoteld. Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt telkens weer jonge generaties aan te spreken. Verkorte versie
€ 11,99
Het heeft iets geruststellends, in het voorbijgaan binnenkijken bij anderen, terwijl ze zich veilig wanen in hun eigen huis...
€ 10,35
In dit luisterboek staan twaalf vrolijke liedjes over Nijntje en haar vriendjes, inclusief de titelsong van de nieuwste televisieserie en tien karaokeversies om zelf mee te zingen. Leeftijd: 2+
€ 14,95
Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan het weer gebeuren? Zijn de oorzaken van de crash van 2008 weggenomen, of is de financiële wereld nog altijd een tijdbom in het hart van onze samenleving?
€ 39,60
Leer binnen een maand de beginselen van het Italiaans alléén door te luisteren en de teksten na te spreken.
€ 17,50
In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord.
€ 14,99
Saskia Noorts gevoeligste thriller tot nu toe, waarin ze opnieuw bevestigt als geen ander een scherp oog te hebben voor de tijdsgeest. Bevat de titelsong 'What to do?' door Juliah Noa.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW
   
  9789047606796