Luisterboek downloaden - Denkend Hart van Julika Marijn

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

Denkend Hart

Dagboekfragmenten van Etty Hillesum
Julika Marijn leest dagboekfragmenten van Etty Hillesum. De levenslustige Hillesum kreeg bekendheid door publicatie van haar dagboek, 38 jaar nadat zij in Auschwitz werd vermoord.
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
12-03-2017

ISBN:
8719244140275

Speelduur:
0 uur 43 min

Bestandsgrootte:
40 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 8,00
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
De oorlogsdagboeken van Etty Hillesum (1914-1943) inspireerde actrice Julika Marijn tot de solovoorstelling Denkend Hart. Ze werd geraakt door Etty's diepgravende proces van zelfonderzoek dat in haar openhartige dagboeken en brieven beschreven staat. Etty Hillesum wordt wel de 'oudere Anne Frank' genoemd. Midden in de donkere oorlogsjaren kon de Joodse Etty Hillesum toch vol levenslust en liefde in het leven blijven staan. Haar indrukwekkende dagboeken zijn over de hele wereld vertaald en gelezen.

Van de solovoorstelling Denkend Hart werd dit luisterboek gemaakt. Julika speelde Etty meer dan 200 keer; in theaters in Nederland & België, Israël en Singapore. Het script werd geschreven door Julika Marijn en Thomas Verbogt.

Over de auteur
Julika Marijn (1972) is actrice, presentatrice en zangeres. Ze studeerde af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Sinds 2003 maakt ze eigen theaterproducties waaronder haar zelfgeschreven solovoorstelling Denkend Hart, geïnspireerd op de oorlogsdagboeken van Etty Hillesum. Julika schreef in 2014 in samenwerking met Ton Jorna het boek Altijd Etty over Hillesum als inspiratiebron anno nu. Ze is ook te zien in televisieseries, spreekt luisterboeken in en werkt als sprekerscoach voor onder andere TEDx.
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 16,99
Het heeft iets geruststellends, in het voorbijgaan binnenkijken bij anderen, terwijl ze zich veilig wanen in hun eigen huis...
€ 9,99
De Börjlinds behoren tot de crème de la crème van de Scandinavische misdaadliteratuur. Een verslavende, ongelooflijk spannende serie van twee topauteurs.
€ 16,99
De vierde Rönning & Stilton-thriller, van de auteurs van 'SPRINGVLOED'. Topkwaliteit uit Zweden.
€ 9,99
Mariam (15) wordt uitgehuwelijkt aan Rasheed (45). Jaren later moet zij de mooie en slimme Laila naast zich dulden. Samen zetten ze alles op alles om te overleven in de Afghaanse oorlog, die voor hen ook thuis woedt.
€ 18,00
Etienne Vermeersch behandelt verschillende vormen van dodencultus, dodengeloof en onsterfelijkheidsgeloof die door de eeuwen heen wereldwijd zijn ontstaan.
€ 17,99
'Oorsprong', het nieuwe luisterboek van Dan Brown. Robert Langdon houdt zich bezig met de vragen: Waar komen wij vandaan en waar gaan wij naartoe? Vol moderne kunst, innovatieve technologie, religie en geschiedenis.
€ 17,95
Tweede, meeslepende thriller van Lieneke Dijkzeul, die het begrip schuld een huiveringwekkende, nieuwe betekenis geeft.
€ 17,95
Een jonge vrouw overleeft een aanslag. Later wordt in een kelderbox het verminkte lichaam van een tweede vrouw gevonden. De slachtoffers lijken willekeurig gekozen, maar ze hebben één ding gemeen: hun rode haar.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW