Luisterboek downloaden - Beren op de weg, en andere beesten die het leven lastig maken van Theo IJzermans

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789058710079 -

Beren op de weg, en andere beesten die het leven lastig maken

Omgaan met emoties op het werk
Deze praktische methode leert je omgaan met emoties op het werk. Al meer dan 200.000 exemplaren van het boek verkocht. Themaklassieker nu ook als luisterboek!
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
20-03-2008

ISBN:
9789461492197

Speelduur:
2 uur 15 min

Bestandsgrootte:
101 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 22,15
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Waar mensen zijn, zijn emoties. Ook op de werkplek. Dit luisterboek gaat over de 'Rationele Effectiviteitstraining' (RET), een veel gebruikte methode om beter om te gaan met werksituaties die stress, slechte sociale contacten en ergernis veroorzaken. Deze uiterst praktische methode leert u omgaan met lastige emoties op het werk. Aansprekende voorbeelden en oefeningen zorgen ervoor dat u meteen zelf aan de slag kunt.

Spanning en stress hebben maar voor een deel te maken met invloeden van buitenaf; een groot deel van de narigheid veroorzaken we zelf. De RET-methode leert u greep te krijgen op deze niet-productieve emoties; emoties die niet alleen stress veroorzaken, maar er ook toe leiden dat u minder presteert dan u kunt.

Het luisterboek is zeer geschikt als kennismaking met het gedachtegoed van Beren op de weg en zijn opvolger, Hoe maak ik van een olifant weer een mug, maar ook ideaal als u uw kennis over de Rationele Effectiviteits Training (RET) weer op wilt frissen.

- Ingesproken door bestsellerauteur Theo IJzermans zelf
- Inclusief twee coachingsgesprekken

Inhoud
Hoofdstuk 1: Inleiding
Hoofdstuk 2: Denken en gevoel: introductie en 'de waarneming'
Hoofdstuk 3: Kromme redeneringen en sterke emoties
Hoofdstuk 4: Wie maakt wie gek? Introductie: de theorie achter de RET
Hoofdstuk 5: Het kan anders!
Hoofdstuk 6: Angstredeneringen
Hoofdstuk 7: Dat mag toch niet? De woede-redenering
Hoofdstuk 8: Depressie- en schuldredeneringen
Hoofdstuk 9: Beter kijken en luisteren naar uzelf
Hoofdstuk 10: 'Klopt dat wel?' Verstandige vragen om aan uzelf te stellen
Hoofdstuk 11: RET in 8 stappen. Een overzicht van de methode
Hoofdstuk 12: De kracht van de verbeelding
Hoofdstuk 13: 'Ja, maar...': de meest gestelde vragen over RET

Over de auteur
Drs. Theo IJzermans (1944-2008) was zelfstandig gevestigd psycholoog, psychotherapeut en coach. Sinds begin jaren tachtig was hij betrokken bij opleidingen voor trainers en adviseurs van het bureau Schouten & Nelissen te Zaltbommel. Van 1974 tot 1997 was hij parttime werkzaam als psychotherapeut bij de RIAGG Zaanstreek / Waterland. Postdoctoraal volgde hij de opleiding tot gedragstherapeut en gezinstherapeut. Bij het Albert Ellis-instituut in New York werd hij opgeleid tot RET-therapeut. (Rationeel-Emotieve Therapie) Sinds 1990 was hij erkend supervisor voor dit instituut. Tijdens een reis door Ecuador samen met zijn vrouw Tieneke is Theo IJzermans op 30 december 2008 geheel onverwacht, in zijn slaap overleden.
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 39,60
Leer binnen een maand de beginselen van het Spaans alléén door te luisteren en de teksten na te spreken.
€ 19,99
In een uur krijgt u de essentie van Coveys ideeën voorgeschoteld. Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt telkens weer jonge generaties aan te spreken. Verkorte versie
€ 10,35
In dit luisterboek staan twaalf vrolijke liedjes over Nijntje en haar vriendjes, inclusief de titelsong van de nieuwste televisieserie en tien karaokeversies om zelf mee te zingen. Leeftijd: 2+
€ 11,99
Het heeft iets geruststellends, in het voorbijgaan binnenkijken bij anderen, terwijl ze zich veilig wanen in hun eigen huis...
€ 14,95
Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan het weer gebeuren? Zijn de oorzaken van de crash van 2008 weggenomen, of is de financiële wereld nog altijd een tijdbom in het hart van onze samenleving?
€ 17,50
In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord.
€ 39,60
Leer binnen een maand de beginselen van het Italiaans alléén door te luisteren en de teksten na te spreken.
€ 14,99
Saskia Noorts gevoeligste thriller tot nu toe, waarin ze opnieuw bevestigt als geen ander een scherp oog te hebben voor de tijdsgeest. Bevat de titelsong 'What to do?' door Juliah Noa.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW