Luisterboek downloaden - De Melkweg van Bart Moeyaert

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789047610892 -
9789045111926 - BC
9789045113548 - ED

De Melkweg

Een verhaal over groot en klein verdriet, een schaatsende teckel, het belang van krantenberichten, en twee broertjes in een smal bed. Voorgelezen door de auteur. Leeftijd: 10+ en volwassenen
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
15-11-2011

ISBN:
9789047612261

Speelduur:
3 uur 28 min

Bestandsgrootte:
113 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 11,95
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
De zomer is bijna voorbij. Drie kinderen zitten in hun clubhuis boven op de muur rond Oud IJzer CV: Oskar, zijn oudere broer Bossie en hun vriendin Geesje. Het clubhuis heeft geen dak en geen muren en verder ontbreekt ook alles wat bij een club hoort. Ze zien de avonturen niet meteen op zich afkomen.

Ze hebben slechts zicht op de Melkweg, een rustige straat waar een bejaarde vrouw haar stokoude teckel uitlaat. Net als het begint te lijken alsof de tijd stilstaat, stelt Bossie een weddenschap voor. Plotseling zijn de dingen niet meer zoals ze waren – ook de mensen niet.

Bart Moeyaert schreef een verhaal over groot en klein verdriet, een schaatsende teckel, het belang van krantenberichten, en twee broertjes in een smal bed. Voor De Melkweg componeerde Bart Voet, bekend van Tres Tigres Tristes, een beeldend, breekbaar thema.

Muziek van Bart Voet(compositie, piano), Esmé Bos (zang) en Roel Poriau (opname en mix)

Inhoud
Intro
Voorstel
Jeckyll
Nancy
Weddenschap
Mysterie
Kerkhof
Verhaal
Jongetje
Meisje
Schemer
Nacht
Moe
Oudijzers
Ziekenhuis
Driehonderdtwintig
Blind
Hemel
Ochtend
Spijt
Wirwar
Stennis
Calista
Geld
Leugenaar
Pick-up
Phyllis
Kistje
Thuis
Rododendron
Shitzooi
Applaus
Boots
Geesje

Over de auteur
Bart Moeyaert (1964) debuteerde op negentienjarige leeftijd met het autobiografische Duet met valse noten (1983). Sinds 1995 is Moeyaert fulltime schrijver en publiceerde hij tientallen kinderboeken totdat hij ook voor volwassenen ging publiceren: Het is de liefde die we niet begrijpen en Broere. In 2004 verscheen Dani Bennoni, dat o.a. bekroond werd met de Nienke van Hichtumprijs. Ook poëzie voor volwassenen volgde: de twee dichtbundels Gedichten voor gelukkige mensen en Verzamel de liefde.

Met Kus me ontving Bart Moeyaert zijn eerste Boekenleeuw. Sindsdien regent het prijzen: vijf Boekenleeuwen, drie Zilveren Griffels, de Woutertje Pieterse prijs, de Gouden Uil, de Duitse Jeugdliteratuur Prijs en nog vele andere.

Moeyaerts werk wordt in meer dan vijftien talen vertaald. Behalve boeken schrijft Moeyaert scenario's en toneelstukken, waarvan het meest recente, Drie zusters, in 2004 is bekroond met de Vlaams-Nederlandse 1000 Watt Theaterprijs. Hij vertaalt uit het Duits, Engels en Frans en heeft jarenlang stukken over design geschreven voor De Standaard Magazin.
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 21,55
Het spannende, maar ook geestige verhaal over het recht op vergelding en het overschrijden van grenzen als de deuren naar een normale rechtsgang zijn dichtgeslagen.
€ 15,95
Met mededogen en de kracht van een vuistslag beschrijft Dijkshoorn hoe de familie zich schikt naar de nukken van zijn vader.
€ 13,55
Ook deze opvolger van 'Taal is zeg maar echt mijn ding' staat vol met even onnuttige als amusante analyses van ons taalgebruik. Niet over hoe mensen met elkaar zouden moeten praten, maar over hoe ze dat per ongeluk doen.
€ 9,99
'De vliegeraar' groeide uit tot een internationale bestseller en met meer dan 1 miljoen exemplaren was het in 2007 het best verkochte boek in Nederland.
€ 15,95
Een adembenemend spannende en provocerende thriller over seks en liefde, en over drang naar vrijheid - maar ook over de allesoverheersende angst daarvoor.
€ 26,33
De zeventienjarige bendeleider Brains terroriseert de stad IJsselmonde, op zijn schedel een griezelig nauwkeurige tatoeage van de hersens die eronder moeten liggen. Hij wil de grootste crimineel van Nederland worden.
€ 15,95
De beroemdste verhalen van Roald Dahl bij elkaar op dit superdikke luisterboek! Voorgelezen door meesterverteller Jan Meng. Leeftijd: 6+
€ 15,15
In een vloeiende stijl en met subtiel opgebouwde spanning weet De Rosnay de luisteraar tot de laatste minuut in haar greep te houden. Een uiterst spannende psychologische roman.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW
   
  9789045111926