Luisterboek downloaden - Het Nederlandse koningshuis van Jeroen Koch

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789085710905 -

Het Nederlandse koningshuis

Van Willem I tot Willem IV
In dit hoorcollege vertellen 8 biografen u alles over de verschillende Oranje’s, hun hoogte- en dieptepunten, politieke intriges en persoonlijke drama’s in de tijd waarin zij leefden.

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
18-10-2012

ISBN:
9789085713500

Speelduur:
7 uur 7 min

Bestandsgrootte:
217 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 29,95
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
De monarchie in Nederland bestaat in 2013 tweehonderd jaar. In dit hoorcollege vertellen 8 biografen u alles over de verschillende Oranje’s en de hoogte- en dieptepunten, politieke intriges en persoonlijke drama’s uit hun regeerperiode.

Aan bod komen Willem I, Willem II, Willem III, Emma en Wilhelmina, Juliana, Beatrix en de toekomstige Willem IV.

Een hoorcollege over onze koningen en koninginnen, afgezet tegen de bijzondere tijdsomstandigheden waarin zij leefden en regeerden.

Inhoud
Jeroen Koch vertelt over de ondernemende Willem I.
Jeroen van Zanten legt uit hoe Willem II een sleutelrol speelde in de modernisering van de staat.
Willem III heeft volgens Dik van der Meulen door zijn autoritaire gedrag bijgedragen aan democratisering.
Coos Huijsen laat zien hoe Emma en Wilhelmina zich profileerden als nationale symbolen.
Jan Bank vertelt over Juliana.
Jutta Chorus vertelt over het roerige leven van Beatrix.
Jan Hoedeman en Remco Meijer kijken vooruit naar het koningschap van Willem IV.

Over de auteurs
Jeroen Koch (1962) is historicus en houdt zich bezig met politieke en intellectuele geschiedenis vanaf de verlichting. Ook heeft hij een bijzondere belangstelling voor Europese en Amerikaanse literatuur sinds 1850. Hij is verbonden aan de Universiteit Utrecht waar hij ook doceert. Koch heeft verschillende boeken gepubliceerd. In 2007 verscheen van zijn hand de biografie van Abraham Kuyper. Zes jaar later, in 2013, verzorgde hij de biografie van Willem I in het kader van de Koningsbiografieën. In 2018 verscheen het boek Oranje in revolutie en oorlog. Een Europese geschiedenis, 1772-1890, dat een synthese is van de drie Koningsbiografieën.
Jeroen van Zanten (1972) promoveerde in 2004 in Leiden op de politieke cultuur in Noord-Nederland ten tijde van Willem I. Hij is als docent Nederlandse Geschiedenis verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Van der zanten heeft verschillende boeken gepubliceerd. Zo verscheen van hem de biografie Koning Willem II 1792-1849 (2013) en Waterloo (2015).
Coos Huijsen (1939) studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna was hij lid van de Tweede Kamer en rector van een middelbare school.

Hij verdiepte zich in de geschiedenis van de politieke cultuur, publiceerde in dagbladen en tijdschriften, en schreef boeken over de sociaal-democratie.

In 2001 verscheen De Oranjemythe - Een postmodern fenomeen, in 2005 gevolgd door Beatrix - De kroon op de republiek. Voorjaar 2012 is hij gepromoveerd op het proefschrift Nederland & het verhaal van Oranje.
Dik van der Meulen (1963) is neerlandicus, historicus en biograaf. Hij schrijft over uiteenlopende onderwerpen. Voor zijn biografie van Multatuli ontving hij in 2003 de AKO Literatuurprijs. Zijn biografie van koning Willem III werd in 2014 bekroond met de Libris Geschiedenis Prijs. Zijn boek De kinderen van de nacht werd bekroond met de Jan Wolkers Prijs voor het beste Nederlandse natuurboek.
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 37,45
De complete Nederlandse geschiedenis verteld door Nederlands beste historici: Leendert Louwe Kooijmans, Herman Pleij, Henk van Nierop, Luc Panhuysen, Niek van Sas en Piet de Rooy.
€ 37,45
Zes tophistorici geven een nieuw en verhelderend beeld van de cruciale personen, gebeurtenissen en gevolgen van de Tweede Wereldoorlog in Nederland.
€ 25,00
Maarten van Rossem laat zien hoe de politieke biografieën van twee van Ruslands beruchtste leiders met elkaar en de Russische geschiedenis verbonden zijn.
€ 25,00
Maarten van Rossem plaatst het hedendaagse populisme in historisch perspectief. Hij laat met humor de paradox zien dat we nooit zo welvarend en veilig zijn geweest, maar ook nooit zo ontevreden en angstig.
€ 25,00
Maarten van Rossem behandelt in dit college de geschiedenis van het Westerse kapitalisme in de afgelopen eeuw, van de Great Depression tot nu.
€ 25,00
Maarten van Rossem plaatst het leven van Hitler in een historische context. Hoe was het mogelijk dat één persoon zo verschrikkelijk veel invloed kon vergaren in zo'n korte tijd?
€ 22,45
Maarten van Rossem prikt tijdens dit luistercollege op zijn bekende wijze een aantal vooroordelen door. Een heerlijk college, rijk aan persoonlijk getinte anekdotes, verrassende historische dwarsverbanden en uitgesproken meningen.
€ 20,00
De Democratische Volksrepubliek van Korea is niet democratisch, het is geen republiek en het omvat slechts de helft van Korea. Remco Breuker kijkt voorbij de mythes en beeldvorming en gaat in op wat Noord-Korea wél is.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW