Luisterboek downloaden - Evoluerend Heelal van Govert Schilling

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789085300045 -

Evoluerend Heelal

Een hoorcollege over de levensloop van de kosmos
In deze poëtische vertelling over de sterrenkunde behandelt Govert Schilling de levensloop van ons heelal. Vanaf het prille begin vlak na de oerknal neemt hij u mee op een fascinerende reis door de evolutie van de kosmos.
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
18-11-2015

ISBN:
9789085309970

Speelduur:
2 uur 3 min

Bestandsgrootte:
59 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 15,00
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
In deze poëtische vertelling over de sterrenkunde behandelt Govert Schilling de levensloop van ons heelal. Hoe is het zover gekomen dat wij bestaan, dat planeten geboren worden en sterren sterven? Vanaf het prille begin vlak na de oerknal neemt Schilling u mee op een fascinerende reis door de evolutie van de kosmos.

Inhoud
College 1 Hoofdstuk 1. De geboorte van het heelal
Hoofdstuk 2. De heerschappij van de zwaartekracht
Hoofdstuk 3. Het ontstaan en de levensloop van sterren
College 2 Hoofdstuk 4. De evolutie van het zonnestelsel
Hoofdstuk 5. De toekomst van zon en aarde
Hoofdstuk 6. Het einde van het heelal

Over de auteur
Govert Schilling (1956) is freelance wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland. Daarnaast publiceerde hij rond de dertig boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen, waaronder De Kosmos in een notendop en Wat was er voor de oerknal? In 2002 ontving hij de Eureka!-oeuvreprijs voor zijn werk op het gebied van de popularisering van kennis en wetenschap. Regelmatig geeft hij op radio en tv toelichting op ontwikkelingen in de astronomie.

In 2007 werd planetoïde (10986) Govert naar hem genoemd door de Internationale Astronomische Unie. Kijk voor meer informatie over sterrenkunde op www.allesoversterrenkunde.nl

Recensies
'Schilling neemt je vanaf het prille begin vlak na de oerknal mee op een fascinerende reis door de evolutie van de kosmos.' (Mens & Wetenschap, oktober 2004)

'Je kunt ernaar luisteren op loze momenten: als afleiding tijdens een lange vliegreis, om de ergernis te verdrijven in een lange file, als medicijn tegen verveling gedurende de dagelijkse treinrit naar het werk. In elk geval dwing je jezelf tot pure hersengymnastiek. De 'wetenschaps-cd's' zijn een hulpmiddel om te blijven leren, een vorm van education permanente zonder de verplichting van tentamens of examens.' (Brabants Dagblad)

'Net als vele anderen kijk ik 's avonds bij heldere nacht regelmatig gefascineerd naar de 'oneindige' sterrenlucht. Gewapend met een sterrenkaart, kan ik inmiddels behoorlijk wat sterrenbeelden herkennen, waarbij het sterrenbeeld Orion mijn onbetwiste favoriet is. Kijkend naar de sterren wist ik al dat ze op grote afstand van de aarde staan, maar hoever... daar kon ik me absoluut geen voorstelling van maken. Govert Schilling slaagt er met zijn lezing Evoluerend heelal in om mij in begrijpelijke taal uit te leggen hoe het heelal, de sterrenstelsels, sterren en planeten ontstaan zijn. Hoe door de zwaartekracht in het midden van sterren kernfusie plaatsvindt, waardoor uit waterstof en helium uiteindelijk alle andere stoffen (zijn) ontstaan en hoe het mogelijk is dat daar leven uit voort gekomen is. Aan de hand van de linker-bovenster in het sterrenbeeld Orion (die je met het blote oog kunt waarnemen) legt hij uit wat tijd en afstand in het heelal betekenen. Deze ster staat op het punt te exploderen, al moet je dat wel met de sterrenkundige korrel zout nemen. Op het punt staan betekent in dit geval binnen 1 miljoen jaar en het licht van deze explosie doet er 500 jaar over om onze aarde te bereiken. Als de ster in het jaar 1700 is geëxplodeerd dan zien wij dat in het jaar 2200. Dan heb je het alleen nog maar over een ster in ons 'eigen' sterrenstelsel, terwijl er miljarden sterrenstelsels zijn, zodat 'oneindig' nog omvattender is dan ik me kan voorstellen. Na het horen van al die interessante informatie vraag ik me af: "Hoe is het mogelijk dat wij mensen zo ongelooflijk egocentrisch zijn, terwijl we maar een speldenprikje in de evolutie van het heelal zijn?"' (Mariëlle Landman)

'De lezing door Govert Schilling is een feest om naar te luisteren: in heldere, overdachte bewoordingen klinkt het enthousiasme van hemzelf door. Mij trof vooral de kristalheldere uitleg die hij geeft over behoorlijk complexe zaken als de kosmos en bijvoorbeeld de werking van de sterren en "onze" zon. In de lezing zelf zit een heel logische opbouw. Alleszins een aanrader!' (Marcel Berkien)
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 19,99
In een uur krijgt u de essentie van Coveys ideeën voorgeschoteld. Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt telkens weer jonge generaties aan te spreken. Verkorte versie
€ 11,99
Het heeft iets geruststellends, in het voorbijgaan binnenkijken bij anderen, terwijl ze zich veilig wanen in hun eigen huis...
€ 39,60
Leer binnen een maand de beginselen van het Spaans alléén door te luisteren en de teksten na te spreken.
€ 10,35
In dit luisterboek staan twaalf vrolijke liedjes over Nijntje en haar vriendjes, inclusief de titelsong van de nieuwste televisieserie en tien karaokeversies om zelf mee te zingen. Leeftijd: 2+
€ 14,95
Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan het weer gebeuren? Zijn de oorzaken van de crash van 2008 weggenomen, of is de financiële wereld nog altijd een tijdbom in het hart van onze samenleving?
€ 39,60
Leer binnen een maand de beginselen van het Italiaans alléén door te luisteren en de teksten na te spreken.
€ 17,50
In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord.
€ 14,99
Saskia Noorts gevoeligste thriller tot nu toe, waarin ze opnieuw bevestigt als geen ander een scherp oog te hebben voor de tijdsgeest. Bevat de titelsong 'What to do?' door Juliah Noa.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW