Luisterboek downloaden - Die Niederlieder van Friedrich Hlawatsch

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

8715143500714 -

Die Niederlieder

Nederlandse klassiekers in een Duitse jas
Elf oer-Nederlandse klassiekers in een behaaglijke Duitse jas gegoten, met een perfecte pasvorm. De nieuwe teksten volgen de melodie alsof ze er oorspronkelijk voor geschreven zijn. Incl. ebook met alle teksten.

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
02-12-2013

ISBN:
8718819191094

Speelduur:
0 uur 37 min

Bestandsgrootte:
68 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 12,95
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Oer-Nederlandse liederen in het Duits vertalen, kan dat? Jazeker! In het luisterboek Die Niederlieder heeft de Amsterdammer Friedrich Hlawatsch elf klassiekers in een behaaglijke Duitse jas gegoten, met een perfecte pasvorm.

De nieuwe teksten volgen de melodie alsof ze er oorspronkelijk voor geschreven zijn. Na één keer spelen zing je ze al mee, zoals de Tea-Room Tango van Wim Sonneveld: Dus hast mich beleidigt / du hast mich beschissen / du warst damals so gewissenlos gerissen. De Twee motten van Dorus wentelen zich nu in de warmte van zijn hoed, want dat rijmde beter: Es leben zwei Motten in meinem alten Hut / un den zwei Motten gefällt es dort gut. Ze heten dan ook Charlotte en Knut.

Violist en vertaler Friedrich Hlawatsch, met Slavische voorouders, blijft dicht bij het origineel: Du lebst nur ganz kurt / nur ein einziges mal / und wenn's dir nicht passt / du hast doch die Wahl / Mensch, trau dich zu leben! (Mens durf te leven) en van Drs. P: Wir fahren mit der Troika durch den winterlichen Wald / es friert um minus 30 Grad und es ist zimmlich kalt. Zelfs Boudewijn de Groot maakt in het Duits het testament op van zijn jeugd: Fur die Eltern ist das Album mit den Bildern / die Lüge einer schönen Jugendzeit.

De liederen worden vertolkt door Friedrich Hlawatch en Mieke Stemerdink (De Gigantjes), begeleid door een schare gekende musici. Die Niederlieder is 'gefundenes Fressen' voor iedereen met gevoel voor taal en muziek en een ideaal geschenk voor een Nederlands-Duitse vriendschap.

Frits Spits beveelt de titel aan en muziekpromotor Vic van de Reijt zegt: Deze klassieke Nederlandse liedjes klinken weer als nieuw in het Duits!

De download bevat alle elf nummers als mp3-bestand, aangevuld met een ebook (epub3) dat behalve de alle teksten (Duits en Nederlands) ook muziek de bevat. Het ebook is geschikt voor tablets en smartphones van Apple en die met Android. Gebruik bij Apple de app iBooks en op Android de app Gitden. Het ebook werkt ook op de Mac, maar op een Windows-pc is aleen de tekst leesbaar en wordt de muziek niet gespeeld.

Colofon
Idee en vertaling: Friedrich Hlawatsch
Zang, viool (Tea-Room Tango): Friedrich Hlawatsch
Zang: Mieke Stemerdink
Piano, accordeon: Rob Stoop
Contrabas: Peter Wassenaar
Percussie, gitaar, mandoline, opname, mixage: Louis Ter Burg
Viool (Amsterdam weint): Rudoph Nottrot
Opname: Studio Louis Ter Berg
Mastering: Thijs de Melker

Inhoud
1. Tea-Room Tango (Tea-Room Tango / Wim Sonneveld; tekst: Michel van der Plas; muziek: Harry Bannink)
2. Mein flaches Land (Mijn vlakke land / Jacques Brel; Nederlandse tekst: Ernst van Altena, muziek: Jacques Brel)
3. Zwei Motten (Twee motte / Dorus; tekst en muziek: Tom Manders)
4. Mensch, trau dich zu leben (Mens, durf te leven; tekst en muziek: Dirk Witte)
5. Die Troika (Troika / Drs. P; tekst en muziek: Heinz Polzer)
6. Amsterdam weint (Amsterdam huilt; tekst en muziek: Kees Manders)
7. Die Amsterdamer Grachten (Aan de Amsterdamse grachten; tekst en muziek: Pieter Goemans)
8. Das Dorf (Het dorp / Wim Sonneveld; Nederlandse tekst: Friso Wiegersma; muziek: Jean Ferrat)
9. Als wir Rotterdam verliessen (Toen wij van Rotterdam vertrokken / De Havenzangers; tekst: A. Beuving; muziek: J. Vogel)
10. Mein Testament (Testament / Boudewijn de Groot; tekst: Lennaert Nijgh; muziek: Boudewijn de Groot)
11. Es ist still in Amsterdam ('t Is stil in Amsterdam / Ramses Shaffy; tekst en muziek: Ramses Shaffy)

Over de auteur
Friedrich Hlawatsch is een pseudoniem van de Frits van Doorninck. Onder zijn eigen naam speelde Frits in de periode 1968-1974 viool in CCC Inc.

Na de opheffing van CCC INC. beginnen een aantal leden, onder wie Frits van Doorninck in 1976 de groep Slumberlandband. Deze groep zal slechts één jaar bestaan. Na één album besluit Frits van Doorninck de groep te verlaten.

In 1979 brengt Frits van Doorninck een singletje uit onder de naam Friedrich Hlawatsch. Daarna horen we enige tijd niets meer van hem tot hij in 1984 in de cabareteske groep 3 Heren terechtkomt. Hij werkt daar samen met Fred Piek en Joost Belinfante. Die laatste kent hij nog uit zijn periode bij CCC Inc. en de Slumberlandband.

Zijn voorliefde voor het Duitse repertoire komt tot uiting in de single Schuhlied (1979) en zijn groep Freddy & die Düsenjäger (vanaf 2003). Treedt ook op als Friedrich Hlawatsch & De Goede Momenten.
Bron: Muziekencyclopedie Beeld & Geluid
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 39,60
Leer binnen een maand de beginselen van het Spaans alléén door te luisteren en de teksten na te spreken.
€ 19,99
In een uur krijgt u de essentie van Coveys ideeën voorgeschoteld. Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt telkens weer jonge generaties aan te spreken. Verkorte versie
€ 11,99
Het heeft iets geruststellends, in het voorbijgaan binnenkijken bij anderen, terwijl ze zich veilig wanen in hun eigen huis...
€ 10,35
In dit luisterboek staan twaalf vrolijke liedjes over Nijntje en haar vriendjes, inclusief de titelsong van de nieuwste televisieserie en tien karaokeversies om zelf mee te zingen. Leeftijd: 2+
€ 14,95
Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan het weer gebeuren? Zijn de oorzaken van de crash van 2008 weggenomen, of is de financiële wereld nog altijd een tijdbom in het hart van onze samenleving?
€ 39,60
Leer binnen een maand de beginselen van het Italiaans alléén door te luisteren en de teksten na te spreken.
€ 17,50
In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord.
€ 9,99
Nooit eerder was Cruijff zo open. Dit is ook echt het enige boek waarin hij zíjn verhaal zélf vertelt, voorgelezen door Jan Donkers. Eindelijk leren wij de echte Johan kennen. Het is alsof hij zelf tegen je praat, dat is de magie van dit boek. #herfstaanbieding

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW