Luisterboek downloaden - Het leven als sprookje van Willem de Ridder

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789077770194 -
9789077770191 - AA

Het leven als sprookje

Luister naar het uitgebreide Handboek Spiegelogie
Het 'Handboek Spiegelogie' opnieuw tot leven gebracht door meesterverteller Willem de Ridder. Een welkome bron van nieuwe inspiratie, ook voor hen die al jaren met het boek bezig zijn.
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
03-02-2008

ISBN:
9789020213737

Speelduur:
5 uur 14 min

Bestandsgrootte:
293 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 15,00
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
In dit luisterboek vertelt Willem over Spiegelogie. Laat dat maar aan deze meesterverteller en mediavernieuwer over en ga heerlijk onderuit zitten! Voor de uitvinding van het boek waren er alleen maar verhalenvertellers, waar iedereen met de duim in de mond naar zat te luisteren. Tijd en ruimte verdwenen en je kwam in een staat van Zijn terecht ver voorbij het denken. Heerlijk. Toen lezen en schrijven werden uitgevonden, werden al die oeroude mythen opgeschreven en veranderd in 'de waarheid'. Ineens waren gesproken verhalen door sprooksprekers niet meer waar en dus voor kinderen (analfabeten). Ineens bepaalde Het Boek ons leven en oh wee als we de regels niet volgden. In heel wat door het boek gedomineerde culturen werden zelfs beelden verboden.

Sinds film, televisie en internet leven we weer in een beeldcultuur en de jonge generatie leest en schrijft nauwelijks meer. Beetje chatten en appen. Fouten maken is zelfs hip. De omzet van de kranten is al met 40% omlaag en ook de boeken- en tijdschriftenomzet is niet om over naar huis te schrijven. En kijk! De belangstelling voor het verhalenvertellen begint weer terug te komen. Steeds meer schrijvers beginnen nu luisterboeken uit te brengen en hun werk voor te lezen.

Willem de Ridder is onlangs zelfs gehuldigd als pionier die het vertellen weer heeft teruggebracht in ons land. Hij wordt ook steeds meer uitgenodigd om voor volle zalen te vertellen dat die oeroude sprookjes ons precies laten zien hoe ons leven werkt, waar de wetenschap nog maar net aan toe is. Hij heeft zelfs het Handboek Spiegelogie geschreven hoe je uiterst effectief van je leven weer een sprookje kunt maken. Zelfs in het bedrijfsleven en het onderwijs wordt dat boek (waarvan de achtste druk net uit is) met groot succes toegepast en de belangstelling neemt alleen maar toe.

Omdat de vraag naar een luisterboek-versie van het Handboek Spiegelogie groeit heeft Willem besloten om het boek niet voor te lezen, maar het als een echte meesterverteller opnieuw tot leven te brengen als luisterboek. Het geheim van de verhalenverteller is dat hij absoluut geen rekening houdt met de luisteraars, maar zelf helemaal (met huid en haar) in het verhaal verdwijnt. Alleen dan verdwijnt ook de luisteraar in die heerlijke staat van ZIJN en zit ademloos te luisteren. Je kunt het boek en het verhaal als luisterboek niet met elkaar vergelijken. Beiden zijn totaal uniek. Het bijzondere van het luisterboek Het leven als sprookje is dat de nieuwste ontwikkelingen er in zijn opgenomen en dat het dus een perfecte aanvulling is op het boek. Ook voor hen die al jaren met het boek bezig zijn, is het een welkome bron van nieuwe inspiratie.

Inhoud
Deel 1: Sprookjes zijn waar
Hoofdstuk 1: Sprookjes zijn waar Het leven als sprookje
Hoofdstuk 2: Het universele celleninternet
Hoofdstuk 3: Gevoel
Hoofdstuk 4: Kan ik je zien?
Hoofdstuk 5: Onze grootste angst
Hoofdstuk 6: Wij zijn energie
Hoofdstuk 7: Ben je goed genoeg?
Hoofdstuk 8: Jij bepaalt je leven
Hoofdstuk 9: De voorschrijvers
Hoofdstuk 10: De omslag

Deel 2: Veel geleerd, maar niet alles
Hoofdstuk 11: Veel geleerd, maar niet alles
Hoofdstuk 12: Oerkracht
Hoofdstuk 13: Leugens, de waarheid en een goed gevoel
Hoofdstuk 14: Is hij echt een klootzak?
Hoofdstuk 15: Gevoel en het lichaam
Hoofdstuk 16: De gevoelservaring
Hoofdstuk 17: Alles en iedereen steunt jou
Hoofdstuk 18: The law of attraction

Deel 3: De spelregels van het leven
Hoofdstuk 19: Voorwoord
Hoofdstuk 20: Energie
Hoofdstuk 21: Oneindige intelligentie
Hoofdstuk 22: Eenheid
Hoofdstuk 23: Er is niets buiten ons
Hoofdstuk 24: De perfectie
Hoofdstuk 25: Geloof
Hoofdstuk 26: Intuïtie, gevoelens en macht
Hoofdstuk 27: Wederzijdse steun
Hoofdstuk 28: Spiegelogie
Hoofdstuk 29: Acceptatie
Hoofdstuk 30: De bedoeling
Hoofdstuk 31: Gemak en ongemak
Hoofdstuk 32: Overvloed
Hoofdstuk 33: Geven en ontvangen
Hoofdstuk 34: Onthechting en vrijheid
Hoofdstuk 35: Laten zien wie we zijn
Hoofdstuk 36: Middel en doel
Hoofdstuk 37: Harmonie in relaties
Hoofdstuk 38: Het universum regelt alle details
Hoofdstuk 39: Nawoord

Deel 4: Het fanclubspel
Hoofdstuk 40: Inleiding op de fanclub
Hoofdstuk 41: De driestappendans
Hoofdstuk 42: Oefenen
Hoofdstuk 43: Het fanclubspel
Hoofdstuk 44: Inleiding op de liefdesverklaring
Hoofdstuk 45: De liefdesverklaring
Hoofdstuk 46: De gevoelenservaring
Hoofdstuk 47: De krachtcentrale
Hoofdstuk 48: Bestellen 1
Hoofdstuk 49: Het groepsdoel
Hoofdstuk 50: Spelregels
Hoofdstuk 51: Belevenissen en dankbaarheid
Hoofdstuk 52: Vergevingsoefening
Hoofdstuk 53: PR
Hoofdstuk 54: Lachen
Hoofdstuk 55: Bestellen
Hoofdstuk 56: Afsluiten
Hoofdstuk 57: Nawoord over het fanclubspel
Hoofdstuk 58: Spiegel-oefening
Hoofdstuk 59: Nog een gevoelenservaring
Hoofdstuk 60: Slot

Over de auteur
Willem de Ridder (1939) is een Nederlands radiomaker, verhalenverteller, tijdschriftenmaker, internationaal bekend Fluxus-kunstenaar en 'spiegeloog'. Maar de meeste mensen kennen Willem de Ridder als sprookjesverteller bij VPRO radio. Dat waren niet de enige uitzendingen die hij heeft verzorgd: beroemd is bijvoorbeeld ook de radio-uitzending waarin Willem de Ridder zijn luisteraars uitnodigde om – in het holst van de nacht – mee te doen aan een autotocht, waarna om twee uur 's nachts op het platteland een enorme file ontstond, wat in die tijd zelfs overdag uitzonderlijk was. 30.000 automobilisten hadden aan zijn oproep gehoor gegeven!

Willem de Ridder houdt van pionieren en heeft in zijn leven aan de wieg gestaan van talloze succesvolle projecten. Zo was hij bijvoorbeeld medeoprichter van de roemruchte popbladen Hitweek en Aloha. Willem was in die tijd een echte trendsetter, al interesseerde hem dat niet. Heerma van Voss: 'Ik was ooit met hem op het officiële Platenbal. Ik heb het beeld voor me dat Willem op het bal staat en een kopje thee met een koekje vasthoudt. Om hem heen staan veel reclamemensen. Ik zie ze denken: Misschien moeten we iets doen met het koekje, misschien komt het koekje terug.'
Ook was hij medeoprichter van de internationaal bekende kunstbeweging Fluxus. Fluxus kon hem echter niet blijven boeien: 'Helaas ging het vluchtige karakter verloren en werd het beeldende kunst!' zegt Willem hierover.

Hij was bovendien medeoprichter van Paradiso en Fantasio (later de Kosmos), hij had jarenlang een diepte-interviewprogramma bij Talkradio in Amsterdam en heeft een aantal keren met veel succes de Willem de Ridderkrant uitgegeven. 'Het moet niet ontaarden in werk, het moet wel leuk blijven!' zegt Willem – wat hem niet verhindert om duizend dingen te doen.
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 39,60
Leer binnen een maand de beginselen van het Spaans alléén door te luisteren en de teksten na te spreken.
€ 19,99
In een uur krijgt u de essentie van Coveys ideeën voorgeschoteld. Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt telkens weer jonge generaties aan te spreken. Verkorte versie
€ 11,99
Het heeft iets geruststellends, in het voorbijgaan binnenkijken bij anderen, terwijl ze zich veilig wanen in hun eigen huis...
€ 10,35
In dit luisterboek staan twaalf vrolijke liedjes over Nijntje en haar vriendjes, inclusief de titelsong van de nieuwste televisieserie en tien karaokeversies om zelf mee te zingen. Leeftijd: 2+
€ 14,95
Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan het weer gebeuren? Zijn de oorzaken van de crash van 2008 weggenomen, of is de financiële wereld nog altijd een tijdbom in het hart van onze samenleving?
€ 39,60
Leer binnen een maand de beginselen van het Italiaans alléén door te luisteren en de teksten na te spreken.
€ 17,50
In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord.
€ 14,99
Saskia Noorts gevoeligste thriller tot nu toe, waarin ze opnieuw bevestigt als geen ander een scherp oog te hebben voor de tijdsgeest. Bevat de titelsong 'What to do?' door Juliah Noa.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW