Luisterboek downloaden - Miemern in twijduustern van Derk Sibolt Hovinga

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

Miemern in twijduustern

Liedjes uit het "Grunneger Zangbouk" gezongen door Eppe Bodde met pianobegeleiding door Mineke Potgieser
Liedjes uit het 'Grunniger Zangbouk', gezongen door Eppo Bodde, uitgebracht ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van de Oldambster natuurdichter, schrijver en agrariër Derk Sibolt Hovinga.

Spreker(s):

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
07-10-2014

ISBN:
9789057861369

Speelduur:
0 uur 36 min

Bestandsgrootte:
69 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 0,00
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Miemern in twijduustern bevat liedjes uit het 'Grunniger Zangbouk', gezongen door Eppo Bodde met pianobegeleiding door Mineke Potgieser.

Dit luisterboek is uitgebracht ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van de Oldambster natuurdichter, schrijver en agrariër Derk Sibolt Hovinga (1909 -1990).

Alle liedjes zijn afkomstig uit 't Grunneger Zangbouk, Uitgeverij J.D. van der Veen, 1958. Als liefhebber van de Groninger taal en cultuur vond Derk Sibolt Hovinga het belangrijk dat deze liederen niet verloren zouden gaan, hij leefde met de seizoenen.

Miemern in twijduustern kwam uit in de herfst van 2009, wanneer alles tot rust komt.
Hovinga verwoordt dit zo mooi in dit gedicht:
Aan t Uterdiek
is stille rust
Gries is het licht
En ales swigt.


Inhoud
1. Olle wilgen
2. Ballade van de plougende boer
3. Zeewiefkes
4. Ballade van de Waddenduvel
5. Het verboden laid
6. Op 't Vonderke
7. Laidje van laifde
8. Mien Grunneger wichtje
9. Neie kolonies
10. As doagen lengen
11. Mouderke
12 .Waigelaidje
13. Veurjoar
14. Zummerlaidje
15. Allerhillegen
16. Haarst
17. Regenlaidje
18. Winter
19. Wintervrede
20. Oldambster boerenlaid

Over de auteur
Derk Sibolt Hovinga (1909-1990) doorliep het gymnasium en studeerde oude talen, geschiedenis en Germaanse filologie aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Hij brak zijn studie af en werd boer in Oostwold.

Vanaf 1966 wijdde hij zich aan de poëzie. Van Hovinga verschenen negen dichtbundels met onderwerpen uit de historie en Germaans-religieuze natuurmystiek.

Derk Sibolt Hovinga werkte mee aan het Maandblad Groningen, Dörp en Stad en 't Swieniegeltje. In 1983 ontving hij de Literaire Prijs van Stichting 't Grunneger Bouk.

Diverse gedichten van Hovinga zijn door Berny Jansema en Hero Wouters op muziek gezet en ook als lied uitgevoerd. Ze worden uitgevoerd door o.a. Eppe Bodde, Jolanda Korvemaker en Amelia Jansema. Ook Bianca Holst heeft enkele teksten van Hovinga op muziek gezet.
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 15,15
Zwartkomische roadtrip over Allan, een man die het avontuur op zijn hoogbejaarde leeftijd niet schuwt. Verkorte versie.
€ 24,99
Intieme en indringende levensgeschiedenis van Juliana, een door velen geliefde vorstin. Juliana was grillig en gretig; gelovig en goedgelovig. Gewoon was ze in elk geval niet. Gebaseerd op nooit eerder gepubliceerd materiaal.
€ 31,94
Een belangrijke roman uit onze letterkunde komt tot leven in dit meeslepende hoorspel. Marc Lohmann’s bewerking werd door de recensenten bejubeld.
€ 31,95
Annejet van der Zijl reconstrueerde met veel gevoel voor detail en historische context het leven van Annie M.G. Schmidt. De drie delen 'Zus', 'Anna' en 'Annie' met de biografie nu als een complete bundel.
€ 21,90
De twee hoorspelen 'Erik of het klein insectenboek' en 'Moby Dick' samen nu met 10 euro extra korting. Dat is meer dan 18 euro goedkoper dan de cd's!
€ 11,99
Welkom in Belgravia. Op een steenworp afstand van Buckingham Palace, achter de deuren van Londens meest imposante huizen, hebben schandalen en intriges vrij spel. Een grandioze roman van de man achter Downton Abbey.
€ 17,50
Het langverwachte boek van Maarten ‘t Hart over zijn moeder, waarin hij de wonderlijke eigenaardigheden en de onwrikbare, rotsvaste zekerheid des geloofs van zijn moeder aan een nader onderzoek onderwerpt.
€ 17,50
In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW