Luisterboek downloaden - Indië vaarwel van Pans Schomper

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789047600558 -

Indië vaarwel

In deze autobiografie beschrijft Pans Schomper zijn eerste twintig levensjaren in het voormalig Nederlands-Indië.
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
13-12-2007

ISBN:
9789047604921

Speelduur:
9 uur 40 min

Bestandsgrootte:
544 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 19,94
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
In deze autobiografie beschrijft Pans Schomper (1926) zijn eerste twintig levensjaren in het voormalig Nederlands-Indië. Hij werd in Batavia geboren en groeide op in het hotel van zijn ouders in de wijk Weltevreden.
Het was er paradijselijk totdat de Tweede Wereldoorlog, met de komst van de Japanners, zijn leven in een volkomen chaos veranderde.
Pans Schomper is een schrijver met de instelling van de jeugd. Ondanks alle ellende blijft de toon opgewekt.

Over de auteur
Pans Schomper (1926-2010) was een jaar of veertien toen de Japanners zijn vaderland overrompelden. De zakenman maakte de jaren voor, tijdens en na de Japanse overheersing en de daarop volgende bersiaptijd zeer bewust mee.

Pans Schomper: "Ik kreeg meer en meer de behoefte om mijn ervaringen van me af te schrijven. De ervaringen van een opgroeiende jongen in een moeilijke tijd. Indië vaarwel is een soort therapeutisch boek geworden, waarvan ik eigenlijk nooit de bedoeling had het uit te geven. Ik hou van dat land", gaat Pans verder. "Ik heb er ontzettend veel meegemaakt".
(Bron: indonesiëpagina.nl)

Over de spreker
Coen Pronk (Batavia, 1937) is acteur. Hij maakte samen met Yvonne Keuls de theaterregistraties Mevrouw mijn moeder en Lowietjes smartegeld, die tevens als luisterboek zijn verschenen.
Coen Pronk (Batavia, 1937) is acteur. Hij maakte samen met Yvonne Keuls de theaterregistraties Mevrouw mijn moeder en Lowietjes smartegeld, die tevens als luisterboek zijn verschenen.

Recensies
'...een eerlijke getuigenis van een jeugd in een historisch belangrijke periode.' (Hans Visser, Noordhollands dagblad)
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 13,55
Nederland-Indië komt tot leven middels authentieke opnamen, afgewisseld met nieuw voorgelezen verhalen en Indische geluiden.
€ 11,95
Paula Gomes vertelt over haar jeugd in Nederlands-Indië en de nasleep ervan.
€ 25,00
Zonder de Nederlandse Opstand was de staat Nederland nooit ontstaan. Dit college bevat een overzicht van dit spannende tijdvak. Hoe een opstand uitgroeide tot een burgeroorlog, een Europese oorlog en een wereldoorlog.
€ 25,00
Prof. mr. Ybo Buruma neemt u mee in de wereld van misdaad en strafrecht, van eind 19e eeuw tot heden. Een helder hoorcollege van meer dan 10 uur.
€ 19,95
Ontroerende roman waarin een groot drama dat zich in WO2 in Parijs voltrok, is teruggebracht tot het verhaal van één slachtoffer, en dat is zó overtuigend gedaan dat het geen enkele lezer onberoerd zal laten.
€ 25,00
Eeuwenlang vormden de Middeleeuwen een synoniem voor ongeletterdheid, barbarij en wreedheid. Vooraanstaand wetenschapper Herman Pleij belicht deze buitengewoon interessante periode uit onze beschavingsgeschiedenis.
€ 18,00
Wetenschappelijke verhandeling, geschreven in een eenvoudig te begrijpen stijl. Voor studenten, beleidsmakers en iedereen die zich betrokken voelt bij de wereld van vandaag.
€ 26,35
Op een uiterst toegankelijke wijze wordt de historie van Amsterdam besproken. Aan de hand van personen, gebouwen, dagboeken, schilderijen en foto’s worden mini-geschiedenissen in een breder perspectief geplaatst.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW