Luisterboek downloaden - Gesprek tussen de meeuw en de psychiater van Jannah Loontjens

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789026329364 - BB

Gesprek tussen de meeuw en de psychiater

Een muzikaal luisterboek
De kwaliteiten van dichteres Jannah Loontjens en musicus Sven Weyens komen prachtig samen. De luistergedichten zijn op elk gewenst moment te beluisteren, geven de poëzie een filmische sfeer, swingend en soms ludiek.

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
10-03-2015

ISBN:
9789490938857

Speelduur:
0 uur 37 min

Bestandsgrootte:
51 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 12,00
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Gesprek tussen de meeuw en de psychiater is ontsproten uit een samenwerking tussen schrijver/dichter Jannah Loontjens en musicus Sven Weyens. Loontjens ontvouwt in haar gedichten een eigenzinnige wijze van naar de wereld kijken. Soms licht vervreemdend, maar altijd herkenbaar. De muziek van Sven Weyens versterkt het karakter van de gedichten.

De luistergedichten zijn contrasterend en gevarieerd. Er zijn gedichten die meer een filmisch karakter hebben, andere neigen naar dance, weer andere zijn een melancholische dialoog tussen stem en cello, gitaar, blokfluit, darboeka en tal van andere instrumenten.

Poëzie bereikt vaak slechts een klein publiek, maar met dit luisterboek kan daar verandering in komen. De luistergedichten zijn op elk gewenst moment te beluisteren, geven de poëzie een filmische sfeer, swingend en soms ludiek.

In het luisterboek Gesprek tussen de meeuw en de psychiater komen de kwaliteiten van dichteres Jannah Loontjens en musicus Sven Weyens prachtig samen.

Inhoud
1. Gesprek tussen de meeuw en de psychiater
2. Wat je denkt
3. Mijn leven over 20 jaar
4. Wat voor een geluid maakt het
5. Wie we zijn
6. Tequila Sunrise
7. Verveling
8. Houvast van een zwerfhond
9. Omlaag gedwereld
10. Opperdepop
11. Gods Show
12. Aan Marcis Bishofs
13. Slingeraap
14. Solipsist
15. Wikken

Over de auteurs
Jannah Loontjens (1974) is in Denemarken geboren, ze groeide op in Zweden en Nederland. Haar eerste roman, Veel geluk, die zich deels in Zweden afspeelt en deels in Den Haag, is in januari 2007 bij Prometheus verschenen. Haar tweede, enthousiast onthaalde roman Hoe laat eigenlijk verscheen in januari 2011 en werd genomineerd voor de Halewijn-literatuurprijs.

De dichtbundel Varianten van nu verscheen in 2002 bij Bert Bakker, haar tweede bundel Het ongelooflijke krimpen in 2006 bij Prometheus. In 2013 publiceerde ze de dichtbundel Dat ben jij toch bij Ambo, alsook de essaybundel Mijn leven is mooier dan literatuur. Bij Ambo|Anthos verschijnt ook haar derde roman Misschien wel niet.

Naast haar schrijverschap, doceert Loontjens filosofie en literatuuranalyse aan ArtEZ.

In 2012 promoveerde ze bij de leerstoelgroep Algemene Literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze begon als filosofe, studeerde af op Heideggers denken over Hölderlin en studeerde tevens een jaar filosofie in New York aan de New School for Social Research.

Loontjens schrijft recensies voor de Volkskrant, veelal over Scandinavische literatuur, en poëzierecensies voor Awater. Eerder schreef ze over poëzie en filosofie voor o.a. De Groene Amsterdammer.

Ze publiceerde gedichten in o.a. de literaire tijdschriften Awater, Tirade, Het Liegend Konijn, Raster en Parmentier.
Haar gedichten werden onder meer gebloemleesd in Komrij's Nederlandse poëzie van de 19de tot en met de 21ste eeuw in 2000 en enige gedichten (Bert Bakker, 2004), Dagkalender van de poëzie 2004 & 2006 (Meulenhoff, 2004 / 2006 / 2008), De verhuizing (Prometheus, 2003), Nooit te vangen met haar eigen pen; de vrouwelijke stem in de Nederlandstalige poëzie in 200 gedichten (Poëziecentrum Gent, 2005), Vonken (Prometheus, 2007), De 100 beste gedichten voor de VSB Poëzieprijs 2013, De Arbeiderspers 2013
Sven Weyens (1974) is geboren in Antwerpen en kreeg op 10-jarige leeftijd zijn eerste cellolessen van Frieda Celis. Hij studeerde in Antwerpen, Leuven, Gent, Zwolle en Detmold bij Jaap Kruithof, Hans Mannes, France Springuel, Jeroen Reuling en Marcio Carneiro. In 1998 behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus met grote onderscheiding. Verder volgde hij masterclasses bij Harro Ruysenaars, Schmoel Magen, Francois Guy, Wolgang Laufer, Valentin Erben en Thomas Kakuschka.

Sinds 2004 is Sven vast lid van het Residentieorkest, en hij legt zich naast zijn orkestwerk vooral toe op kamermuziek. Hij trad op met o.a. het Josef Aschtak Trio, waarmee hij tournees maakte door Portugal en Amerika. Sven gaf masterclasses in de V.S. en Zwitserland. Hij bespeelt een instrument van Guust Francois uit 2010. In september 2014 startte Sven Weyens een Master klassiek zang bij Sasja Hunego, aan het Koninklijk conservatorium van Den Haag.

Recensies
'Aan haar dichterschap hoeft Jannah Loontjens niet te twijfelen.' (Trouw)
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 11,95
Het luisterboek 'De gezichten van Boeddha' is een stemmenspel over 'verlichting'. Verteller Rick Nicolet wordt afgewisseld door vier stemmen die verhalen, anekdotes, gedichten en citaten ten gehore brengen.
€ 7,99
Audioartiest Mike Roelofs componeerde muziek bij een aantal gedichten en korte verhalen van Noor Roelofs. Deze zijn gebundeld in het luisterboek 'Als Water'.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW
   
  9789026329364