Luisterboek downloaden - De wonderbril van Thea Dubelaar

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

De wonderbril

Sjuul en Tim vinden een heel bijzondere bril waarmee ze dingen zien die je anders echt nooit ziet. Een monsterspons bijvoorbeeld, en je moeder die in bloei staat of zelfs je dode opa en je kunt nog met hem praten ook. Leeftijd: 8+
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
26-09-2016

ISBN:
9789462550568

Speelduur:
1 uur 25 min

Bestandsgrootte:
78 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 9,95
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
De wonderbril gaat over Sjuul en haar vriend Tim die een heel bijzondere bril vinden. Met de bril zien ze dingen die je anders echt nooit ziet. Een monsterspons bijvoorbeeld, en je moeder die in bloei staat of zelfs je dode opa en je kunt nog met hem praten ook.

De wonderbril is een grappig en aangrijpend verhaal over Sjuul en haar lieve oma die na de dood van opa een zee van tranen huilt. En over de stoere Tim die dol is op dieren en op zijn vader die helaas naar Australië gaat verhuizen.

Inhoud
Hoofdstuk 1: De verboden grot
Hoofdstuk 2: Een eng pad
Hoofdstuk 3: De bril
Hoofdstuk 4: De kikkerjongen
Hoofdstuk 5: Een verrassing
Hoofdstuk 6: Een zee van tranen
Hoofdstuk 7: De nieuwe fiets
Hoofdstuk 8: Drie dubbele domkop
Hoofdstuk 9: Een monsterspons
Hoofdstuk 10: Verslapen
Hoofdstuk 11: Romeo en Julia
Hoofdstuk 12: Wandelen met opa
Hoofdstuk 13: Kippen met sokken
Hoofdstuk 14: Vliegen
Hoofdstuk 15: Sterrenstof
Hoofdstuk 16: Lunchen en sjoppen
Hoofdstuk 17: In de vuilnisbak
Hoofdstuk 18: Naar Australië
Hoofdstuk 19: Onzin
Hoofdstuk 20: Kapot
Hoofdstuk 21: Met je ogen dicht
Hoofdstuk 22: Geluksdag

Over de auteur
Thea Dubelaar (1947) kan als geen ander heel moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken. Ze schreef over misbruik en mishandeling, over de vernietiging van de natuur, of over de handel in dieren. Toch weet ze haar verhalen altijd een hoopvol slot te geven. Haar verhalen voor jongere kinderen zijn vooral grappig en vol vaart geschreven.

Thea Dubelaar schreef haar eerste verhalen voor het kindertijdschrift Okki. De eenentwintig korte verhaaltjes vormden samen haar eerste boek, Sjanetje, waarvoor ze in 1980 een Zilveren Griffel kreeg. Ze schrijft vooral spannende en vrolijke verhalen over kinderen die anders zijn dan anderen. Ze wil in haar boeken begrip kweken voor andere culturen en meningen. Zo gaat ze ieder jaar een aantal maanden naar het eiland Guadeloupe, waar haar man geboren is. Daar speelt ook haar boek Nanseli, waar ren je heen? De invloed van haar Antilliaanse leven is ook te zien in bijvoorbeeld De mislukte moordenaar. In veel van haar boeken komen kinderen met veel fantasie voor. Ze beleven (in hun fantasie) allerlei avonturen.
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 15,95
De beroemdste verhalen van Roald Dahl bij elkaar op dit superdikke luisterboek! Voorgelezen door meesterverteller Jan Meng. Leeftijd: 6+
€ 19,95
Stoner is een onwaarschijnlijk mooi geschreven roman over het weinig opzienbarende leven van een weinig opzienbarende man.
€ 18,36
Het leven van de kunstenaars in discotheek Gimmick draait om drugs, drank, seks, geld en de moderne media. De jonge, succesvolle schilder Walter probeert zich hier staande te houden, maar gaat zijn ondergang tegemoet.
€ 15,99
Prachtige bloemlezing met ruim 75 verhaaltjes van de twee beroemdste kinderen uit de Nederlandse literatuur: Jip en Janneke! Al meer dan 60 jaar vermaken kinderen zich met deze herkenbare avonturen. Leeftijd: 3+
€ 15,95
De beroemde balletdanser Vaslav Nijinsky speelt de hoofdrol in deze historische roman over passie, roem, oorlog en liefde. Een verhaal over een beslissend moment in zijn leven: waarom stopte hij met dansen en spreken?
€ 15,95
De beroemdste verhalen van Roald Dahl bij elkaar op dit superdikke luisterboek! Voorgelezen door meesterverteller Jan Meng. Leeftijd: 6+
€ 9,99
In dit unieke hoorcollege krijgt u van Pacelle hoogstpersoonlijk les. Ze leert u met stemtechnieken, voorbeeldzinnen en situatieschetsen uzelf rustiger en daardoor sterker presenteren.
€ 15,15
Zwartkomische roadtrip over Allan, een man die het avontuur op zijn hoogbejaarde leeftijd niet schuwt. Verkorte versie.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW