Luisterboek downloaden - KanjerGuusje van Lowie van Gorp

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

KanjerGuusje

Mijn leven is van mij
GRATIS LUISTERBOEK - Maart 2011 constateerden artsen een tumor in de linkerlong van Guusje. Het was het begin van een zware periode met operaties, chemokuren en bestralingen. Op 30 oktober 2011 overleed ze, 10 jaar oud.
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
05-01-2013

ISBN:
9789490938475

Speelduur:
14 uur 26 min

Bestandsgrootte:
804 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 0,00
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Elke dag sterven er helaas kinderen in ons land aan een ernstige ziekte. Zo’n sterfgeval is dieptriest en zeer aangrijpend voor de ouders, familie en vrienden. Toch is het bijzonder als de rest van de natie ook meeleeft. Guusje was echter niet zo maar een meisje met vette pech. Haar vader beschreef zijn dochter en wat ze meemaakte tot aan haar sterven in detail op zijn weblog. Dat deed hij op een manier die respect afdwingt en getuigt van een groot schrijverstalent.

De familie woont in Kaatsheuvel. Vader moeder en zes kinderen leven in een sprookjesbos tot Guusje ziek wordt en de wereld nooit meer hetzelfde zal zijn. Vader Lowie begint te schrijven. Hij vertelt niet alleen van de lijdensweg die Guusje moet doormaken maar geeft ook een kijkje in het dagelijks leven van zijn gezin. Wie aan de eerste pagina van zijn weblog begint wil ook de rest lezen. Geschreven in Kaatsheuvel, helaas geen sprookje maar bittere werkelijkheid. Toch leest zijn weblog als was het een sprookje, zo mooi is het leven en de strijd van Guusje verwoord.

Lowie van Gorp heeft een ontroerend document gemaakt over het ziekteverloop van zijn dochter. Het is geen lange klaagzang geworden waarbij we bij elke alinea naar de doos tissues grijpen om onze ogen te drogen. Integendeel. Vrolijke momenten zitten er ook in. We krijgen een kijkje in zijn gezin en hoe dat in deze omstandigheden moet doordraaien. Bovenal beschrijft Lowie de kracht en het doorzettingsvermogen van zijn dochter. Ergens schrijft hij: “haar overlijden is erg voor ons maar veel erger voor Guusje want ze heeft zo haar best gedaan.”

Over de auteur
Lowie van Gorp (1967) schreef een indrukwekkend boek over zijn dochter. Van ‘KanjerGuusje’ zijn duizenden exemplaren verkocht. Vanaf de eerste bladzijde neemt Lowie je mee in zijn verhaal. Zonder je los te laten. Zo zijn ook zijn lezingen.

Lowie is een geboren verteller met een mooie boodschap over een lastig onderwerp. Hij spreekt over verlies. Zijn eigen ervaringen maken deel uit van zijn verhaal. Lowie verloor zijn dochter. Ze was pas 10 jaar.

Als het gaat over ernstige ziekte of overlijden, vinden mensen het vaak lastig om adequaat te reageren. Lowie legt uit hoe je op waardevolle wijze andere mensen kunt steunen. Met woorden of met hulp.

Veel mensen verliezen een dierbare. Of ze zorgen voor een zieke. Helaas voelen deze mensen zich vaak onbegrepen. Een lezing van Lowie van Gorp geeft inzicht in ervaringen en emoties. Dit leidt tot meer begrip tussen mensen op het werk, in scholen, binnen verenigingen, vriendenkringen en families.

Lowie van Gorp werkt al meer dan twintig jaar in het bedrijfsleven en in het onderwijs. Toen zijn dochter ziek werd, begon hij met bloggen en twitteren. Zijn blog werd miljoenen keren bezocht. Lowie werd gekozen tot Twitteraar van het Jaar. Op basis van zijn blogs schreef hij zijn boek KanjerGuusje – mijn leven is van mij. Hiervoor ontving hij de Selexyz Publieksprijs voor Beste Boek. De opbrengst van het boek komt ten goede aan Stichting KanjerGuusje. Deze ondersteunt de zorg voor kinderen met kanker en hun naasten.

Inmiddels is Lowie van Gorp een ervaren spreker. Zijn publiek is lovend over de wijze waarop hij moeilijke onderwerpen bespreekbaar maakt. Een deel van de opbrengst van zijn lezingen komt ten goede aan Stichting KanjerGuusje.
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 15,15
Het verhaal over leven met een echtgenoot die leed aan depressiviteit, maar bovenal een portret van twee mensen die zielsveel van elkaar hebben gehouden.
€ 7,95
Wil je weten hoe het internet werkt? Wanneer het internet is ontstaan? En wat web 2.0 precies is? Dan is deze cursus een must!
€ 7,95
Hoe zijn we het rijkste land ter wereld geworden? Waarom zijn we New York kwijt geraakt? Een uitleg in duidelijke taal. Een complete cursus in één uur.
€ 15,15
Zwartkomische roadtrip over Allan, een man die het avontuur op zijn hoogbejaarde leeftijd niet schuwt. Verkorte versie.
€ 15,15
Dorien is vijfendertig en staat op het punt zich te settelen. Dan ontmoet ze Ellen, en wordt ze geconfronteerd met de voorspelbaarheid van haar leven. De 2 vriendinnen storten zich in het feestgedruis tot een van hen plotseling verdwijnt.
€ 21,55
Het spannende, maar ook geestige verhaal over het recht op vergelding en het overschrijden van grenzen als de deuren naar een normale rechtsgang zijn dichtgeslagen.
€ 7,95
Wil je weten wie de grote Griekse denkers waren? Waarom de Middeleeuwen als duister en grauw bekend staan, en of dat terecht is? En wie de filosofen van onze tijd zijn? Dan is deze cursus een must!
€ 15,95
De strijd tegen een mysterieuze vijand voert Robert Langdon langs tijdloze locaties als het Palazzo Vecchio, de Boboli-tuinen en de Duomo. Hij stuit op een netwerk van verborgen doorgangen en eeuwenoude geheimen.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW