Luisterboek downloaden - Koude lente van Lieneke Dijkzeul

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789086260263 -
9789049800291 - BB
9789041414809 - ED

Koude lente

Tweede, meeslepende thriller van Lieneke Dijkzeul, die het begrip schuld een huiveringwekkende, nieuwe betekenis geeft.
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
16-03-2011

ISBN:
9789461492470

Speelduur:
9 uur 48 min

Bestandsgrootte:
405 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 17,95
Niet meer leverbaar.
 
Beschrijving
In een park wordt het levenloze lichaam van een klein meisje aangetroffen. Een buurman van het meisje wordt in zijn flat ernstig mishandeld door een jeugdbende. En wat beweegt deze bende een kansloze, beperkte jongen voor wie ze alleen maar minachting koesteren, op te nemen in hun groep? Eenmaal aan hun willekeur overgeleverd, verliest de jongen langzaam maar zeker de greep op de realiteit.

Paul Vegter, die we kennen als de sympathieke inspecteur uit De stille zonde, is belast met het onderzoek naar de moord. Hij ontvangt anonieme brieven die meer vragen opwerpen dan beantwoorden. Dan blijkt dat de chauffeur van de schoolbus regelmatig in het park is gezien.

Een maalstroom van gebeurtenissen culminerend in een ingenieuze plot sleurt de lezer mee naar de verbijsterende ontknoping.

Met Koude lente is Lieneke Dijkzeul er opnieuw in geslaagd een realistisch, ontroerend portret te schilderen van mensen die door het leven in de tang worden genomen.

Over de auteur
Lieneke Dijkzeul (1950) is schrijfster van literaire thrillers, scenario’s en kinderboeken. In 2006 verscheen haar eerste psychologische thriller voor volwassenen, De stille zonde, bij Uitgeverij Ambo|Anthos. Al haar thrillers, met inspecteur Paul Vegter in de hoofdrol, zijn genomineerd geweest voor diverse prijzen, zoals De Gouden Strop, de Diamanten Kogel en de Crimezone Thriller Award.

Recensies
'(...)In Koude lente gaat haar uitmuntende stilistisch vermogen gepaard met een intelligent en op de millimeter afgehecht spannend verhaal. (...)Wat Koude lente zo'n magnifieke leeservaring maakt, is de uitzonderlijke stijl van Dijkzeul. (...) Met Koude lente heeft Lieneke Dijkzeul duidelijk gemaakt dat zij een grote aanwinst is voor het gilde van thrillerschrijvers.' (Peter Kuijt, GPD)

'Koude lente is een boek dat dwingt tot verder lezen. Maar er is meer. De auteur weet de lezer herhaaldelijk te raken. Soms door gewelddadige scènes die schokkend zijn, soms door passages die ontroeren. Maar vooral door de prachtige, sfeervolle en doeltreffende schrijfstijl.
Hulde voor Lieneke Dijkzeul die een bijzonder intelligente en aangrijpende misdaadroman heeft afgeleverd.' (Ine Jacet, www.misdaadromans.nl)
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 14,95
Verrassende, ontroerende en bij vlagen poëtische thriller over intimidatie, chantage en machtsmisbruik. Een verhaal dat de vraag opwerpt of er recht bestaat buiten de wet.
€ 17,95
Een jonge vrouw overleeft een aanslag. Later wordt in een kelderbox het verminkte lichaam van een tweede vrouw gevonden. De slachtoffers lijken willekeurig gekozen, maar ze hebben één ding gemeen: hun rode haar.
€ 39,60
Leer binnen een maand de beginselen van het Spaans alléén door te luisteren en de teksten na te spreken.
€ 21,55
Het spannende, maar ook geestige verhaal over het recht op vergelding en het overschrijden van grenzen als de deuren naar een normale rechtsgang zijn dichtgeslagen.
€ 15,95
Je kunt je verleden wel de rug toekeren, maar wat als het verleden jou niet wil loslaten? Claire is een duizendpoot, maar niet zo smetteloos als ze zich voordoet. "Een plot dat staat als een huis."
€ 19,99
In een uur krijgt u de essentie van Coveys ideeën voorgeschoteld. Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt telkens weer jonge generaties aan te spreken. Verkorte versie
€ 15,95
Om zijn honderdste miljoen te vieren nodigt Alexander Zilver zijn beste vrienden, zijn dochter en zijn nieuwe vriendin uit om op een luxueus jacht mee te varen. Dan wordt hij vermoord. 'Een moderne Agatha Christie'.
€ 11,99
Het heeft iets geruststellends, in het voorbijgaan binnenkijken bij anderen, terwijl ze zich veilig wanen in hun eigen huis...

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW
   
  9789049800291