Luisterboek downloaden - De grootste truc aller tijden van Theodor Holman

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789047613794 -
9789046814161 - BC
9789046814994 - ED

De grootste truc aller tijden

Een familiegeschiedenis
Als Japans krijgsgevangene in Indië amuseerde vader de gevangenen met zijn goocheltrucs, zij zagen het als een lichtpuntje. Ontroerende, hilarische maar ook spannende familienovelle over de illusies die het leven ons flikt.
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
01-03-2013

ISBN:
9789047614937

Speelduur:
4 uur 33 min

Bestandsgrootte:
249 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 13,55
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Na de oorlog wordt een gezin in Nederland herenigd. Moeder en zoon zaten in hetzelfde Japanse kamp in Indië en hebben een sterke band opgebouwd. Vader werkte in Birma aan de spoorweg en amuseerde zijn medegevangenen met zijn goocheltrucs. Eenmaal weer bij elkaar ontdekt de zoon dat hij veel van zijn vader houdt maar niets van hem begrijpt.

Vader probeert tevergeefs beroepsgoochelaar te worden en vestigt zich als bedenker van trucs. Als moeder sterft, kan vader de opvoeding niet aan en verdwijnt meer en meer. Hij belooft de zoon de rechten na te laten van de grootste truc aller tijden.

Een ontroerende, hilarische maar ook spannende familienovelle over de illusies die het leven ons flikt.

Een Nederlands-Indisch kleinood voor de Boekenweek.

Over de auteur
Theodor Holman (1953) is een Nederlandse schrijver, columnist, scenarioschrijver en radiopresentator. Hij werkte aan het begin van zijn carrière langere tijd als journalist bij Het Parool.

Holman werd geboren als jongste zoon van een jurist in een Indisch milieu. Zijn vader was assistent-resident. Hij schreef in het verleden voor Propria Cures, de Volkskrant en Nieuwe Revu. Vanaf 2005 schrijft hij een dagelijkse column voor Het Parool en in het weekblad De Groene Amsterdammer (als "Opheffer").

Vooral het sterk persoonlijke karakter van zijn columns valt op. Hij schreef in het verleden openhartig over bijvoorbeeld de relatie met zijn dochter (1982) en en zijn moeder. Ook zijn problematische relatie tot vrouwen is een terugkerend onderwerp.

In 1997 schreef Theodor een boek tijdens de 24 uur die hij doorbracht in de etalage van De Bijenkorf in Amsterdam.

Behalve columns en vele boeken, schreef Theodor filmscenario's (onder meer Interview, Cool en Medea voor zijn vriend Theo van Gogh).

Theodor maakte ook televisieprogramma's voor de Amsterdamse omroep AT5, en werkte in de loop der jaren mee aan diverse radioprogramma's.
Tegenwoordig presenteert Theodor twee maal per week voor de Humanistische Omroep het dagelijkse radioprogramma Desmet live.

Hij deelt zijn leven met verschillende poezen en een hond.

Theodor ontving op 22 juni 2000 de Icodo prijs van Artsen zonder Grenzen.
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 21,55
Het spannende, maar ook geestige verhaal over het recht op vergelding en het overschrijden van grenzen als de deuren naar een normale rechtsgang zijn dichtgeslagen.
€ 19,95
Stoner is een onwaarschijnlijk mooi geschreven roman over het weinig opzienbarende leven van een weinig opzienbarende man.
€ 15,95
Een op feiten gebaseerde historische roman, van buitegewone kracht en verbeelding. Zowel een briljante vertelling als een ontroerende beschrijving van een zoektocht naar identiteit.
€ 19,94
Twee mannen, twee vrouwen, twee zoons – wie durft een beslissing te nemen over de toekomst van zijn eigen kind? Weergaloze roman over de vraag in hoeverre je als ouder verantwoordelijk bent voor de daden van je eigen kind.
€ 19,94
In zijn memoires vermeldt Casanova terloops dat Lucia een van de weinige vrouwen is die hij ooit onrecht heeft aangedaan. Maar wat is er werkelijk gebeurd? Gelezen door Arthur Japin zelf.
€ 25,00
Hoorcollege van historicus Maarten van Rossem over de wereldgeschiedenis van de strijd tussen Oost en West.
€ 27,50
In zes colleges van een uur geeft Leo Samama een uiteenzetting van het leven, het denken en het werk van de grootmeester Bach. Met diverse muziekfragmenten.
€ 15,95
David zoekt de intellectuele negerin. Wordt het Naomi of Rowanda, de Bijlmer-queen met twee gouden tanden? Een zoektocht die even komisch wordt als tragisch, dwars door het hart van de multiculturele samenleving.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW
   
  9789046814161