Luisterboek downloaden - Pjotrs borsjt van José Hennekam

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

Pjotrs borsjt

Tsjernobyl, 25 jaar later
Vertelt op boeiende en aangrijpende wijze de lotgevallen van een aantal kinderen na de Tsjernobyl-ramp. De totale opbrengst gaat naar www.weeshuizenbelarus.nl Leeftijd: 12+

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
08-03-2011

ISBN:
9789461495365

Speelduur:
7 uur 28 min

Bestandsgrootte:
250 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 14,95
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
‘En toen werd ik ziek,’ vervolgde ze. ‘Het eerste wat ik merkte was een klein knobbeltje, hier in mijn hals.’ Ze wees met haar wijs- en middelvinger naar een plek vlak onder haar kin. ‘Ik dacht dat het niets bijzonders was en zag ook geen reden om naar een dokter te gaan. Maar toen ik van de ene op de andere dag hees werd en problemen met slikken en ademen kreeg, moest ik wel. Ik werd meteen doorgestuurd naar het ziekenhuis. Schildklierkanker, zeiden ze. Drie maanden lang werd ik bestraald terwijl mijn buik dikker en dikker werd. Ik was doodsbang, maar ze verzekerden me dat het radioactieve jodium waarmee ze me behandelden voor de baby geen kwaad kon. Toen ik zeven maanden was stopten ze ermee. De tumor was verdwenen volgens hen en inderdaad voelde ik geen knobbeltje meer. Drie weken later kwam jíj eruit.’

Die laatste, bijna als een vloek uitgesproken woorden, vroren zich vast in mijn gedachten en ik voelde me ijskoud worden.


Pjotr woont samen met zijn moeder in een dorp in Belarus. Hij leidt een eenzaam bestaan. Vanwege zijn horrelvoet en zijn kleine postuur is hij een gewild doelwit voor pesterijen en zijn moeder verwijt hem dat ze door zijn mismaaktheid haar grote liefde is verloren. Als ze een nieuwe vriend krijgt, een oude kennis van voor de Tsjernobyl-ramp, wordt de situatie thuis onhoudbaar en vlucht Pjotr weg. In Kalinovo probeert hij zijn hoofd boven water te houden. Daar ontmoet hij op een dag Tanya, een meisje dat met een aantal andere kinderen uit een weeshuis deelneemt aan een zelfstandig wonen project. Tanya kan fantastisch koken. Ze is een karakterkookster: wat ze voor iemand voelt, is terug te vinden in haar gerechten. Pjotr ziet wel brood in haar kookkunst en bedenkt een listig plan. Alleen loopt alles anders dan hij gepland had.

Pjotrs Borsjt vertelt op boeiende en aangrijpende wijze de lotgevallen van een aantal kinderen na de Tsjernobyl-ramp.
De totale opbrengst van het boek gaat naar het zelfstandig wonen project van de Stichting Weeshuizen Belarus (www.weeshuizenbelarus.nl).
De opbrengst wordt door de Wilde Ganzen en het NCDO (Buitenlandse Zaken) verdubbeld.

Jan Terlouw tijdens het in ontvangst nemen van het eerste exemplaar: "Pjotrs borsjt is een heel bijzonder boek"
"Onder de moeilijkste omstandigheden zie je mensen - in dit geval weeskinderen- toch initiatieven nemen. Dat optimisme lees je in het boek."
"Pjotr heeft onaangename trekjes. Komt dat door zijn moeilijke kinderjaren of zit het verankerd in zijn genen? Komt het goed met hem? Dat mag de lezer zelf beslissen."
"Het is nogal moedig om je hoofdpersoon onsympathiek te maken."
"Ik hoop dat het boek succesvol is en dat het veel leesplezier geeft waar alle aanleiding voor is."

Vincent Bijlo neemt Pjotrs borsjt officieel in ontvangstOp 29 april heeft cabaretier Vincent Bijlo het eerste exemplaar van het luisterboek Pjotrs borsjt officieel in ontvangst genomen. Dat gebeurde op de CSG Calvijn in Barendrecht (zie afbeelding).

Tijdens die bijeenkomst zijn ook de lesbrieven EPN landelijk gepresenteerd door de uitgever en José Hennekam. Deze lesbrieven zijn hieronder te downloaden:

Over de auteurs
José Hennekam (1951) ging na zijn eindexamen gymnasium B in Groningen geologie studeren. Daar leerde hij ook de duiksport kennen. Op de universiteit van Utrecht specialiseerde hij zich vervolgens in de paleontologie. Tijdens zijn studie werkte hij bij de Stichting Film en Wetenschap voor het maken van films voor het onderwijs en als leraar biologie en maatschappijleer.

Daarna werd hij door het Noorder Dierenpark in Emmen aangenomen als hoofd afdeling exposities. Naast het op poten zetten van volkenkundige tentoonstellingen hield hij zich daar vooral bezig met de realisatie van het Biochron, het evolutiemuseum.

In 1983 besloot hij in Zwijndrecht zijn eigen bedrijf te beginnen, Galerie BIS, gespecialiseerd in fossielen, mineralen en edelstenen. Op zoek naar materiaal reisde hij vervolgens jarenlang de hele wereld af.

Na het opengaan van de Russische grenzen in 1990 was hij een van de eersten die in de Oeral een bedrijf begon, Escape (Eurasia Stone Cooperation And Paleontological Exploration). Verschillende expedities in de Polar-Oeral en Siberië waren het gevolg.

Toen hij eind 2004 besloot te stoppen met galerie BIS en schrijver te worden, lag er in elk groot geologisch museum ter wereld wel ergens een fossiel of mineraal dat uit Zwijndrecht kwam.
Renata Oosterveen is schrijver, muzikant, kunstenaar en multi-talent met twee linkerhanden.

Zij is de geliefde van José Hennekam (schrijver) en moeder van Jahua Oosterveen (dj/producer).

In 2009 won zij de Hart & Ziel wedstrijd met het verhaal Grootmoeders Roep en (gast)blogt bij vlagen op het internet.

Samen met José Hennekam heeft zij geschreven aan de thriller Ana-Lyse en de roman Pjotrs Borsjt.

Afwisselend teruggetrokken in Spaanse bergen of verscholen aan de woeste Zeeuwse kust, werkt zij aan haar eerste boek.
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 21,55
Het spannende, maar ook geestige verhaal over het recht op vergelding en het overschrijden van grenzen als de deuren naar een normale rechtsgang zijn dichtgeslagen.
€ 15,95
Om zijn honderdste miljoen te vieren nodigt Alexander Zilver zijn beste vrienden, zijn dochter en zijn nieuwe vriendin uit om op een luxueus jacht mee te varen. Dan wordt hij vermoord. 'Een moderne Agatha Christie'.
€ 24,95
Een verrassend en verontrustend boek over ongekende spanningen, over bedrog en manipulatie, over pure haat en onmogelijke liefde.
€ 14,95
Verrassende, ontroerende en bij vlagen poëtische thriller over intimidatie, chantage en machtsmisbruik. Een verhaal dat de vraag opwerpt of er recht bestaat buiten de wet.
€ 17,95
Tweede, meeslepende thriller van Lieneke Dijkzeul, die het begrip schuld een huiveringwekkende, nieuwe betekenis geeft.
€ 15,15
In een vloeiende stijl en met subtiel opgebouwde spanning weet De Rosnay de luisteraar tot de laatste minuut in haar greep te houden. Een uiterst spannende psychologische roman.
€ 19,95
Psychoanalytica Frieda Klein wordt tegen wil en dank meegesleurd in de afschuwelijke wereld van misdaad en moord. Een thriller met grote psychologische diepgang.
€ 15,95
Renate Dorrestein vangt de tijdgeest haarscherp in deze roman over een loyaliteitsconflict in een samengesteld gezin. Jarenlang verzwegen frustraties komen genadeloos aan het licht.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW