Luisterboek downloaden - Anders Leiden van Patrick Vermeren

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

Anders Leiden

Een kritische kijk met alternatieven
De auteur gaat geen enkel moeilijk onderwerp over leiderschap in het bedrijfsleven uit de weg: toplonen van topmanagers, discriminatie van vrouwen, gedweep met jacht op talent, variabele beloning en bonussen.
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
09-12-2013

ISBN:
9789038222646

Speelduur:
8 uur 16 min

Bestandsgrootte:
459 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 19,50
Niet meer leverbaar.
 
Beschrijving
In Anders Leiden gaat Patrick Vermeren in op een aantal gangbare praktijken en uitgangspunten in het bedrijfsleven. De auteur gaat daarbij geen enkel moeilijk onderwerp uit de weg. Hij formuleert zijn bedenkingen over allerlei hete hangijzers zoals de toplonen van topmanagers, de discriminatie van vrouwen in leidinggevende posities, het gedweep met de jacht op talent, de gevaarlijke effecten van variabele beloning en bonussen, ...

De kracht van dit boek zit in zorgvuldige raadpleging van wetenschappelijk onderzoek. De auteur knoopt daarmee aan bij de traditie en stijl van zijn eerste boek De HR-ballon. 10 populaire praktijken doorprikt. Vermeren breekt ook een lans voor een meer professionele – evidence based – aanpak van HRM en bedrijfsvoering in het algemeen. De auteur onderstreept met dit boek dat er nog heel wat werk aan de winkel is voor (bedrijfs)leiders om op een consistente manier goed leiderschap te vertonen en biedt duidelijke alternatieven aan, bijvoorbeeld voor de jaarlijkse evaluatie.

Inhoud
Deel I: Anachronismen in onze moderne(?) bedrijven
- Is natuurlijk goed?
- Verdienen topmanagers te veel?
- Meer vrouwen aan de top verplicht?
- Emoties op het werk?
- Participatie of democratie?
- Alternatieven voor de jaarlijkse evaluatie?
Deel II: Evidence based Management
- Evidence Based management?
- Leiden, managen of coachen?
- MBTI® of Neo en Circumplex?
Deel III: Samenwerking of competitie
- Interne competitie en pay-for-performance
- De oorlog om het talent
- Wishful competentiedenken
Deel IV: Ethiek is nodig
- Onderhandelen met partners
- Andere ethische kwesties
- Uitgeleide

Over de auteur
Patrick Vermeren (1964) is sinds eind 1996 actief als consultant-trainer-coach. Hij deed meer dan 10 jaar fieldervaring op in verkoop, promotion planning, verkoopleiding, marketingcommunicatie, commerciële directie, personeelsbeheer en als bestuurslid en lobbyist van diverse Belgische en Europese beroepsverenigingen (autosector).

Hij deed deze ervaring op bij grote Belgische banken (Cera en Dexia), bij een Amerikaanse multinational (Procter & Gamble), maar ook in een grote KMO (Marina Invest).

Bij PerCo adviseert hij hr-mensen en begeleidt hij groepen en individuen op vlak van leiderschap, coaching en faciliteren van besluitvormingsprocessen in groep / participatie. Daarnaast begeleidt hij sedert enige jaren ook CEO’s, dircom-leden, managers en ‘high potentials’ via opleiding en persoonlijke coaching.

Hij is tevens auteur van diverse artikels en publiceert boeken. Vanuit de uitgesproken visie dat betrouwbare kennis zoveel mogelijk moet gedeeld worden, publiceerde hij De HR-ballon. 10 populaire praktijken doorgeprikt (derde herziene druk 2009), Rond Leiderschap (2009) en Anders Leiden (2009).
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 35,00
Dit hoorcollege is een wandeling met zevenmijlslaarzen door de geschiedenis van de westerse wijsbegeerte, van Plato tot Wittgenstein.
€ 35,00
Wetenschapsfilosofie houdt zich bezig met de aard, status en ontwikkeling van wetenschappelijke kennis. Herman Philipse behandelt vragen van de wetenschapsfilosofie en plaatst dit vakgebied in een historisch perspectief.
€ 35,00
Een filosofisch onderzoek naar de verschillende religieuze en atheïstische beschouwingen, met aandacht voor grote denkers als Calvijn, Wittgenstein en Kierkegaard.
€ 37,45
Filosofie is het verlangen naar wijsheid en wijsheid is niets anders dan kennis waar je iets mee kunt. Met dit college haalt u een complete basisopleiding Geschiedenis van de Filosofie direct naar uw huiskamer.
€ 39,95
Welke natuurkundige krachten zijn werkzaam in ons heelal? Vincent Icke geeft uitleg over de mechanica, magnetisme, atoomstructuur, relativiteit, quantummechanica en veldentheorie.
€ 27,50
College over de psychologische factoren die het kritisch denken bemoeilijken. Hoe we helderder kunnen leren denken en ons kunnen behoeden voor foute vormen van redeneren.
€ 25,00
Hoorcollege over het leven van Charles Darwin. Braeckman behandelt de ontwikkeling van de evolutietheorie en zet uiteen hoe we kunnen nadenken over diverse actuele discussies daarover.
€ 25,00
Icke toont de meest fundamentele zaken uit de klassieke mechanica aan de hand van herkenbare en praktische voorbeelden.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW