Luisterboek downloaden - Amerika van Doeko Bosscher

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

Amerika

In vijf colleges van een kwartier verklaart hoogleraar Doeko Bosscher waarom Amerika de afgelopen eeuw is uitgegroeid tot het centrum van de wereld.
Auteur(s):

Spreker(s):

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
21-10-2015

ISBN:
8719244140015

Speelduur:
1 uur 16 min

Bestandsgrootte:
70 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 0,00
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Hoogleraar Doeko Bosscher geeft vijf hoorcollege over Amerika.

Hoe kon slavernij eigenlijk bestaan in het o zo vrije Amerika?
Vrijheid was extreem belangrijk voor de founding fathers van Amerika. Waarom roeiden ze slavernij dan niet met wortel en tak uit? Simpel: angst. Jefferson, een van de opstellers van de onafhankelijkheidsverklaring, vreesde een enorme opstand van slaven, stelt prof. dr. Doeko Bosscher van de Rijksuniversiteit Groningen.

Waarom vindt bijna elke Amerikaan Abraham Lincoln de beste president ooit?
Afgaande op films als ‘Abraham Lincoln, Vampire Hunter’ is Abraham Lincoln een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse popcultuur. Voor de meeste Amerikanen is hij dan ook de beste president ooit. Terecht, stelt prof. dr. Doeko Bosscher van de Rijksuniversiteit Groningen. Maar hoe is dat zo gekomen?

Waarom tel je pas mee als president zodra iemand heeft geprobeerd je om te leggen?
Het is een luguber statussymbool. Voor de geschiedenis tel je als Amerikaanse president vooral mee als iemand je probeerde te vermoorden. Maar waarom willen mensen dat zo graag? En hoe voorkomen overheidsdiensten dat dit daadwerkelijk lukt? Daarover vertelt prof. dr. Doeko Bosscher van de Rijksuniversiteit Groningen.

Waarom stelde Kennedy maar weinig voor, als je z’n charisma wegdenkt?
President Kennedy was jong, goed geknipt, charismatisch, en uiteindelijk vrij onbeduidend. Dat stelt prof. dr. Doeko Bosscher van de Rijksuniversiteit Groningen. Maar hoe kan het dat er zo’n verschil zat tussen Kennedy’s populariteit en zijn effectiviteit als politiek leider?

Hoe kan vreemdgaan een Amerikaanse president populairder maken?
Als je het over een sigaar en Bill Clinton hebt, moeten alle ooms op kringverjaardagen ontzettend lachen. Maar als je de obsessie met de affaires van Clinton goed bestudeert, kun je veel leren over de Amerikaanse politiek en maatschappij, stelt prof. dr. Doeko Bosscher van de Rijksuniversiteit Groningen.

Over de auteur
Prof. dr. Doeko Bosscher (1949) is hoogleraar Eigentijdse Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij publiceerde talloze boeken, was wethouder in de gemeente Warffum en tot 2002 was hij rector magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen. Professor Bosscher staat bij zijn studenten bekend als een betrokken docent die met veel kennis en enthousiasme over zijn vak praat.
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 25,00
Maarten van Rossem behandelt in dit college de geschiedenis van het Westerse kapitalisme in de afgelopen eeuw, van de Great Depression tot nu.
€ 25,00
Maarten van Rossem plaatst het hedendaagse populisme in historisch perspectief. Hij laat met humor de paradox zien dat we nooit zo welvarend en veilig zijn geweest, maar ook nooit zo ontevreden en angstig.
€ 22,00
In zijn hoorcollege over de moderne geschiedenis van de Verenigde Staten van Amerika zet Maarten van Rossem op humoristische wijze de ontwikkeling van de V.S. in de 20e eeuw uiteen.
€ 25,00
Analyse over het ontstaan, het verloop en de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog. Over wapentuig, tanks, infanterie en het ontstaan van militaire concepten die pas in de Tweede Wereldoorlog zouden worden toegepast.
€ 22,45
Maarten van Rossem prikt tijdens dit luistercollege op zijn bekende wijze een aantal vooroordelen door. Een heerlijk college, rijk aan persoonlijk getinte anekdotes, verrassende historische dwarsverbanden en uitgesproken meningen.
€ 25,00
Nederlands bekendste historicus Maarten van Rossem analyseert het ontstaan, het verloop en de gevolgen van het omvangrijkste gewapende conflict dat de wereld gekend heeft.
€ 25,00
Op zijn eigen onnavolgbare wijze geeft Maarten van Rossem een overzicht van ons alomvattende verleden en toont de samenhang tussen wetenschapsgebieden die gewoonlijk zelden met elkaar in verband worden gebracht.
€ 14,95
Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan het weer gebeuren? Zijn de oorzaken van de crash van 2008 weggenomen, of is de financiële wereld nog altijd een tijdbom in het hart van onze samenleving?

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW