Luisterboek downloaden - Amerika van Maarten van Rossem

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789085300014 -
9789046806432 - BC
9789046808252 - ED

Amerika

Een hoorcollege moderne geschiedenis van de V.S.
In zijn hoorcollege over de moderne geschiedenis van de Verenigde Staten van Amerika zet Maarten van Rossem op humoristische wijze de ontwikkeling van de V.S. in de 20e eeuw uiteen.
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
09-11-2015

ISBN:
9789085309994

Speelduur:
2 uur 39 min

Bestandsgrootte:
76 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 22,00
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
In zijn hoorcollege over de moderne geschiedenis van de Verenigde Staten van Amerika zet Maarten van Rossem op humoristische wijze de ontwikkeling van de V.S. in de 20e eeuw uiteen. In een hoorcollege van zes hoofdstukken rijgt Van Rossem moeiteloos verschillende onderwerpen als de emancipatie van de zwarte burgerbevolking, de New Deal en de Koude Oorlog aaneen. Een boeiende reis door de geschiedenis van de enige overgebleven supermacht.

Inhoud
College 1
H1. De positie van de V.S. in de wereld in de loop van de 20ste eeuw
H2. Hoe exceptioneel zijn de V.S. als natie?

College 2
H3. De periode van de Koude Oorlog
H4. De emancipatie van de zwarten

College 3
H5. De New Deal en de normalisering van de federale overheid
H6. De conservatieve Revolutie


Over de auteur
Prof. Dr. Maarten van Rossem is historicus en emeritus hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten. Als Amerika-deskundige treedt hij regelmatig op in allerlei televisie-uitzendingen en houdt hij regelmatig lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Hij heeft diverse publicaties voor een breed publiek op zijn naam staan, waaronder Heeft geschiedenis nut?, De Wereld volgens Maarten van Rossem en Waarom de stoommachine geen Chinese uitvinding is.

In zijn tijdschrift Maarten! presenteert hij de toestand in de wereld en relativeert hij de in zijn ogen hysterische berichtgeving rondom het nieuws: zowel op wereld- als lokaal niveau. Met zijn onderkoelde humor en verrassende feitenkennis analyseert én fileert hij de historische en huidige (politieke) gebeurtenissen.

Recensies
Hoorcolleges op audio-cd zijn geen nieuw fenomeen en zeker ook niet zo saai als vaak gedacht wordt. Tenminste, niet als je de nieuwste opnamen van Maarten van Rossem beluistert. Dé Amerika-kenner van ons land is altijd wel goed voor een paar leuke en opmerkelijke uitspraken. En ditmaal gebeurt dat dus niet in Barend Er Van Dorp of Nova, maar is een collegezaal in Utrecht het decor. Ideale mogelijkheid voor mensen die op de fiets, in de trein, de auto of gewoon thuis op de bank hun kennis over De Verenigde Staten eens willen bijspijkeren.

Want wist je bijvoorbeeld dat het nog maar zeer de vraag is of Amerika over honderd jaar nog steeds de machtigste natie van de wereld is op zowel militair, technologisch als op enter-tainment-gebied? Van Rossem denkt in ieder geval van niet en legt uit waarom. Daarnaast laat de hoogleraar in ruim tweeenhalf uur zaken als de Koude Oorlog, de positie van de zwarte bevolking, de New Deal en de conservatieve revolutie aan bod komen. Zo nu en dan dwaalt hij iets teveel af naar zaken die er niet toe doen, maar ondanks dat zijn de zes hoofdstukken op de drie cd'tjes allemaal de revue gepasseerd zonder dat je er erg in hebt. Grote kans datje de historische reis door de geschiedenis van de enige overgebleven supermacht nog een keertje wilt beluisteren. Gewoon doen. (Metro, John van Schagen)

Geschiedenis vanuit de luie stoel

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, maar weinig vrije tijd hebben, is een oplossing gevonden door de in november 2003 opgerichte Home Academy. Die brengt lezingen over de meest uiteenlopende onderwerpen uit op CD.

"Ik had eerlijk gezegd nog nooit van zoiets gehoord," vertelt emeritus hoogleraar geschiedenis Von der Dunk. "Maar ik kan heel goed begrijpen waarom dit zou kunnen aanslaan. Een levende stem geeft aan een verhaal een heel eigen accent, dat ontbreekt in een geschreven artikel. En omdat de onderwerpen zo breed zijn gekozen, daarom zijn ze vooral voor niet-historici erg leuk. Colleges op universiteiten zijn natuurlijk altijd erg specialistisch." (Historisch Nieuwsblad, juni 2004)

"Ik ken Maarten nog uit mijn tijd aan de Universiteit Utrecht. Wat is het toch een begaafd spreker. Dit is drie uur lang genieten in de auto. Ik hoop dat jullie meer colleges van hem gaan opnemen." (Bram Theelen, 23-08-2004)
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 25,00
Op zijn eigen onnavolgbare wijze geeft Maarten van Rossem een overzicht van ons alomvattende verleden en toont de samenhang tussen wetenschapsgebieden die gewoonlijk zelden met elkaar in verband worden gebracht.
€ 25,00
Analyse over het ontstaan, het verloop en de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog. Over wapentuig, tanks, infanterie en het ontstaan van militaire concepten die pas in de Tweede Wereldoorlog zouden worden toegepast.
€ 25,00
Hoorcollege van historicus Maarten van Rossem over de wereldgeschiedenis van de strijd tussen Oost en West.
€ 25,00
Maarten van Rossem plaatst het hedendaagse populisme in historisch perspectief. Hij laat met humor de paradox zien dat we nooit zo welvarend en veilig zijn geweest, maar ook nooit zo ontevreden en angstig.
€ 25,00
In 1939 startten de Amerikanen in het geheim het project dat zou leiden tot de atoombom. Een boeiend en multidisciplinair college over de atoombom en de nucleaire wapenwedloop.
€ 25,00
Nederlands bekendste historicus Maarten van Rossem analyseert het ontstaan, het verloop en de gevolgen van het omvangrijkste gewapende conflict dat de wereld gekend heeft.
€ 25,00
Maarten van Rossem laat zien hoe de politieke biografieën van twee van Ruslands beruchtste leiders met elkaar en de Russische geschiedenis verbonden zijn.
€ 25,00
Maarten van Rossem plaatst het leven van Hitler in een historische context. Hoe was het mogelijk dat één persoon zo verschrikkelijk veel invloed kon vergaren in zo'n korte tijd?

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW
   
  9789046806432