Luisterboek downloaden - Nederland en religie van Herman Beliën

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789085300205 -

Nederland en religie

Een lezing over de rol van religie in de vaderlandse geschiedenis
Een gratis lezing over de eigenaardige religieuze geschiedenis van Nederland.
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
23-11-2015

ISBN:
9789085308751

Speelduur:
0 uur 54 min

Bestandsgrootte:
126 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 0,00
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Beliën vertelt in deze lezing over de eigenaardige religieuze geschiedenis van Nederland. Religie in Nederland blijkt te worden gekenmerkt door een verrassende variëteit en een groot aanpassingsvermogen. Sinds het begin van de 19e eeuw ben je niet alleen katholiek of protestant maar bovenal ook Nederlander. Die vanzelfsprekendheid is door de teloorgang van de christelijke kerken en de opkomst van nieuwe religies verdwenen.

Met toestemming van en dank aan uitgeverij Home-Academy kunt u deze lezing gratis downloaden.

Inhoud
Hoofdstuk 1: Een land zonder religie? De Bijlmer
Hoofdstuk 2: Eén of meer geloven: de Republiek
Hoofdstuk 3: Soevereiniteit in eigen kring: de Verzuiling

Over de auteur
Drs. Herman Beliën (1946-2013) was historicus en docent aan de Universiteit van Amsterdam. Beliën schreef diverse onderwijsboeken, reisgidsen en historische boeken voor een groter publiek, zoals De Nederlandse geschiedenis in een notendop en Geschiedenis op straat. Wandelingen door de geschiedenis van Nederland (samen met Paul Knevel en Ineke van Tol. In 1999 en 2000 presenteerde hij twee tv-programma's voor de NPS: De quiz van de eeuw en Bestaat Nederland wel?, een reeks van tien documentaires over de Nederlandse cultuur.
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 7,95
Wil je weten wie de grote Griekse denkers waren? Waarom de Middeleeuwen als duister en grauw bekend staan, en of dat terecht is? En wie de filosofen van onze tijd zijn? Dan is deze cursus een must!
€ 25,00
Op zijn eigen onnavolgbare wijze geeft Maarten van Rossem een overzicht van ons alomvattende verleden en toont de samenhang tussen wetenschapsgebieden die gewoonlijk zelden met elkaar in verband worden gebracht.
€ 22,00
In zijn hoorcollege over de moderne geschiedenis van de Verenigde Staten van Amerika zet Maarten van Rossem op humoristische wijze de ontwikkeling van de V.S. in de 20e eeuw uiteen.
€ 7,95
Hoe zijn we het rijkste land ter wereld geworden? Waarom zijn we New York kwijt geraakt? Een uitleg in duidelijke taal. Een complete cursus in één uur.
€ 25,00
Hoorcollege van historicus Maarten van Rossem over de wereldgeschiedenis van de strijd tussen Oost en West.
€ 25,00
Analyse over het ontstaan, het verloop en de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog. Over wapentuig, tanks, infanterie en het ontstaan van militaire concepten die pas in de Tweede Wereldoorlog zouden worden toegepast.
€ 25,00
Maarten van Rossem plaatst het hedendaagse populisme in historisch perspectief. Hij laat met humor de paradox zien dat we nooit zo welvarend en veilig zijn geweest, maar ook nooit zo ontevreden en angstig.
€ 25,00
Maarten van Rossem laat zien hoe de politieke biografieën van twee van Ruslands beruchtste leiders met elkaar en de Russische geschiedenis verbonden zijn.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW