Luisterboek downloaden - De Tachtigjarige Oorlog van Judith Pollmann

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

De Tachtigjarige Oorlog

Een hoorcollege over de geschiedenis van de Nederlandse Opstand
Zonder de Nederlandse Opstand was de staat Nederland nooit ontstaan. Dit college bevat een overzicht van dit spannende tijdvak. Hoe een opstand uitgroeide tot een burgeroorlog, een Europese oorlog en een wereldoorlog.
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
06-07-2015

ISBN:
9789085301417

Speelduur:
3 uur 58 min

Bestandsgrootte:
148 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 25,00
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
De jaren van de Nederlandse Opstand (1566-1648) waren één van de belangrijkste periode in de Nederlandse Geschiedenis. Zonder die opstand zou de staat Nederland er immers nooit gekomen zijn. De Opstand en de tachtig oorlogsjaren die er op volgden laten zich lezen als een spannend verhaal: met echte helden en schurken, vol onbedoelde wendingen en met onverwachte uitkomsten. Ook na bijna 450 jaar geschiedschrijving blijven er belangrijke vragen. Waarom was de uitkomst zo onverwacht? Waarom vielen de Nederlanden uit elkaar? En waarom duurde het conflict zo lang?

Judith Pollmann komt in haar hoorcollege met nieuwe antwoorden. Ze geeft daarbij een aantrekkelijk overzicht van dit spannende tijdvak uit onze vaderlandse geschiedenis, dat van een lokale opstand uitgroeide tot een burgeroorlog, een Europese oorlog en later zelfs een wereldoorlog.

Dit hoorcollege is tot stand gekomen i.s.m. Studium Generale Universiteit Leiden.

Bij het hoorcollege wordt een synopsis meegeleverd als pdf-bestand.

Inhoud
College 1: In naam van de koning. De wording van een Opstand
Hoofdstuk 1: Filips II en zijn 17 Nederlanden
Hoofdstuk 2: Het godsdienstprobleem
Hoofdstuk 3: Een wonderjaar

College 2: Burgeroorlog
Hoofdstuk 4: Missie geslaagd?
Hoofdstuk 5: Een omstreden Opstand
Hoofdstuk 6: Verdeeldheid

College 3: De Opstand als Europees conflict
Hoofdstuk 7: De prioriteiten van Filips II
Hoofdstuk 8: Kansen voor de Republiek
Hoofdstuk 9: Prijskaartjes

College 4: Een wereldoorlog
Hoofdstuk 10: Het lot van de Indianen
Hoofdstuk 11: De zaak Brazilië
Hoofdstuk 12: De prijs van vrede


Over de auteur
Prof. dr. Judith Pollmann (1964) is hoogleraar vroegmodere Nederlandse geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Ze publiceerde veelvuldig over de Nederlandse Opstand en over religieuze tolerantie en politieke identiteit in de Gouden eeuw. Ze leidde van 2008 – 2013 een NWO onderzoeksproject over oorlogsherinneringen in de 17e-eeuwse Nederlanden, en publiceerde in 2011 Catholic identity and the Revolt of the Netherlands bij de Oxford University Press.

Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 39,60
Leer binnen een maand de beginselen van het Spaans alléén door te luisteren en de teksten na te spreken.
€ 19,99
In een uur krijgt u de essentie van Coveys ideeën voorgeschoteld. Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt telkens weer jonge generaties aan te spreken. Verkorte versie
€ 11,99
Het heeft iets geruststellends, in het voorbijgaan binnenkijken bij anderen, terwijl ze zich veilig wanen in hun eigen huis...
€ 10,35
In dit luisterboek staan twaalf vrolijke liedjes over Nijntje en haar vriendjes, inclusief de titelsong van de nieuwste televisieserie en tien karaokeversies om zelf mee te zingen. Leeftijd: 2+
€ 14,95
Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan het weer gebeuren? Zijn de oorzaken van de crash van 2008 weggenomen, of is de financiële wereld nog altijd een tijdbom in het hart van onze samenleving?
€ 39,60
Leer binnen een maand de beginselen van het Italiaans alléén door te luisteren en de teksten na te spreken.
€ 17,50
In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord.
€ 14,99
Saskia Noorts gevoeligste thriller tot nu toe, waarin ze opnieuw bevestigt als geen ander een scherp oog te hebben voor de tijdsgeest. Bevat de titelsong 'What to do?' door Juliah Noa.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW