Luisterboek downloaden - Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789061120063 - AA
9789061121930 - AA
9789060691670 - BB
9789056378585 - BC
9789049801878 - BB

Kruistocht in spijkerbroek

Bij een proef met een tijdsmachine komt een hedendaagse jongen per ongeluk terecht in de Middeleeuwen. Daar beleeft hij een Kinderkruistocht aan den lijve. Gelezen door Menno Bentveld. Leeftijd: 12+
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
21-01-2011

ISBN:
9789461494733

Speelduur:
11 uur 26 min

Bestandsgrootte:
509 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 19,95
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
De zestienjarige Dolf uit Amstelveen geeft zich op als proefkonijn: hij zal door een materie-transmitter teruggeflitst worden naar de Middeleeuwen om daar één middag een kijkje te nemen. Maar door een foute berekening komt hij in het jaar 1212 terecht in een Kinderkruistocht die net uit Keulen is vertrokken en niet op het riddertoernooi in Montgivray in Midden-Frankrijk dat hij zo graag wilde bijwonen.

Verbijsterd ziet hij duizenden gelovige – en vooral goedgelovige – kinderen, aan wie wonderen zijn beloofd, zingend aan hem voorbijtrekken. Zij zijn van plan met hun blote handen het Heilige Land van de Saracenen te bevrijden.

Om vijf uur diezelfde middag moet Dolf weer op de afgesproken plek staan om teruggeflitst te worden naar de twintigste eeuw – tenminste, als er niets fout gaat…

Over de auteur
Thea Beckman (1923-2004) werd geboren in Rotterdam en trouwde in 1945. Nadat ze haar drie kinderen had opgevoed besloot ze alsnog te gaan studeren. In 1981 behaalde ze haar doctoraal in de psychologie.

Kort na haar huwelijk publiceerde zij haar eerste verhaal, maar het duurde nog tien jaar voordat zij haar eerste kinderboek publiceerde: De ongelooflijke verhalen van Tim en de Holderde-bolder. Ze was voornamelijk bekend om haar historische romans, waarvan Kruistocht in spijkerbroek nog steeds als haar bekendste boek geldt. Kruistocht in spijkerbroek is inmiddels verfilmd als Crusade in jeans.

Voor de jongste kinderen schreef zij Een Bos vol spoken, dat bekroond werd met de prijs van de Nederlandse Kinderjury) en De verloren schat, dat getipt werd door de Nederlandse kinderjury. De boeken Mijn vader woont in Brazilie, Wij zijn wegwerpkinderen, Zwerftocht met Korilu en Het wonder van Frieswijck zijn geschikt voor kinderen vanaf 9 - 10 jaar.

In de boeken van Thea Beckman komt altijd wel een kind voor dat kritisch, onafhankelijk en zelfs koppig is. Omdat ze graag wil laten zien dat meisjes net zoveel waard zijn als jongens, gaan haar vrouwelijke figuren vaak de strijd aan tegen een door mannen beheerste wereld.
Thea Beckman overleed mei 2004. Na haar overlijden hernoemde het Historisch Nieuwsblad de in 2003 ingestelde Bontekoeprijs (voor beste historische jeugdboek) in Thea Beckmanprijs.

Over de spreker
Menno Bentveld is presentator op radio en televisie. Hij is wekelijks te horen in het VARA-programma Vroege Vogels op Radio 1. In het verleden presenteerde Bentveld onder meer het actieprogramma Jules Unlimited en het veelbekeken TV-programma Herexamen. Ook presenteerde hij het wetenschapsprogramma Nieuwslicht, dat de Eureka-prijs in de wacht sleepte. Hij staat ook regelmatig in het theater met het VARA Kindersongfestival.
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 39,60
Leer binnen een maand de beginselen van het Spaans alléén door te luisteren en de teksten na te spreken.
€ 19,99
In een uur krijgt u de essentie van Coveys ideeën voorgeschoteld. Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt telkens weer jonge generaties aan te spreken. Verkorte versie
€ 10,35
In dit luisterboek staan twaalf vrolijke liedjes over Nijntje en haar vriendjes, inclusief de titelsong van de nieuwste televisieserie en tien karaokeversies om zelf mee te zingen. Leeftijd: 2+
€ 11,99
Het heeft iets geruststellends, in het voorbijgaan binnenkijken bij anderen, terwijl ze zich veilig wanen in hun eigen huis...
€ 14,95
Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan het weer gebeuren? Zijn de oorzaken van de crash van 2008 weggenomen, of is de financiële wereld nog altijd een tijdbom in het hart van onze samenleving?
€ 39,60
Leer binnen een maand de beginselen van het Italiaans alléén door te luisteren en de teksten na te spreken.
€ 17,50
In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord.
€ 14,99
Saskia Noorts gevoeligste thriller tot nu toe, waarin ze opnieuw bevestigt als geen ander een scherp oog te hebben voor de tijdsgeest. Bevat de titelsong 'What to do?' door Juliah Noa.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW
   
  9789060691670