Luisterboek downloaden - Belevingen van Agni Fournaraki

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

Belevingen

Griekse gedichten met Nederlandse vertaling van Hero Hokwerda
Eerste dichtbundel van Agni von Meijenfeldt-Fournaraki met een selectie van gedichten uit haar periode in Griekenland en gedichten die zij nadien in Nederland schreef. Grieks gesproken. Incl. ebook met Nederlandse vertaling.
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
26-08-2013

ISBN:
9789491683046

Speelduur:
0 uur 42 min

Bestandsgrootte:
61 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 20,00
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Belevingen is de eerste dichtbundel van Agni von Meijenfeldt-Fournaraki. Voor Belevingen maakte zij een selectie van gedichten uit haar periode in Griekenland en gedichten die zij nadien in Nederland schreef.

In haar werk klinkt de passie door voor taal, cultuur en literatuur. Daarnaast roept haar poëzie melancholische beelden op van herinneringen, verlies en ontworteldheid door te leven tussen twee culturen, de Nederlandse en de Griekse. Ook spreekt uit haar werk de levenslust, de innige banden met geliefden en zintuiglijke beelden van genieten van het leven zelf.

Het meegeleverde ebook (pdf-formaat, 142 pagina's) bevat de gedichten in het Grieks en in het Nederlands (vertaald door Hero Hokwerda). De gedichten zijn geïllustreerd met mooi fotowerk en fraaie afbeeldingen van Griekse en Nederlandse kunstenaars.

De gedichten in het luisterboek worden in het Grieks voorgedragen.

Inhoud
Fragmenten van mijn leven hier – Nederland
1. De eerste letter
2. Inleiding - Nieuwe cirkel
3. Mijn verleden
4. Die lieve Peter
5. Vandaag was je verjaardag
6. Was dit een droom?
7. Gemaskerd
8. Een dubbele droom
9. Psychische wreedheid of haat?
10. Toen ik een kind was
11. Toch ben ik groot geworden
12. Het regent
13. Waar is de zon?

En nog wat
14. De minnaar
15. Zoete, volle lippen
16. Ogen die niets zeggen
17. Wiegelied
18. Voor jou

Fragmenten van mijn leven daar - Griekenland
19. Jeugdverzen
20. Bij het oprapen van de aarde
21. Jaar nul
22. Naast de traan
23. Het geheim van het aarden graf
24. Zwarte druppel
25. Groen wordt het gras geboren
26. Het ogenblik dat voorbijging
27. Ik bezing je
28. Ontsnappend aan het ogenblik
29. Een naam in de zonnen geschreven
30. Als een vurige vlam
31. Ode
32. Ongeloof
33. Aan het strand

Over de auteur
Agni von Meijenfeldt-Fournaraki is geboren in Athene en schreef al op jonge leeftijd haar eerste gedichten. Zij studeerde Franse en Griekse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Athene. Daarna volgde zij een studie Russische taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Zij begon haar loopbaan in Amsterdam als adjunct-directeur van het Grieks Verkeersbureau. Later richtte zij een reisorganisatie op voor reizen op maat naar Griekenland en Cyprus waarover zij dertien jaar de leiding had.

Sinds 1996 heeft zij een eigen bureau in Amsterdam dat culturele activiteiten, acculturatie- en taaltrainingen organiseert voor bedrijven, alsmede taal- en literatuurcursussen voor particulieren.

Haar passie voor taal, cultuur en literatuur klinkt in al haar gedichten door. Haar Griekse gedichten zijn tevens in het Nederlands vertaald. Haar poëzie roept melancholische beelden op van herinneringen, verlies en ontworteldheid door te leven tussen twee culturen, de Nederlandse en de Griekse.

Ook spreekt uit haar werk de levenslust, de innige banden met geliefden en zintuiglijke beelden van genieten van het leven zelf.
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 0,00
Geschenk Juni-Maand van het Spannende Boek - tussen 30 mei en 30 juni gratis bij elke transactie van minimaal 12,50 aan (e/luister/)boeken - Violiste Julia keert terug uit Italië waar ze een bijzonder muziekstuk in een antiquariaat heeft gevonden. Op het moment dat ze voor het eerst de noten speelt, lijkt ze de grip op de muziek én haar leven te verliezen.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

Twitter



Veilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW