Luisterboek downloaden - Het grote luisterboek van Paulus de Boskabouter van Jean Dulieu

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789054445647 -

Het grote luisterboek van Paulus de Boskabouter

Dit spannende hoorspel brengt je in het bos van Paulus de boskabouter, Eucalypta de heks, Oehoeboeroe, Salomo en andere dieren. Leeftijd: 6+
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
04-02-2014

ISBN:
9789047617662

Speelduur:
7 uur 46 min

Bestandsgrootte:
377 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 19,95
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Paulus is een heel dappere boskabouter. Hij woont in het bos in een grote holle kabouterboom. Hij kan het met iedereen goed vinden behalve met Eucalypta, de heks. Ze is altijd bezig om Paulus en de dieren in het bos te betoveren met haar poedertjes, smeerseltjes, pilletjes en toverspreukjes. Maar Paulus is haar vaak te slim af!

De dieren in het bos spelen allemaal hun rol in het leven van Paulus. Zo heb je Krakas de kale soepkip, Salomo de raaf, Gregorius de dommige das, Oehoeboeroe de wijze uil en Rein de vos, de handlanger van Eucalypta.

In dit luisterboek staan de originele hoorspelen van Jean Dulieu die tussen 1955 en 1964 werden uitgezonden door VARA-radio. VPRO-radio herhaalde de afleveringen in de maanden mei, juni en juli 1990. De avonturen van Paulus zijn tijdloos evenals de manier waarop ze door de schrijver zelf worden voorgedragen in dit unieke luisterboek.

Let op: niet alle opnamen van Paulus de Boskabouter zijn bewaard gebleven. Daardoor zijn sommige verhaallijnen niet helemaal compleet.

Inhoud
Eucalypta bevrijd uit de kerker van Pikelores
Eucalypta is vriendelijk geworden
Eucalypta leert Paulus toveren
Eucalypta leert Paulus toveren (vervolg)
Eucalypta en Amantaboeroe en de flessengeest
Eucalypta en Amantaboeroe
Paulus en Amantaboeroe
Na bezoek Priegeltje weer thuis
Paulus maakt schoon
De mislukte inbraak
Briefje van Gregorius aan Eucalypta
Eucalypta en Krakras bereiden toverkunst voor
Een kruikje voor Paulus
Eucalypta hoort een schildpad
Eucalypta wordt losgelaten
Joris het vispaard
Joris en Knoebelebats
Joris en Knoebelebats (vervolg)
Eucalypta heeft het moeilijk
Een moeilijke huisgenoot
Eucalypta in de pan
Het gevecht
Rein de vos valt uit een boom
Joris betoverd
Proviand voor op reis
Drie dappere reizigers
De poolcirkel
De noordpool en de ijscobouter
De thuiskomst
Het pijpje van Paulus
Paulus en het huis van Joris het vispaard
De dieren bouwen het huis voor Joris
Een huis voor Joris
Inwijding van het huis
Joris en de drie spoken (1)
Joris het vispaard en de drie spoken (2)
Knoebelebats neemt Joris met huis en al mee
De muis in het broekje van Paulus
Paulus bewaakt de eieren van eendje Kwek
Paulus op zoek naar eendje Kwek
Paulus bevrijdt eendje Kwek
Rein de vos ontvoert Paulus
Paulus en Mol houden Rein de vos gevangen
Eucalypta wil Paulus ontvoeren
De toverspreuk van Eucalypta
Piekeloris heeft de waterleiding aangelegd
Eucalypta lijdt een nederlaag
Paulus laat het levenswater stelen

Over de auteur
Jean Dulieu is het pseudoniem (de Franse vertaling van zijn naam) van Jan van Oort (1921-2006). Oorspronkelijk was Jan van Oort concertmeester van de Nederlandse Opera en violist in het Concertgebouworkest. De muzikaliteit heeft hij van zijn vader, de concertzanger Hendrik van Oort. Van zijn grootvader Johan Braakensiek, die een bekend politiek tekenaar was, heeft hij zijn tekentalent geërfd.
In 1944, toen de activiteiten van het Concertgebouworkest stil kwamen te liggen, begon Jan van Oort op aanraden van zijn vrouw Kitty Sijmons met het tekenen van een kinderstripverhaal. Nadat in 1946 de eerste Paulusstrips in Het Vrije Volk geplubliceerd waren stopte Van Oort voorgoed met vioolspelen en werd tekenaar en schrijver.

Dat hij toch allereerst tekenaar is blijkt uit het feit dat hij éérst de tekeningen bij een verhaal maakte en daarna pas de tekst schreef. Deze werkwijze hanteerde hij zelfs voor het omvangrijke werk Paulus en de Eikelmannetjes. Van Oort zat iedere dag, klokslag acht uur, achter zijn schetsboek. Ook op zaterdag en zondag ging het tekenen door, hij tekende en schreef per dag twee krantenstrip afleveringen. "Zo hoop ik uiteindelijk één jaar voor te komen op de plaatsing zodat ik even tijd heb om een nieuw boek te maken." Zijn schetsboek had hij altijd binnen handbereik. Zelfs 's nachts en als hij op vakantie was, maar op vakantie tekende hij echt niet meer dan vijf uur per dag.

Zijn tekeningen weerspiegelden vaak de stemming waarin hij tijdens zijn werk verkeerde. Als hij op vakantie in de bergen was had hij sterk de neiging om een Paulus te tekenen die ontspannen op zijn rug in het gras lag en naar de vlinders keek. "Ben ik een dag vreselijk kwaad dan kun je er donder op zeggen dat Eucalypta weer eens een flink pak slaag oploopt. Dat is mijn manier van afreageren," zei hij in het blad Het Vaderland. Als Van Oort zo'n boze bui had, maakte hij 'van de gelegenheid gebruik' om, net zo lang als zijn kwaadheid duurde 'boze tekeningen' te maken. Soms vijftien achter elkaar. "De reserves sla ik op in mijn archief. Als ik voor mijn verhaal weer eens een kwaaie Eucalypta op Paulus nodig heb, hoef ik mij niet perse woest te gaan maken, maar put ik uit de voorraad."
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 39,60
Leer binnen een maand de beginselen van het Spaans alléén door te luisteren en de teksten na te spreken.
€ 19,99
In een uur krijgt u de essentie van Coveys ideeën voorgeschoteld. Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt telkens weer jonge generaties aan te spreken. Verkorte versie
€ 11,99
Het heeft iets geruststellends, in het voorbijgaan binnenkijken bij anderen, terwijl ze zich veilig wanen in hun eigen huis...
€ 10,35
In dit luisterboek staan twaalf vrolijke liedjes over Nijntje en haar vriendjes, inclusief de titelsong van de nieuwste televisieserie en tien karaokeversies om zelf mee te zingen. Leeftijd: 2+
€ 14,95
Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan het weer gebeuren? Zijn de oorzaken van de crash van 2008 weggenomen, of is de financiële wereld nog altijd een tijdbom in het hart van onze samenleving?
€ 39,60
Leer binnen een maand de beginselen van het Italiaans alléén door te luisteren en de teksten na te spreken.
€ 17,50
In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord.
€ 14,99
Saskia Noorts gevoeligste thriller tot nu toe, waarin ze opnieuw bevestigt als geen ander een scherp oog te hebben voor de tijdsgeest. Bevat de titelsong 'What to do?' door Juliah Noa.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW