Luisterboek downloaden - Beethoven van Leo Samama

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789085302018 -

Beethoven

Een hoorcollege over zijn leven en werk
Leo Samama behandelt het oeuvre, zijn excentrieke levensstijl en de tragiek van de doofheid van Beethoven.
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
24-11-2015

ISBN:
9789085309680

Speelduur:
4 uur 22 min

Bestandsgrootte:
305 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 25,00
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Beethoven wordt nog steeds gezien als de grootste en beroemdste componist van de 19e eeuw. Bekend om zijn fenomenale composities als de Vijfde Symfonie, de Ode an der Freude en de Eroica. Daarnaast spreekt voor veel mensen de persoon Beethoven tot de verbeelding. Samama behandelt zijn oeuvre, zijn excentrieke levensstijl en de tragiek van zijn doofheid. Hij illustreert zijn college met muziekfragmenten op piano en van cd.

Inhoud
College 1
H1. Beethovens jeugd
H2. Gevestigd in Wenen
H3. Meesterschap en doofheid

College 2
H4. Tijden van oorlog
H5. Op zoek naar inkomsten
H6. De man en de mythe. Ziekte en dood

College 3
H7. Inleiding tot het werk van Beethoven
H8. Esthetica in de tijd van Beethoven
H9. Vorm en inhoud

College 4
H10. Elementen van taal en Techniek
H11. De Eroica
H12. Diabellivariaties

Over de auteur
Leo Samama (1951) studeerde muziek­wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Bij Rudolf Escher studeerde hij enkele jaren het vak compositie. Van 1977 tot 1991 was hij docent aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag en de Rijksuniversiteit Utrecht. Tevens werkte hij als recensent bij De Volkskrant en schreef hij voor NRC/Handelsblad, de Haagse Post en Luister. Hij was artistiek coördinator van het Residentie Orkest en directeur van het Nederlands Kamerkoor.

Samama heeft vele boeken, artikelen en composities geschreven. Van hem verschenen eerder onder andere de hoorcolleges Mozart, Beethoven, Stravinsky, Mahler, Debussy, Schubert, Monteverdi, Klinkende geschiedenis en De taal van muziek. Voor zijn verdiensten voor het Nederlandse muziekleven is hij in juni 2010 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 39,60
Leer binnen een maand de beginselen van het Spaans alléén door te luisteren en de teksten na te spreken.
€ 19,10
In een uur krijgt u de essentie van Coveys ideeën voorgeschoteld. Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt telkens weer jonge generaties aan te spreken. Verkorte versie
€ 16,99
Het heeft iets geruststellends, in het voorbijgaan binnenkijken bij anderen, terwijl ze zich veilig wanen in hun eigen huis...
€ 10,35
In dit luisterboek staan twaalf vrolijke liedjes over Nijntje en haar vriendjes, inclusief de titelsong van de nieuwste televisieserie en tien karaokeversies om zelf mee te zingen. Leeftijd: 2+
€ 14,95
Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan het weer gebeuren? Zijn de oorzaken van de crash van 2008 weggenomen, of is de financiële wereld nog altijd een tijdbom in het hart van onze samenleving?
€ 39,60
Leer binnen een maand de beginselen van het Italiaans alléén door te luisteren en de teksten na te spreken.
€ 17,50
In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord.
€ 14,99
Saskia Noorts gevoeligste thriller tot nu toe, waarin ze opnieuw bevestigt als geen ander een scherp oog te hebben voor de tijdsgeest. Bevat de titelsong 'What to do?' door Juliah Noa.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW