Luisterboek downloaden - Psychologie in de rechtszaal van Willem Albert Wagenaar

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789085307570 -

Psychologie in de rechtszaal

Een hoorcollege over waarneming, geheugen en menselijk gedrag
Veel rechtszaken hebben een relatie met psychologische verschijnselen, zoals waarnemingen van ooggetuigen, toerekeningsvatbaarheid van verdachten of het oordeelsvermogen van de rechter.

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
23-11-2015

ISBN:
9789085309703

Speelduur:
6 uur 7 min

Bestandsgrootte:
177 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 30,00
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Tal van beruchte rechtszaken hebben een relatie met psychologische verschijnselen, zoals waarnemingen van ooggetuigen, toerekeningsvatbaarheid van verdachten of het oordeelsvermogen van de rechter. Aan de hand van zeven rechtszaken behandelt Wagenaar de basisaspecten uit de psychologie. Daarbij belicht hij tevens het functioneren van verschillende rechtsystemen en enkele kernthema’s uit de wetenschapsfilosofie: de beperkingen van wetenschappelijke kennis, onze waarneming en ons geheugen.

Inhoud
College 1. Tenlastelegging en verweer als verhaal: de verdwijning van Maddy en Vicky
College 2. Valse bekentenissen: de Puttense moordzaak
College 3. Seksueel misbruik en hervonden herinneringen: Cindy's valse aangifte
College 4. De vrije wil en misdrijven zonder opzet: de dood op de klimmuur
College 5. Gezichtsvermogen en herkenning van personen: de aanslag op poes Minet
College 6. Merkenrecht, misleiding en verwarring: ruzie om olijfolie
College 7. Ongelukkige vrijages en versierdelicten: de zaak van de populaire politieagent

Over de auteur
Prof. dr. Willem Albert Wagenaar (1941-2011) was emeritushoogleraar klinische psychologie en rechtspsychologie aan de universiteit Leiden. Wagenaar trad op als psycholoog en getuige-deskundige in meer dan duizend rechtszaken. Hij schreef o.a. Vincent plast op de grond: Nachtmerries in het Nederlands recht en The Popular Policeman and Other Cases: Psychological Perspectives on Legal Evidence.
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 25,00
Prof. mr. Ybo Buruma neemt u mee in de wereld van misdaad en strafrecht, van eind 19e eeuw tot heden. Een helder hoorcollege van meer dan 10 uur.
€ 25,00
Op zijn eigen onnavolgbare wijze geeft Maarten van Rossem een overzicht van ons alomvattende verleden en toont de samenhang tussen wetenschapsgebieden die gewoonlijk zelden met elkaar in verband worden gebracht.
€ 25,00
Maarten van Rossem plaatst het leven van Hitler in een historische context. Hoe was het mogelijk dat één persoon zo verschrikkelijk veel invloed kon vergaren in zo'n korte tijd?
€ 25,00
Maarten van Rossem plaatst het hedendaagse populisme in historisch perspectief. Hij laat met humor de paradox zien dat we nooit zo welvarend en veilig zijn geweest, maar ook nooit zo ontevreden en angstig.
€ 22,00
In zijn hoorcollege over de moderne geschiedenis van de Verenigde Staten van Amerika zet Maarten van Rossem op humoristische wijze de ontwikkeling van de V.S. in de 20e eeuw uiteen.
€ 25,00
Hoorcollege van historicus Maarten van Rossem over de wereldgeschiedenis van de strijd tussen Oost en West.
€ 27,50
College over de psychologische factoren die het kritisch denken bemoeilijken. Hoe we helderder kunnen leren denken en ons kunnen behoeden voor foute vormen van redeneren.
€ 25,00
Op energieke wijze vertelt Willem Zwalve over de nauwe verbondenheid tussen de historische ontwikkeling van het recht en de vorming van nationale staten in West-Europa.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW