Luisterboek downloaden - Zwart shanti van Petra Else Jekel

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

Zwart shanti

audiopoëzie ...over verlangen in innerlijke landschappen
Een sferisch verhaal in drie delen. Een verzonken combinatie van poëzie en elektronische klanken. De liefhebber blijft er naar luisteren.

Spreker(s):

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
27-12-2012

ISBN:
9789079414000

Speelduur:
0 uur 34 min

Bestandsgrootte:
77 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 10,00
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Audiopoëzie betekent een in elkaar verzonken combinatie van door FNSounds gecomponeerde audiosfeerlandschappen en poëtische teksten van Petra Else Jekel en Freddy Nekkers. Zwart shanti is een sferisch verhaal dat bestaat uit drie delen, waarvan de tekst, om het beter te kunnen volgen, mee te lezen is in het meegeleverde tekstboek (in PDF).

Inhoud muziekstuk (teksttitel)
ouverture
(het geheime ingrediënt)

shanti
worksong (hier verschijnt het woord in het wit verschijnt het woord)
warm summer rain (verlangen)
boy on the beach (landschap)
sea shanty
sailing home (hiernamaals)
new wave (gods hand)

zwart
shadow voices (vader waarom heeft u mij verlaten)
run for cover (open)
surf’s up (de poort)
erotic neurotic
warzone (verlossing)
train kept a rollin’
(dit is hoe ik creëer)

Over de auteurs
Petra Else Jekel (1980) werd geboren op Bevrijdingsdag te Arnhem. Daar groeide zij op in de inspirerende omgeving van Park Sonsbeek, waarvan zij nog regelmatig getuigt in haar werk, waarin daarnaast thema’s als de alle aspecten van het leven omvattende spiritualiteit en de daarmee onlosmakelijk verbonden seksualiteit, als ook diep verlangen om thuis te komen bij jezelf, een belangrijke rol spelen.

Sinds 1996 is zij als dichter actief. Ze was de eerste huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen en werk van haar verscheen in diverse bloemlezingen en meerdere in eigen beheer uitgegeven bundels. In 2009 verscheen bij Uitgeverij Passage haar landelijke debuut Oer. Momenteel is Petra bezig de roman Godin van het Bed af te ronden.

Daarnaast was en is zij regelmatig te horen en zien op podia overal in het land, haar werk uitdragend, solo dan wel binnen een multidisciplinair gebeuren. Tien jaar woonde Petra in Groningen, ze studeerde aldaar af als kunsthistoricus in 2006. Al snel beseffend dat wetenschap niet alles kon zijn, zocht zij daarnaast naar meer levensverdieping,een zoektocht die ook nu, terug thuis in Arnhem, voortduurt en die zich weerspiegelt in alle aspecten van haar werk en zijn. Kortom, Petra inspireert!
Freddy Nekkers (1958) werd geboren in het Verre Oosten, Winterswijk om precies te zijn. Toen hij vier was, besloten zijn ouders als ware pioniers westwaarts te trekken en een nieuw leven te beginnen in Zutphen, aan de oevers van de IJssel.

Tijdens zijn vanzelfsprekend vreselijke schooljaren betichtte menig leraar Freddy N. ervan een geniaal stuk ongeluk te zijn. Vermeldenswaard is misschien verder nog dat hij het grootste feestbeest van de school was. Eenmaal achttien, geconfronteerd met de no future?verwachting en verlost van de tirannie van leraren en ander opvoedkundig spul, meende hij dat nu het feesten pas echt zou gaan beginnen. Maar het liep anders. Ruim twintig lange jaren van rampspoed en tegenslag volgden.

Uiteindelijk belandde hij meer levend dan dood in de goot. Bijna was Freddy N. er op z’n veertigste tussenuit geknepen… Maar dat gebeurde dus niet. Integendeel, hij krabbelde overeind en debuteerde als dichter met Stoffelijk Overschot, een uitgave in eigen beheer vol leuke, gezellige, eigentijdse rokkenrolversjes. Sindsdien schrijft hij als een gek. En draait menig zaaltje dol. Onlangs voltooide hij zijn tweede bundel Liedjes. Wat dus wil zeggen dat Freddy Nekkers leeft en nog lang niet is uitgezongen.

Recensies
'Het is de magie van Freddy Nekkers. Als je zijn gedichten leest, zou je die ook nietszeggend kunnen noemen. Maar als hij ze voorleest, verdomme nou… Alles wat Nekkers aanraakt verandert in pure, knallende energie ... Die kracht, dat rauwe, de herrie.' (Bouke Vlierhuis op Hanta, www.hanta.nl/hanta/2012/06/10/poezie-op-de-plaat-2/)

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW