Luisterboek downloaden - De lessen van BURN-OUT van Annegreet van Bergen

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789027465344 -
9789045031194 - BC
9789045031668 - BC
9789045031200 - ED

De lessen van BURN-OUT

Een persoonlijk verhaal
Wat Annegreet nooit voor mogelijk had gehouden, overkwam haar: ziek van te hard werken. Een persoonlijk verhaal met adviezen van deskundigen over hoe je een burn-out kunt genezen en voorkomen.

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
07-03-2008

ISBN:
9789461492111

Speelduur:
2 uur 10 min

Bestandsgrootte:
180 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 15,95
Niet meer leverbaar.
 
Beschrijving
Journalist Annegreet van Bergen schreef jarenlang voor het weekblad Elsevier artikelen over tijdgebrek, werkdruk en stress. Voor haar cover story 'Druk, druk' interviewde ze mensen die als gevolg van een te zware werkdruk overspannen geraakt waren. Zonder dat ze het merkte, kreeg ze in die tijd zelf een burn-out. Zij schreef daarover de bestseller De lessen van burn-out.

In dit luisterboek vertelt Annegreet van Bergen hoe ze sluipenderwijs burn-out raakte, door haar ziekte werd gevloerd en weer herstelde. Ze besteedt aandacht aan de maatschappelijke en economische ontwikkelingen die er debet aan zijn dat jaarlijks tienduizenden mensen buitenspel staan door een burn-out. Daarnaast haalt ze adviezen van deskundigen aan over hoe je kunt genezen van een burn-out en - beter nog! - hoe je kunt voorkomen dat je opbrandt.

Annegreets verhaal is een hart onder de riem voor iedereen die is opgebrand. Ze laat zien dat burn-out niet het eind van alles hoeft te zijn, maar juist het begin van een nieuw leven. Ook mensen die bang zijn vast te lopen zullen zich in haar verhaal herkennen en ervan leren hoe je - eerder dan zij het heeft gedaan - rust en afstand kunt nemen.

Inhoud
Introductie
De lessen vasthouden
Wees niet stressbestendig
Tegen de stroom in
Een vicieuze cirkel
Ziek
Meer dan 100 symptomen
Bedrijfsblind
Soms is ziek gezond
Niet burn-out maar knock-out
Ontspanning en zelfonderzoek
Wat is burn-out?
Intervaltraining
Een land vol hoofdarbeiders
Het risico van mooie eigenschappen
Werkdruk en leefdruk
Leren van de poezen
Een vertoebeld zelfbeeld
Sociale steun van collega's
De overstap naar Elsevier
Sluipende processen
Chef inplaats van journalist - De duizendpoot die niet tegen norse mannen kan
Van plezier tot last
Een kat in het nauw - Zwaarder dan steen om te dragen
Altijd tekort schieten
Tranen met tuiten
Fouten van vrouwen
Werken aan herstel
Een terugklap hoort erbij
Luisteren naar mijn lichaam
Ik doe ook altijd alles verkeerd
Oude schoenen weggooien - Op eigen benen
Epiloog

Over de auteur
Annegreet van Bergen (1954) is econoom en journalist. Eerder schreef ze De lessen van burn-out (2000), Mijn moeder wilde dood (2010) en Gouden jaren (2014), dat 100 weken in de bestsellerlijst stond. Het werd 37 keer herdrukt, werd genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs en de NS Publieksprijs en won de Hebban Publieksprijs.

Recensies
'Het persoonlijke verhaal van Annegreet van Bergen is wijd en zijd bekend. Veel mensen heeft het een hart onder de riem gestoken bij het weer overeind krabbelen na een burn-out.' (Arbo Magazine)
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 22,15
Deze praktische methode leert je omgaan met emoties op het werk. Al meer dan 200.000 exemplaren van het boek verkocht. Themaklassieker nu ook als luisterboek!
€ 39,95
Ben Tiggelaar presenteert een krachtige aanpak voor verandering in je persoonlijke leven en op je werk.
€ 23,95
Met minder moeite meer doen, dat willen we allemaal wel. Maar hoe verbeter je nu je persoonlijke effectiviteit?
€ 25,00
Maarten van Rossem behandelt in dit college de geschiedenis van het Westerse kapitalisme in de afgelopen eeuw, van de Great Depression tot nu.
€ 17,99
Met Mindfulness leer je je niet meer te verzetten tegen lastige gevoelens. Ontwikkel inzicht, wijsheid en vooral ‘belevingsruimte’. Je leert ingesleten gewoonte- en reactiepatronen herkennen en hier beter mee om te gaan.
€ 23,95
Koen Schoors neemt u mee van het failliet van Lehman Brothers in Amerika naar de totale uitkleding en het debacle van Fortis in België en van Rusland en China naar uw eigen portefeuille.
€ 27,50
Marita Mathijsen vertelt op inspirerende wijze over de veranderingen in de 19e eeuw en legt dwarsverbanden tussen schilderkunst en letterkunde, tussen boekproductie en onderwijs, tussen politiek en literatuur.
€ 22,00
In zijn hoorcollege over de moderne geschiedenis van de Verenigde Staten van Amerika zet Maarten van Rossem op humoristische wijze de ontwikkeling van de V.S. in de 20e eeuw uiteen.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW
   
  9789045031194