Luisterboek downloaden - De Tweede Wereldoorlog in Nederland van Herman Amersfoort

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789085710301 - AC

De Tweede Wereldoorlog in Nederland

Zes tophistorici geven een nieuw en verhelderend beeld van de cruciale personen, gebeurtenissen en gevolgen van de Tweede Wereldoorlog in Nederland.

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
18-10-2012

ISBN:
9789085713555

Speelduur:
7 uur 27 min

Bestandsgrootte:
244 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 37,45
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Zes tophistorici geven een nieuw en verhelderend beeld van de cruciale personen, gebeurtenissen en gevolgen van de Tweede Wereldoorlog in Nederland.

In 7 uur wordt u volledig bijgesproken over de vele aspecten van deze periode. Zoals: de strategie van het Nederlandse en Duitse leger in mei 1940, de houding van bestuurders tegenover de bezetter, de wijze waarop de economische situatie invloed had op het verloop van de oorlog en ‘de oorlog na de oorlog’. Wat heeft de Tweede Wereldoorlog betekend voor Nederland en wat zien we er nu nog van terug?

Inhoud
Deel 1: Prof. dr. Herman Amersfoort over de Duitse inval in de meidagen van 1940
Deel 2: Prof. dr. Peter Romijn over het bestuur tijdens de bezetting
Deel 3: Prof. dr. Hein Klemann over de Nederlandse economie in oorlogstijd
Deel 4: Prof. dr. Johannes Houwink ten Cate over de Jodenvervolging
Deel 5: Prof. dr. Marjan Schwegman over het verzet
Deel 6: Prof. dr. Hans Blom over de bevrijding en de ‘oorlog na de oorlog’
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 25,00
In 1939 startten de Amerikanen in het geheim het project dat zou leiden tot de atoombom. Een boeiend en multidisciplinair college over de atoombom en de nucleaire wapenwedloop.
€ 25,00
Maarten van Rossem behandelt in dit college de geschiedenis van het Westerse kapitalisme in de afgelopen eeuw, van de Great Depression tot nu.
€ 37,45
De complete Nederlandse geschiedenis verteld door Nederlands beste historici: Leendert Louwe Kooijmans, Herman Pleij, Henk van Nierop, Luc Panhuysen, Niek van Sas en Piet de Rooy.
€ 40,00
Hoe dient de koloniale geschiedenis van Nederland te worden begrepen tegen de achtergrond van de geschiedenis van Europa's expansie overzee en de wereldwijde interactie die als gevolg daarvan plaatsvond.
€ 25,00
Analyse over het ontstaan, het verloop en de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog. Over wapentuig, tanks, infanterie en het ontstaan van militaire concepten die pas in de Tweede Wereldoorlog zouden worden toegepast.
€ 19,96
In 1945 eindigde de ene oorlog en begon de volgende, die zou duren tot 1989. In dit luisterboek vertellen vier tophistorici over deze periode.
€ 25,00
Zonder de Nederlandse Opstand was de staat Nederland nooit ontstaan. Dit college bevat een overzicht van dit spannende tijdvak. Hoe een opstand uitgroeide tot een burgeroorlog, een Europese oorlog en een wereldoorlog.
€ 29,95
De Verenigde Staten zijn een zeldzaam succesvol experiment van twee eeuwen. Vier tophistorici geven een verhelderend beeld van deze zeer intrigerende geschiedenis.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW