Luisterboek downloaden - 40 jier lytse Teake van der Meer van Teake van der Meer

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

8713722201977 -

40 jier lytse Teake van der Meer

Frysk hinder
Friestalige verhaaltjes van Teake van der Meer afgewisseld met liedjes van Griet Wiersma, ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van Teake van der Meer. Die gebeurtenis gaat niet ongemerkt voorbij.

Spreker(s):

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
24-03-2014

ISBN:
9789077102855

Speelduur:
1 uur 0 min

Bestandsgrootte:
76 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 9,95
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Verhaaltjes van Teake van der Meer afgewisseld met liedjes van Griet Wiersma. De geluidsopname met publiek werd gemaakt op 17 februari 2003 in de Kruisweg in Damwoude.

Inhoud
1. Yn`e spegel - Griet Wiersma
2. 40 jier Lytse Teake - Teake van der Meer
3. Frysk hinder - Griet Wiersma
4. De shetbelg - Teake van der Meer
5. Foar de Grap - Griet Wiersma

Over de auteurs
Teake van der Meer (1936) is een Fries cabaretier en komiek. Hij wordt ook wel "Lytse Teake fan'e Westereen" genoemd (Kleine Teake uit Zwaagwesteinde). Hij is beroemd in Friesland om zijn typetjes en de komische situaties die hij schetst. Al zijn programma's zijn in het Fries. Hij heeft meerdere platen en cd's gemaakt met daarop zijn programma's.

Teake van der Meer bezit de uitzonderlijke gave om zonder iemand te kwetsen, zijn publiek te boeien en mee te voeren in ontzettend droge en lachwekkende situaties. Hij brengt humor van de straat en de hoofdpersonen in zijn conferences zijn steevast herkenbaar als jou buurman, tante of collega, en zijn hilarische typetjes zijn ijzersterk.

Teake, die zijn repertoire zelf schrijft, bewijst bij alle optredens weer, een hoogtepunt te zijn voor een ieder die van lachen en gezelligheid houdt.
Griet Wiersma (1950) is een zangeres van het Friese levenslied. Ze werd geboren als jongste dochter van Wietse en Anna Bieringa en trouwde in 1979 met Leo Wiersma. In 1989 begon zij aan een zangcarrière naast haar werk als taxichauffeur. Na een auditie bij De Happy Tuners werd Wiersma uitgekozen uit acht dames. Nadat de band was gestopt, ging zij verder met het duo Challenge.

Bij een van de optredens van Challenge was Teake van der Meer aanwezig. Dit resulteerde in 2000 in optredens met Teake en Minze Dijksma in heel Friesland. In 2001 volgde de show 40 jier Lytse Teake, waarvoor nieuwe nummers geschreven moesten worden. Een van de nummers was Frysk Hynder. Dit nummer werd zo ontvangen dat er een mini-cd van Frysk Hynder werd opgenomen. Deze werd goed verkocht en samen met producer Fred van Vugt werd het album Frijheid gemaakt. Na het succes van de cd’s gaf Wiersma haar werk als taxichauffeur op, omdat het niet meer te combineren viel met de optredens.

In 2004 werd Werom yn 'e tiid opgenomen, een cd met oude Friese liedjes. In 2005 volgde de cd Sirkel fan’t libben met net als op Frijheid allemaal liedjes uit het leven gegrepen.
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 19,95
Een duizelingwekkend spannend verhaal: mysterieuze codes, een geheim genootschap, religie, kunst en wetenschap. Alles wordt onthuld! Verkorte versie
€ 19,95
Tijdens de Libanese burgeroorlog komen als gevolg van het strijdgeweld de resten van een unieke Phoenicische tempel aan het licht. Buitenlandse archeologen schieten te hulp om de uitzonderlijke overblijfselen te redden.
€ 15,95
Verhalen, herinneringen, sprookjes en columns die Bomans voor bladen als de Volkskrant en Elsevier schreef en die Bomans met zijn welbespraaktheid en grote gevoel voor humor voor publiek en de AVRO-radio voorlas.
€ 15,95
De strijd tegen een mysterieuze vijand voert Robert Langdon langs tijdloze locaties als het Palazzo Vecchio, de Boboli-tuinen en de Duomo. Hij stuit op een netwerk van verborgen doorgangen en eeuwenoude geheimen.
€ 15,95
Het beroemde komische hoorspel uit de jaren zeventig, met onder meer Ko van Dijk als August Biels. Voor degelijke uitvoering en verantwoorde vormgeving, beleefd aanbevelend: Biels & Co!
€ 15,95
Hook Hobie dankte zijn hele leven aan een geheim van bijna dertig jaar oud... Een briljante en strak geschreven thriller, een sterk en zenuwslopend verhaal dat je grijpt vanaf het allereerste moment.
€ 15,15
Jack Reacher keert terug bij het hoofdkwartier van het 110th MP, wat voor hem aanvoelt als thuiskomen. Maar wat heeft hij zestien jaar geleden gedaan? En heeft hij plotseling een dochter? Geautoriseerde verkorte versie
€ 15,15
Zwartkomische roadtrip over Allan, een man die het avontuur op zijn hoogbejaarde leeftijd niet schuwt.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW