Luisterboek downloaden - Het dolfijnenkind van Patrick Lagrou

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789054445760 -
9789044807851 - BB

Het dolfijnenkind

Als Marijn op een dag een dolfinarium bezoekt, gebeurt er iets heel vreemds. Hij duikt in het water en zwemt met de dolfijnen alsof hij nooit iets anders heeft gedaan. Leeftijd: 12+
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
26-11-2007

ISBN:
9789047604563

Speelduur:
5 uur 12 min

Bestandsgrootte:
296 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 15,15
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Als Marijn op een dag met school een dolfinarium bezoekt, gebeurt er iets heel vreemds. Voor hij het goed en wel beseft, duikt hij in het water en zwemt hij met de dolfijnen mee alsof hij nooit iets anders in zijn leven heeft gedaan. Zijn moeder beseft dat het hoog tijd wordt om Marijn voor dit gedrag een verklaring te geven. Ze vertelt een aantal zaken uit het verleden, ook al is dat pijnlijk voor haar. Een tijdje later vertrekken ze naar de Bahama’s, waar Marijn is geboren, maar waar ook zijn vader op mysterieuze wijze is verdwenen. Voor eens en voor altijd willen ze de waarheid achterhalen.

Een spannend avonturenverhaal dat terecht bekroond is door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen.

Over de auteur
Naar school ging hij niet graag. Daar kreeg hij vaak straf omdat hij babbelde. Wel hield hij van opstellen schrijven, tekenen, geschiedenis en aardrijkskunde. Als achtjarige vertelde hij aan zijn onderwijzer dat hij ontdekkingsreiziger wilde worden en werd prompt door de hele klas uitgelachen. In die tijd was er maar één persoon die hem steunde: een verre oom die als journalist in Congo werkzaam was. Die kwam hem eens per jaar bezoeken. Naar die man keek de jonge Patrick Lagrou op.

Toen hij twaalf werd, stopten zijn ouders hem in een hele strenge school, waar alles moest en niets mocht. Vanaf dat ogenblik vulde hij zijn dagen met slapen, dromen, fantaseren, lezen, verhaaltjes schrijven en tekenen. Maar ook met het pesten van vervelende leerkrachten en met het schrijven van heel wat strafwerk. Boeken vol heeft hij toen geschreven!

Eenmaal achttien, trok hij de wijde wereld in. Hij liftte heel Amerika rond en doorkruiste Europa en Noord-Afrika in een rammelkar. Hij verrichtte allerlei klusjes om aan de kost te komen. Over al deze reizen schreef hij reportages en gaf hij dia-voordrachten. Tussendoor volgde hij als werkstudent les aan de universiteit en werd uiteindelijk Licentiaat in de Rechten.

Daarna bleef Patrick Lagrou verder reizen en filmreportages maken. Hij bezocht Hawaï, Thailand, Mauritius, Egypte, Patagonië en Paaseiland. Hij dook wekenlang tussen de haaien in Tahiti, maakte een aardbeving mee in Californië, verbleef bij de Indianen in het Amazonewoud en bestudeerde verschillende soorten pinguïns. Ook deed hij archeologische opgravingen onder water, maakte een safari-tocht van 8.000 km doorheen Afrika en werd vastgehouden op Cuba. Hij woonde zelfs bijna twee jaar op de Bahama's om er de beruchte blauwe gaten te filmen.

Bij dit alles ging zijn voorkeur uit naar tropische eilanden en de wereld onder water. Hierover gaf hij in Vlaanderen meer dan 900 dia- en filmvoordrachten. Veel van zijn foto's en films werden internationaal bekroond. Ook schreef hij honderden artikels en meerdere boeken voor volwassenen.

Tussendoor trouwde hij. Voor de afwisseling oefende hij eens een tijd lang het beroep van advocaat uit en ging op verkenning in het juridische wereldje. Daar kwam hij terecht in een onvoorstelbare jungle. Hij schrok zich een aap en keerde vlug naar de 'beschaafde' wereld terug. Vele jaren was hij ook duikinstructeur. Honderden mensen heeft hij kennis laten maken met de duiksport. Een aantal van hen werd door hem tot duikinstructeur opgeleid. Maar het schrijven bleef zijn leven beheersen.
(Bron: de eigen website van Patrick Lagrou op www.patricklagrou.be).

Over de spreker
Kurt Rogiers is een zeer bekend acteur in zowel België, door de populaire serie Wittekerke als in Nederland waar hij onder meer heeft gespeeld in de serie Costa.
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 39,60
Leer binnen een maand de beginselen van het Spaans alléén door te luisteren en de teksten na te spreken.
€ 19,99
In een uur krijgt u de essentie van Coveys ideeën voorgeschoteld. Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt telkens weer jonge generaties aan te spreken. Verkorte versie
€ 11,99
Het heeft iets geruststellends, in het voorbijgaan binnenkijken bij anderen, terwijl ze zich veilig wanen in hun eigen huis...
€ 10,35
In dit luisterboek staan twaalf vrolijke liedjes over Nijntje en haar vriendjes, inclusief de titelsong van de nieuwste televisieserie en tien karaokeversies om zelf mee te zingen. Leeftijd: 2+
€ 14,95
Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan het weer gebeuren? Zijn de oorzaken van de crash van 2008 weggenomen, of is de financiële wereld nog altijd een tijdbom in het hart van onze samenleving?
€ 39,60
Leer binnen een maand de beginselen van het Italiaans alléén door te luisteren en de teksten na te spreken.
€ 17,50
In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord.
€ 14,99
Saskia Noorts gevoeligste thriller tot nu toe, waarin ze opnieuw bevestigt als geen ander een scherp oog te hebben voor de tijdsgeest. Bevat de titelsong 'What to do?' door Juliah Noa.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

Twitter



Veilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW
   
  9789044807851