Luisterboek downloaden - Koning op een ezel van Nico ter Linden

Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home Thuiswinkel Waarborg Certificaat Luisterrijk - De downloadshop voor luisterboeken - Home

Actueel

Categorieën

Specials

Leeftijden

Talen

Prijs

Snel zoeken

In de spotlight

Service

Over Luisterrijk

Contact

Veilig afrekenen

9789054445777 -

Koning op een ezel

Een selectie van verhalen uit het Nieuwe Testament
Een bijbels verhalenboek voor kinderen vanaf tien jaar, maar 'grote mensen' kunnen er ook plezier aan beleven. Nico ter Linden is een meester in het dichtbij brengen van de Bijbel. Leeftijd: 10+
Auteur(s):

Spreker(s):

Uitgeverij:

Audiouitgave:

Publicatiedatum:
16-05-2008

ISBN:
9789047604587

Speelduur:
4 uur 38 min

Bestandsgrootte:
198 MB

Formaat:
mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Luisterrijk download-prijs:
€ 13,55
 
luistervoorbeeld
Beschrijving
Nico ter Linden heeft een selectie van zijn verhalen voorgelezen voor NCRV-radio Schepper & Co (Radio 5, 18 september 2005 tot 25 juni 2006), deze zijn aangevuld met verhalen die later in de studio zijn opgenomen. Nico ter Linden vertelt boeiend, laat vaak gegevens weg of voegt iets toe aan de bijbelse verhalen die zo goed aansluiten bij de fantasie van kinderen.

Koning op een ezel is een bijbels verhalenboek voor kinderen vanaf tien jaar, maar 'grote mensen' kunnen er ook plezier aan beleven. Nico ter Linden is een meester in het dichtbij brengen van de Bijbel. In zijn fantasie schrijven Lucas en Matteüs na de dood van Jezus hun verhalen samen op. Uitgangspunt: de verhalen zijn niet echt gebeurd, maar ze vertellen wel een waarheid over Jezus, over God. Die verhalen worden niet alleen aanstekelijk en met groot respect voor de schrijvers van het Nieuwe Testament verteld, maar spelenderwijs merken de kinderen ook hoe die teksten eeuwen geleden zijn ontstaan en steeds opnieuw mensen hebben geïnspireerd.

Inhoud
Titel en voorwoord
Twee mannen uit Emmaus
Over Mozes en Elia
En het werd weer licht
De Emmausgangers
Wandelen over het water
Het verloren schaap en de verloren penning
De verloren zoon
De bergrede (1)
De bergrede (2)
De jongeling van Nain
Na de bergrede
De barmhartige Samaritaan
Brood voor het hele volk
Brood voor iedereen
Zeventig maal zeven maal
De werkers van het elfde uur
De bokken en de schapen
Worden als een kind
Een zaaier ging uit om te zaaien
De bloedvloeiende drouw
Het dochtertje van Jairus
Legioen was zijn naam
De rijke jongeling
De rijke man en de arme Lazarus
Bartimeus, de blinde bedelaar
Vijf wijze en vijf dwaze meisjes
Lucas en Matteus maken een plan
De geboorte van Johannes de Doper
Het lied van Maria
Het geboorteverhaal van Lucas
Het geboorteverhaal van Matteus
De kindermoord
De twaalfjarige Jezus in de tempel
Doop in de Jordaan
Roeping van de discipelen
Koning op een ezel
Mirre voor de Koningszoon
Het laatste avondmaal
In de hof van Getsemane
Toen kraaide een haan
Voor Pilatus
De kruisiging
Opstanding
De man op de oever
De gelijkenis van de talenten
Hemelvaart
Pinksteren
Een liedje van verlangen

Over de auteur
Nico ter Linden (1936-2018) was een Nederlandse emeritus predikant en auteur.

Nico ter Linden stond als predikant in Stompetoren, Alkmaar, Nijmegen, en van 1977 tot 1995 in de Westerkerk te Amsterdam. Hij heeft het huwelijk van prins Maurits en Marilène bevestigd. Nico is de jongere broer van Carel ter Linden. Carel is bekend als predikant van de Kloosterkerk in Den Haag.

Als auteur is Nico ter Linden vooral bekend door de serie Het verhaal gaat, waarin hij op een moderne manier de bijbel hervertelt. Het zesde en laatste deel is eind 2003 uitgekomen.
Liefhebbers van dit luisterboek bestelden ook:
€ 13,55
Dit luisterboek bevat een selectie bijbelverhalen uit het boek 'Genesis' uit het Oude Testament, voorgelezen door Nico ter Linden.
€ 25,00
Het college van Hans Jansen geeft een heldere uiteenzetting van de Islamitische godsdienst en cultuur, met aandacht voor o.a. de bronnen, de profeet, de gewoontes, het gebed, de politiek en de recente ontwikkelingen.
€ 25,00
De historische ontwikkeling en betekenis van de adel vanaf de middeleeuwen tot in het huidige Nederland. Met aandacht het leenstelsel, de standen, de ridderschappen en de leef- en bestuurscultuur in de loop der eeuwen.
€ 27,50
Waarom evolueren sommige gelovigen naar religieuze terroristen? Wat zijn daarvoor de sociologische en psychologische verklaringen en hoe verhouden die zich tot de religieuze uitgangspunten?
€ 27,00
Vlaanderens meest populaire professor gaat in zijn filosofisch opgezette hoorcollege in op de schoonheid van de wiskunde en bespreekt oa de verbanden die wiskunde onderhoudt met literatuur, muziek en filosofie.
€ 25,00
This course questions the political and social order and considers the ways in which thinkers have responded to the particular political problems of their time.
€ 23,95
Herman Pleij, emeritus-hoogleraar in de Historische Nederlandse Letterkunde, vertelt in dit college op zijn bekende enthousiaste manier, vol passie en humor, over leven en werk van deze Nederlandse Renaissancedenker.
€ 23,00
Economisch historici Joost Jonker en Oscar Gelderblom onderzoeken de wereld van het geld. De wereld van biljetten en bitcoins, belasting en bedrijven, beurzen en beleggen, banken en crises.

Bestsellers

 1. luistervoorbeeld
  1
 2. luistervoorbeeld
  2
 3. luistervoorbeeld
  3
 4. luistervoorbeeld
  4
 5. luistervoorbeeld
  5
 6. luistervoorbeeld
  6
 7. luistervoorbeeld
  7
 8. luistervoorbeeld
  8
 9. luistervoorbeeld
  9
 10. luistervoorbeeld
  10

TwitterVeilig kopen

Cadeaukaarten

 • Luisterrijk accepteert de Boekenbon. Luisterrijk accepteert de Nationale EntertainmentCard. Luisterrijk accepteert de VVV Giftcard. Luisterrijk accepteert de Webshop Giftcard. Luisterrijk accepteert de YourGift Giftcard.
 •  
  Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW