Luisterboek downloaden - Het Sovjetexperiment van Henk Kern

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789085300458 -

Het Sovjetexperiment

Hoorcollege over de moderne geschiedenis van Rusland
Dit hoorcollege behandelt de Tsarentijd in de 19e eeuw en toont hoe Rusland zich als Soviet-Unie ontwikkelt tot de tweede wereldmacht tijdens de Koude Oorlog, en hoe ze deze positie in de jaren 80 langzaam kwijtraakt.
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
26-11-2015

ISBN:
9789085309383

Speelduur:
6 uur 51 min

Bestandsgrootte:
281 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 27,50
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Rusland in de moderne tijd maakte een aantal rigoureuze transities door. Van een overwegend agrarisch Tsarenrijk naar een geïndustrialiseerde Socialistische heilstaat. Van Stalins totalitaire staat naar de meer open politiek van Chroetsjov. En uiteindelijk van de paranoïde Breshnev naar de Perestroika van Gorbatsjov.

Henk Kern laat het college beginnen in de Tsarentijd in de 19e eeuw en toont hoe Rusland zich als Soviet-Unie ontwikkelt tot de tweede wereldmacht tijdens de Koude Oorlog. En hoe ze deze positie in de jaren 80 langzaam kwijtraakt. Kern schenkt ook aandacht aan de Russische geschiedenis van de afgelopen 15 jaar en plaats de rol van Putin in een breder historisch perspectief.

Inhoud
College 1
H1. Het tsarenrijk in beweging
H2. Twee oorlogen en drie revoluties
College
H3. Van burgeroorlog tot dictatuur
H4. De N.E.P. en de strijd om de macht
College 3
H5. Stalin en de revolutie van bovenaf
H6. De grote zuiveringen en de Sovjetsamenleving
College 4
H7. Rampspoed en de Grote Vaderlandse Oorlog
H8. Supermacht en isolement in het late stalinisme
College 5
H9. De destalinisatie en de dooi
H10. Het reële bestaande socialisme en stagnatie
College 6
H11. Perestrojka en de val van de Sovjet-Unie
H12. Transitie en reïncarnatie van Rusland

Over de auteur
Dr. Henk Kern (1960) is als docent Russische geschiedenis verbonden aan de opleidingen Geschiedenis en Ruslandkunde in de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden. Hij geeft onder andere colleges over het Russische nationaliteitenvraagstuk, over herinneringen aan het stalinisme en over de prerevolutionaire geschiedenis van Rusland. In 2008 verscheen bij Pegasus zijn proefschrift Denken over Rusland. Europese beschouwingen over de Grote Hervormingen, 1861-1881 dat handelt over het ontstaan van de Ruslandkunde als wetenschappelijke discipline.

Hij publiceerde verschillende artikelen over de moderne geschiedenis van Rusland en geeft regelmatig colleges voor een groot publiek.
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 25,00
Maarten van Rossem laat zien hoe de politieke biografieën van twee van Ruslands beruchtste leiders met elkaar en de Russische geschiedenis verbonden zijn.
€ 25,00
Analyse over het ontstaan, het verloop en de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog. Over wapentuig, tanks, infanterie en het ontstaan van militaire concepten die pas in de Tweede Wereldoorlog zouden worden toegepast.
€ 25,00
In 1939 startten de Amerikanen in het geheim het project dat zou leiden tot de atoombom. Een boeiend en multidisciplinair college over de atoombom en de nucleaire wapenwedloop.
€ 25,00
Nederlands bekendste historicus Maarten van Rossem analyseert het ontstaan, het verloop en de gevolgen van het omvangrijkste gewapende conflict dat de wereld gekend heeft.
€ 35,00
In de 17de eeuw vond de Wetenschappelijke Revolutie plaats die aan de basis ligt van onze moderne natuurwetenschap. Hoorcollege over pioniers als Galilei, Kepler, Descartes, Bacon, Huygens en Newton.
€ 22,00
In zijn hoorcollege over de moderne geschiedenis van de Verenigde Staten van Amerika zet Maarten van Rossem op humoristische wijze de ontwikkeling van de V.S. in de 20e eeuw uiteen.
€ 25,00
Het moderne China roept in het Westen veel vragen op. Chinakenner Henk Schulte Nordholt behandelt op heldere wijze de geschiedenis en de ontwikkelingen van het moderne China, van 1800 tot nu.
€ 25,00
Maarten van Rossem plaatst het leven van Hitler in een historische context. Hoe was het mogelijk dat één persoon zo verschrikkelijk veel invloed kon vergaren in zo'n korte tijd?

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW